Jazz & Blues kutak :)

Свесрдно препоручујем најновији (код нас) "Musica Jazz".

Са чак 2 CD-а на поклон!

Један је компилација феноменалног Клифорда Брауна (на жалост прерано, са свега 26, погинулог трубача), коме је број и тематски и посвећен.
Ту су с њим и С. Ролинс, С. Вон, А. Блејки. М. Роуч, Д. Вашингтон, Џ. Џ. Џонсон, Х. Силвер...

(Иначе, више информација о самом Брауну, за почетак на:
http://en.wikipedia.org/wiki/Clifford_Brown )

Други, италијанска џез сцена, избор неколико занимљивих извођача и аутора (Паоло Фрезу, Стефано Бедети, Ђермано Зенга...)

Norma Kampl:
Свесрдно препоручујем најновији (код нас) "Musica Jazz".

Са чак 2 CD-а на поклон!

Један је компилација феноменалног Клифорда Брауна (на жалост прерано, са свега 26, погинулог трубача), коме је број и тематски и посвећен.
Ту су с њим и С. Ролинс, С. Вон, А. Блејки. М. Роуч, Д. Вашингтон, Џ. Џ. Џонсон, Х. Силвер...

(Иначе, више информација о самом Брауну, за почетак на:
http://en.wikipedia.org/wiki/Clifford_Brown )

Други, италијанска џез сцена, избор неколико занимљивих извођача и аутора (Паоло Фрезу, Стефано Бедети, Ђермано Зенга...)

Mmm... moram ga imati, moram, moram.....

Par dana preslussavam najnoviji albumccic George Benson-a & Al Jarreau-a pod nazivom "Giving' It Up". Kritika kazze da je ovaj album totalna komercijala, ali da vam kazzem ... onda, u tom sluccaju, volim komercijalu! Obrade standarda su u pitanju. "Breezin'", ... uostalom pogledajte (valjda se vidi)
untitled9tz.png

Totalno me opussta, obavezno mi nabaci blazzeni osmeh na lice.
U svakom sluccaju preporuccujem, i Bensonova gitara i Al-ov glas su na visini zadatka

Apach:
Par dana preslussavam najnoviji albumccic George Benson-a & Al Jarreau-a pod nazivom "Giving' It Up". Kritika kazze da je ovaj album totalna komercijala, ali da vam kazzem ... onda, u tom sluccaju, volim komercijalu! Obrade standarda su u pitanju. "Breezin'", ... uostalom pogledajte (valjda se vidi)
untitled9tz.png

U svakom sluccaju preporuccujem, i Bensonova gitara i Al-ov glas su na visini zadatka

Ajde baci to nekakko ovde... ja Bensona bas volim, doduse imam samo tri albuma ali mi je taj cova mnooooogoooo simpatican...
Prema tome, bacaj to vamo... Kao kompenzaciju nudim Nigela koji je obradio nekoliko pesmicica od Doors-a.
Mislim da je to posteno. ;)

Apach:
untitled9tz.png

У потпуности делим утиске. :D .
Управо и ја га скинула пре неки дан.
Одавде
(pass: pris)

Apach:
nikodim-e, reci mi sada da li da ti "bacam" ili cess sa rapid-a da skiness!

Norma,drago mi je da se nasse missljenje poklapa (mada i da se ne poklapa ne bi bilo ni malo strassno) opet :)
Ево га управо слушам опет, и баш ми прија. :)

А критика, пусти их, то је ионако најчешће... хм...

e ljudi,ajd neka neko ne bude lenj pa nek mi napishe jedno 10 blues izvodjacha koji su ono``vrh``po njegovom/njenom mishljenju pa da ja to skinem s`net-a....poshto sam sasvim sluchajno pocheo da slusham Chris Rea-u i potpuno sam poludeo,skinuo sam sve njegove albume,i ne zna se shta je bolje,a da ne pricham o live nastupu.....prelepo.....

Apach:
Live from Buena Vista "The Havana Lounge"

Zvezde dokumentarnog filma "Buena Vista Social Club" proslavljenog nemačkog režisera i prijatelja Srbije, Vima Vendersa, nastupiće 5. februara u Centru "Sava" . Kubanske legende, čije su pesme danas obavezno muzičko štivo širom sveta, mnogo duguju legendarnom umetniku Reju Kuderu, koji ih je krajem prošlog veka za potrebe filma okupio u rodnoj Havani.
Naša publika i danas pamti nastup jednog od članova "Buena viste", Ibrahima Ferera, koji, nažalost, baš kao i Kompaj Sekundo, Ruben Gonzales i Pio Lejva, više nije među živima. Ostali članovi će, predvođeni harizmatičnom Omarom Portuondo, sa zadovoljstvom još jednom posetiti Srbiju i preneti joj sve čari neodoljive kubanske muzike.

Izvođači: Julio Alberto Fernandez, Teresa Garcia Caturla, Julienne Oviedo Sanchez, Daniel Ramos Alayo, Yanko Pizaco, Rodolfo Peruchin Argudin.

E to vredi videti, biće za pamćenje kao i uvek kada su oni u pitanju.

Makijavelli:
e ljudi,ajd neka neko ne bude lenj pa nek mi napishe jedno 10 blues izvodjacha koji su ono``vrh``po njegovom/njenom mishljenju pa da ja to skinem s`net-a....poshto sam sasvim sluchajno pocheo da slusham Chris Rea-u i potpuno sam poludeo,skinuo sam sve njegove albume,i ne zna se shta je bolje,a da ne pricham o live nastupu.....prelepo.....
Nismo lenji, ali bi bilo laksse kada bi ti prvo napisao ssta ti se od blues-a svidelo. Mislim, Chris (dussa moja) je blizu, ali bass ga ne bih svrstala (a izbegavam "svrastavenje") u pure blues ...
Za poccetak, predlazzem, da "skiness" Stephen ("Stevie") Ray Vaughan-a :)

Apach:
Nismo lenji, ali bi bilo laksse kada bi ti prvo napisao ssta ti se od blues-a svidelo. Mislim, Chris (dussa moja) je blizu, ali bass ga ne bih svrstala (a izbegavam "svrastavenje") u pure blues ...
Za poccetak, predlazzem, da "skiness" Stephen ("Stevie") Ray Vaughan-a :)
odlichno....hvala....ubacujem ga u listu za download.....a kakav je John Mayall....

Akusticni blues:

Stara garda:
Son House, Robert Johnson, Big Joe Williams, Mississippi Fred McDowel, Blind Willie Johnson, Big Bill Broonzy, Blind Willie Mc Tell, Bukka White, Furry Lewis,Skip James..........
Od novih imena........John Mooney, Corey Harris, Keb Mo, John Hammond.......

Elektricari:
Elmore James, Hound Dog Taylor, Muddy Waters, R.L. Burnside, Johnny Winter, Albert King, Roy Buchanan,...........

itd.............

Back