Jazz & Blues kutak :)

А и ја сам већ два-три дана у блуз фазону. Конкретно:

John Mayall

(управо сам у слушању старијих, раније набављених CD-ова, и допуњавању колекције, на познати, у последње време најчешћи начин ;) ).

Сјајан блуз.
Занимљив и разнолик. Заправо - и много више од блуза.

У ствари, шта рећи, треба само слушати - човек је - генијалац.

http://www.johnmayall.com/home.html

A, иначе, кад смо већ код блуза...

" The blues don't make you poor, the blues don't bring you down.
The blues is a thing, you get sad, like when things ain't going right... the blues picks you up.
Blues is a pick-up, it's not a let-down."

(John Lee Hooker)

nikodim:
Evo sta znaci imati dobrog kolegu. Ovo sam danas dobio kao novogodisnji poklon, zna covek sta vredi.

new2yl0.jpg

Uh, lepo lepo... ;) Zavidim na Maceo Parkeru. Imam dva njegova albuma i to "Roots Revisited" i "School's In!", te mogu reći da bata zna svog zanata. :D Mislim da ga sa pravom nazivaju najboljim funk saksofonistom na svetu. Zaista super muzika. Nego, interesuje me tvoje mišljenje o Dave Holland-u, kakvo mu je muziciranje? Mislim, ne sumnjam da je dobra, ne bi bio u vrhu svetske džez scene da nije zaslužio. Već neko vreme se kanim da krenem da ga tražim, pa eto prilike da čujem nešto od tebe. :wink: E ljudi ljudi, ne znate na kakvim sam mukama bio na dočeku... Ubiće me grom. Cupkao sam (ali samo par taktova) :) na Cecu Ražnatović. Šta sam mogao, ipak sam morao da se prilagodim drugima da ne bih bio partibrejker. :-P

Norma Kampl:
A, иначе, кад смо већ код блуза...

" The blues don't make you poor, the blues don't bring you down.
The blues is a thing, you get sad, like when things ain't going right... the blues picks you up.
Blues is a pick-up, it's not a let-down."

(John Lee Hooker)
Upravo tako! :D

Drago mi je da smo u istom moodu, tj. "u" bluesu

Jazzomatic:
Nego, interesuje me tvoje mišljenje o Dave Holland-u, kakvo mu je muziciranje? Mislim, ne sumnjam da je dobra, ne bi bio u vrhu svetske džez scene da nije zaslužio.

Jeste u samom vrhu samo meni je on poprilicno dosadan.......ima ok stvari ali govorim u globalu.

Ono sto bih podvukao kao preporuku sa ovog spiska je, Keith Jarret, Joe Henderson i svakako neponovljivi Thelonius Monk......

klika:
Da li je neko mozda slusao R.L. Burnside-a?
Upravo slusam neverovatno dobar album, "Mississippi Hill Country Blues" , ime sve govori o cemu se radi, sirovi akusticni blues........
Можда, такође невероватно, али управо ми је на "плејлисти" тренутно и овај албум.
Стварно је одличан.
А ту ми је и "A Bothered Mind ", такође сјајан. (Јесте да ту има и мешања стилова, али је добро).

A ja cu da pomenem film "Anything Else".
Mozzda ne toliko zanimljiv zbog svoje radnje i woody-jevski "upakovane" poruke, film obiluje interesantnim replikama na raccun jazz-a i blues-a. Scena gde glavi akteri filma odlaze do kluba gde svira Diana Krall omogucava i gledaocu da bar posredno uzziva u (dodusse vesstaccki stvorenoj) atmosferi kluba u NY koji kao redovan repertoar "gaji" muziku kojoj je ova tema i posvecena. U par scena se pominje, a bome i ccuje, i Billie Holiday.
Ako zzelite "bacite" pogled na Soundtracks http://www.imdb.com/title/tt0313792/soundtrack, mozze vam biti zanimljiv, meni jeste.

Jednu od relativno sporednih uloga igra i rezziser istog filma Woody Allen. Znala sam da se u zzivotu bavio svim i svaccim, bio mi simpaticcan samo zato ssto je Jevrej (inacce mi je ljigavac tesski), ali sada tek, tragom pomenutog filma, "nalecem" na njegov rad u muzici ... Woody Allen & his New Orleans Jazz Band ... Moguce je da su i zanimljivi, ne znam, ali da li zbog poznate nesrece u NO ili zbog drugih angazmana cclanova, oficijelni sajt je "zatvoren". Uglavnom Woody svira klarinet
woodyallen_3box.jpg

Apach:
Znala sam da se u zzivotu bavio svim i svaccim, bio mi simpaticcan samo zato ssto je Jevrej (inacce mi je ljigavac tesski), ali sada tek, tragom pomenutog filma, "nalecem" na njegov rad u muzici ... Woody Allen & his New Orleans Jazz Band ... Moguce je da su i zanimljivi, ne znam, ali da li zbog poznate nesrece u NO ili zbog drugih angazmana cclanova, oficijelni sajt je "zatvoren". Uglavnom Woody svira klarinet

Gledao jedan dokuemetarac o njemu i njegovom bandu, snimci sa koncerata......... mogu ti reci da je dosta dobar na klarinetu za jednog jazz entuzijastu.

