Jazz & Blues kutak :)

polatreid:
cao narode pozdrav svim open mind likovima na ovom forumu danas se prvi put ukljucujem pa se tako nadam da cu uspeti da uhvatim malo vibe-a i ukljucim se u konverzaciju slusam jazz od svoje 17te godine sto mu dodje punih 14 godina tako da vec trpam diskove u kutije od cipela :grin:

Pozdrav... i pis i tebi... ;)
nemaoj samo da jednog dana tokom VELIKOG spremanja neka kutija greskom odleti kroz prizor. ;)

I naravno, dobrodosao na ove vesele stranice.

Norma Kampl:
Рецимо:

Miles Davis - Aura , Quiet Nights, Miles In Tokyo...

Enrico Rava - Plays Miles Davis

Рава је, како бих рекла, "италијански Душко Гојковић". Раву нађох тек овде. :D

Miles Davis & Coltrane Complete Columbia Recordings, 1955-61

(Лагано заокружујем иначе прилично велику колекцију Мајлса)

Eric Dolphy &Mal Waldron – The Quest

Овог није било нигде другде. Најзад нађох, те се и колекција Долфија полако попуњава. :D

А иначе Долфија, иако је можда субјективно - управо највише препоручујем!

OK, oda cemo da usijamo linkove ovih dana. :D
A sto se Milesa i Coltrane-a tice, imam taj DVD, naravno video snimak je u pitanju, doduse ne sjajnog ali ipak pristojnog kvaliteta.

nikodim:
OK, oda cemo da usijamo linkove ovih dana. :D
A sto se Milesa i Coltrane-a tice, imam taj DVD, naravno video snimak je u pitanju, doduse ne sjajnog ali ipak pristojnog kvaliteta.
Пази, што се тиче Долфија, или Мајлса, има тамо још доста ствари, ја сам овде набројала оно што сам сад скинула, а раније нисам имала.

Од тих ранијих бих препоручила, на пример, свакако Мајлсову варијанту "Порги и Бес".

А од Долфија, кажем, мени се ретко шта не свиђа.

Тако да могу препоручити и, рецимо:

Out There (Prestige 1960)

Other Aspects (1960-62)

At The Five Spot, Volume 2

At The Five Spott, Volume 1

- Far Cry with Booker Little

Latin Jazz Quintet

Out to Lunch - сматра се, по критичарима, најбољим му албумом,мада је управо он мени понегде малко...хм... "пресвиран".
Али, у целини, наравно, може се препоручити.

У ствари, на сајту сам видела и
The Complete Prestige Sessions (9 C.D. Set)

Он је мало потежи (преко 1 гиге), али, вреди. (Имам га од раније, такође)

Pozdrav veseloj dzez i bluz kompaniji! Svasta nesto se slusalo u zadnje vreme i sve zdravo dobro, ali bih za sad ipak izdvojio zajednicki projekat Akira Jimbo/Brian Bromberg - "Brombo". MNOGO dobar jazz, mnogo energije, jednostavno - izuva iz cipela :)

Sutra (vama verovatno danas), 22. juna, pocinje Internacionalni Jazz Festival u Vankuveru.

Uzeo sam kartu za Sonny Rollinsa za petak vece........ ne mogu da iscekam. Inace program je zanimljiv, bice dosta besplatnih koncerata po ulicama , parkovima, trgovima, ludilo 10 dana............

Javljam utiske, impresije,.........

klika:
Sutra (vama verovatno danas), 22. juna, pocinje Internacionalni Jazz Festival u Vankuveru.

Uzeo sam kartu za Sonny Rollinsa za petak vece........ ne mogu da iscekam. Inace program je zanimljiv, bice dosta besplatnih koncerata po ulicama , parkovima, trgovima, ludilo 10 dana............

