Jazz & Blues kutak :)

Apach:
I evo jedna priccica koja mozzda bass i ne spada u ovu temu, ali je usko povezana sa shvatanjima (pogotovo jedne indijanke ;)) koja se odnose i na muziku:

Two Wolves

One evening an old Cherokee told his grandson about a battle that goes on inside people. He said: “My son, the battle is between two ‘wolves’ inside us all. One is Evil. It is anger, envy, jealousy, sorrow, regret, greed, arrogance, self-pity, guilt, resentment Inferiority, lies, false pride, superiority and ego. The other is Good. It is joy, peace, love, hope, serenity, humility, kindness, benevolence, empathy, generosity, truth, compassion and faith.”
The grandson thought about it for a minute and then asked his grandfather: “Which wolf wins?”
The old Cherokee simply replied: “The one you feed.”
sjajno! !jbte za neke od ovih sto spadaju u evil, a ja ih imam nisam ni znao da su na losoj strani...

nikodim:
Oooo jazzeri, ili kako bi bankar rekao "barabe"... eto da se javim...
Dobio sam ovih dana par DVD-ova punih "do kraja" ali nikako ne nalazim vremena za preslusavanje, kao sto i za muziku uopste, jako malo vremena imam (nazalost, ali poslednjih par nedelja je bas gadno)...

Nego, "paprikari" u Indjiji, a "motorasi" u Zrenjaninu... ko ce to sveda plati??? :(
Isti sluccaj sa prepunim DVD-ima koje ne stizzem da preslussam :)

A ko ce ovo da plati? Ja ne idem ni na jedno od toga, tako da je sve-jedno :(

labo, ssta da ti kazzem, dovoljno je jako malo da se stvar otme iz ruku ;)

Na 3. stranicu smo "pali"! Nedopustivo! :)

Imam zadatak za vas, iz oblasti jazz-a. Kako doci do muzicckih ostvarenja Gara&Diki-a, inacce sinova bubnjara "Leb i sol"-a? Videla sam spot i ccula stvar "New Day", vokalnom deonicom izuzetno lepo i vessto vlada Kaliopi, kako zovu pevaccicu grupe "Kaliopi" ... Jako lepo, pomalo naginje na soul ...

Takodje, mogu da se pohvalim da sam konaccno ispratila svirku "NS Jazz Band(a)". Svirali su u klubu "Stratus", dodusse ograniccili su volume ovoga puta, jer se radi ustvari o restoranu. Bome odliccno! Pevaccica lepog, toplog, altovskog glasa ... A tek kako sam posle toga lepo spavala :D

Пре неки дан добила овај CD:

B000001EC5.01._SS500_SCLZZZZZZZ_.jpg

"Glory Of Gershwin"

1. Summertime - Peter Gabriel
2. Nice Work If You Can Get It - Sting
3. They Can't Take That Away From Me - Lisa Stansfield
4. Someone To Watch Over Me/Our Love Is Here To Stay - Elton John
5. I've Got A Crush On You - Carly Simon
6. But Not For Me - Elvis Costello
7. It Ain't Necessarily So - Cher
8. The Man I Love - Kate Bush
9. How Long Has This Been Going On - Jon Bon Jovi
10. Embraceable You - Oleta Adams
11. My Man's Gone Now - Sinead O'Connor
12. I Got Rhythm - Robert Palmer
13. Somebody Loves Me - Meat Loaf
14. I'll Build A Stairway To Paradise - Issy Van Randwyck
15. Summertime - Courtney Pine
16. Rhapsody In Blue - Larry Adler & George Martin

Много добро звучи! Уживам.

Apach:
Na 3. stranicu smo "pali"! Nedopustivo! :)

Imam zadatak za vas, iz oblasti jazz-a. Kako doci do muzicckih ostvarenja Gara&Diki-a, inacce sinova bubnjara "Leb i sol"-a? Videla sam spot i ccula stvar "New Day", vokalnom deonicom izuzetno lepo i vessto vlada Kaliopi, kako zovu pevaccicu grupe "Kaliopi" ... Jako lepo, pomalo naginje na soul ...

Takodje, mogu da se pohvalim da sam konaccno ispratila svirku "NS Jazz Band(a)". Svirali su u klubu "Stratus", dodusse ograniccili su volume ovoga puta, jer se radi ustvari o restoranu. Bome odliccno! Pevaccica lepog, toplog, altovskog glasa ... A tek kako sam posle toga lepo spavala :D

Jes nedopustivo, ali ima nekih obaveza strasnih... nedaju pa nedaju...

Samo si spot gledala... nemas nista za serovanje?

Ssto se baleta ticce, ok je, vec sam se dobro ccesskala kako cu stici sa drugog kraja Vojvodine u odnosu na NS. Pomuccial bih se i stigla, ali ako nissta, onda nista :|

O Vladani sam vec pisala, zanimljiv intervju.
Ja evo 2 dana slussam Grover Washington Jr., ne znam nessto mi prija ;) ... pogotovo uz ovaj tezzak rad ...
A sada cu uz rad malo da ispitam ovo http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendid=115492540

A evo za mene lepe vesti:

Film o Miles Davies-u

Biografski film koji će prikazati život Miles Davies-a, jednog od najboljih trubača svih vremena, trenutno je u pripremi. Ulogu slavnog trubača tumačiće Don Cheadle koji je poznat po filmovima ''Crash'', ''Oceans 11'', i '‘Hotel Ruanda'’. Cheadle će ujedno i režirati ovo ostvarenje.
Scenario za film pišu Stephen J Rivele i Chris Wilkinson koji je napisao scenario za film ‘'Nikson'’. Datum premijere filma još uvek nije poznat.

Ovakve filmove najvisse volim! :)

Norma Kampl:
Управо уживам у овом... блуз-року, или рок-блузу, како год, сјајно је:
Врло интересантан тип, овај Хили:
http://en.wikipedia.org/wiki/Jeff_Healey

Isao sam skoro svaki vikend u njegov klub u Torontu, tzv Jazz matine subotom od 16-19, Jeff Healey svojim bandom The Jazz Wizards, sjajna zabava i svirka. Inace Healey se u zadnje vreme vise bavi jazzom, pored gitare svira paralelno i trubu na sceni, nije tako los. Kao sto i sam kaze, uzor mu je Armstrong, uglavnom im je i repertoar iz `20/30-tih.

Nedostaju mi ti matinei........

Back