Nego, danas , posle 100 godina, na radiju cujem veliki hit "Blister in the sun" od Violent Fammes, da li je neko slusao ovaj bend? Slusao sam ih davno ali uvek rado volim da ih iznova cujem, nesvakidisnji su, prvenstveno po produkciji, jedinstven zvuk, glas...........

Још један одличан линк:

http://painandsorrow.multiply.com/music/item/918

(Треба само затим "шетати" и по рaзним "next" и "prev", у дну списка, за друге занимљиве ствари).

(У неким варијантама отвори и целе спискове за више "занимљивости" од једанпут, али мени нешто зеза , па неће увек да се појави, него се сналазим, учитавам изнова, правим "букмарке"...

Углавном, на крају успевам. Вреди труда!

Volim i ja ovog ccovu i "poj" njegovog saxofona! Bass sam ga slussala tokom ovih praznika ...

Dok "Violent Femmes" pamtim po pesmi "Gone Daddy Gone" koju su ovih dana opet uccinili interesantnom i aktuelnom "Gnars Barkley".

Да, Грувер је одличан. И ја имам доста његових албума.

Него, да ли сте и ви пробали да "шетате" и по осталим албумима, других на овом сајту?
И да ли исто имате фрку да вам се одједном неће да отвори, било поједина ствар за скидање, било читава страница, него шаље на почетну?

Мени је у самом почетку, пре неколико дана, ишло глатко, отвори читаву страницу са не знам ни ја колико албума, и у дну још, мислим, наброји 9 страница, на које се може "скокнути", па редом... А сад морам да се сналазим онако како сам у претходном посту описала..

Ако неко стигне да мало испрегледа, и ако може, нек да неки технички савет. Или је, можда, до самог сајта?

Apach:
Volim i ja ovog ccovu i "poj" njegovog saxofona! Bass sam ga slussala tokom ovih praznika ...

Dok "Violent Femmes" pamtim po pesmi "Gone Daddy Gone" koju su ovih dana opet uccinili interesantnom i aktuelnom "Gnars Barkley".

Taj cova je opravio mLogo dobar album, ima vec koji mesec od kada sam ga skinuo sa neta, odlican album.

Norma Kampl:
Да, Грувер је одличан. И ја имам доста његових албума.

Него, да ли сте и ви пробали да "шетате" и по осталим албумима, других на овом сајту?
И да ли исто имате фрку да вам се одједном неће да отвори, било поједина ствар за скидање, било читава страница, него шаље на почетну?

Мени је у самом почетку, пре неколико дана, ишло глатко, отвори читаву страницу са не знам ни ја колико албума, и у дну још, мислим, наброји 9 страница, на које се може "скокнути", па редом... А сад морам да се сналазим онако како сам у претходном посту описала..

Ако неко стигне да мало испрегледа, и ако може, нек да неки технички савет. Или је, можда, до самог сајта?

Verovatno je problem do samog sajta, ko zna na kakvom serveru je hostovan. moguce je da ponekad ima vise korisnika nego sto on moze da izgura...

Verovatno opterecen nekim downloadom...
Heh... ja jos uven nisam preslusao ceo sadrzaj sa DVDa koji dobih.... mnogo muzike na jednom mestu...
Razmisljam, ako bih sada poceo da preslusavam sve sto imam, koliko li bi mi vremena trebalo za to... rekao bih mnogo, iako nemam pojma koliko bi to "mnogo" moglo biti.

И ја, вероватно кад бих сабрала колико имам, и сад пустила, вероватно не би се исцрпло за неколико година.

Али у ствари ионако ми практично све време кад сам код куће свира нека музика, па успевам пуно тога да преслушам.

Тренутно, рецимо:

album.52.jpg

Корни група, ово је верзија плоче на енглеском.
(Имала плоче некада, сад претворено у дигиталну верзију).

Слушам и увек се изнова дивим, како је ово било прогресивно, за нас и оно доба, и добро. И како и даље звучи феноменално.

Back