Javljam utiske, impresije,.........

uhhhf, uzivaj malo i za nas....lep provod :)

Управо прочитах вест:

"
Čik Koria na Samer tajmu

Američki džezeri Čik Koria i Geri Barton nastupiće početkom jula na Samer Tajm festivalu u Sava centru, na kome će gostovati i kvartet američkog saksofoniste Kenija Gareta i britanski kvartet Balanesku violiniste rumunskog porekla Aleksandera Balaneskua. Garetov kvartet nastupiće 3. jula, dok će 4. jula gostovati kvartet Balanesku, a 6. jula nastupiće Koria i Barton. Keni Garet, vrhunski instrumentalista, biće u Beogradu već od 1. jula i izrazio je spremnost da održi master klas za mlade saksofoniste. Ulaznice za koncerte kvarteta Balanesku i Garetovog kvarteta su hiljadu dinara, dok za koncert Korie i Bartona treba izdvojiti 1.500, 1.700 ili 1.900 dinara. "

Kratak izvestaj sa sinocnjeg koncerta Sonny Rolllins-a...............sa jos 5 garavih momaka, covek fascinira lakocom sviranja u svojoj 76-oj godini, nije se ni oznojio, prosto nisam mogao da verujem. Svideo mi se repertoar, dosta sareno sa po kojim africkim ritmom, doveo je nekog perkusionistu iz Afrike, jako dobar.

Norma Kampl:
Управо прочитах вест:

"
Čik Koria na Samer tajmu

Američki džezeri Čik Koria i Geri Barton nastupiće početkom jula na Samer Tajm festivalu u Sava centru, na kome će gostovati i kvartet američkog saksofoniste Kenija Gareta i britanski kvartet Balanesku violiniste rumunskog porekla Aleksandera Balaneskua. Garetov kvartet nastupiće 3. jula, dok će 4. jula gostovati kvartet Balanesku, a 6. jula nastupiće Koria i Barton. Keni Garet, vrhunski instrumentalista, biće u Beogradu već od 1. jula i izrazio je spremnost da održi master klas za mlade saksofoniste. Ulaznice za koncerte kvarteta Balanesku i Garetovog kvarteta su hiljadu dinara, dok za koncert Korie i Bartona treba izdvojiti 1.500, 1.700 ili 1.900 dinara. "

Pa da... i kakvih jos koncerata u najavi... a ko ce to da isfinansira...
Sta vise, zbog promene posla verovatno necu biti u stanju da odem na koncert... steta, a toliko sam zeleo da odem, jos od pojave indicija da bi se Corea mogao pojaviti u BGu.

Bio sam na ski stazi.Mislio sam da se ufuram ko prosle godine kroz sumu,ali mi nije uspelo...
Bio je fini blues mada sam cuo i bolje,nego neka ekipa pijanih majmuna je bila tamo i mislila da je njihovo pevanje zanimljivije od koncerta pa su pevali neke njihove pesme koje me apsolutno nisu zanimale i morao sad da se sklonim ... uglavnom mnogo kvalitetnija organizacija nego prosle godine
i zvuk je bio do jaja...

Dr:
Bio sam na ski stazi.Mislio sam da se ufuram ko prosle godine kroz sumu,ali mi nije uspelo...
Bio je fini blues mada sam cuo i bolje,nego neka ekipa pijanih majmuna je bila tamo i mislila da je njihovo pevanje zanimljivije od koncerta pa su pevali neke njihove pesme koje me apsolutno nisu zanimale i morao sad da se sklonim ... uglavnom mnogo kvalitetnija organizacija nego prosle godine
i zvuk je bio do jaja...

Aha... nevaljalce, kroz sumu.
Prijateli su me zvali da idem ali ne onoK... nema se vremena.... dakelm steta.

dobar bio voxstock, svidio mi se power blues iz madjarske, onaj mali skinuo srv-a odlicno, i glas i sama svirka i odlican repertoar... Onaj voodoo chile sam cekao godinama da negdje cujem uzivo, svaka mu cast kako je odsvirao.... Dobar bio i onaj totor todotovic....

Ђанго ми је међу 5 најомиљенијих. (Иначе, свинг, као "правац", највише волим).

Што кажеш, и с Грапелијем, и без њега. - Феноменални су ми обојица.

А и следбенике радо слушам. raphael fays i trio rossenberg су одлични, а готивим прилично и Бирелија Лагрена.

Има их још, Богу хвала, добар је, рецимо, и Чаволо Шмит.

Недавно сам "открила" и једног младог, новог, с "наших страна" , зове се Круно Шпишић, скинула албум са:
http://rapidshare.com/files/38401098/Kruno_Spisic.rar.

За сваку препоруку!

Back