Jazz & Blues kutak :)

begešar:
Mislim da sam to možda već pitao, ali nije zgorega ponoviti. Ima li neko od vas nešto od Davida Sanborna? Ja sam imao neki snimak na kaseti, ali gde je tko zna?. Odličan sksafonista... Jazz funk groove.

Zaboravih da spomenem... :)

Grover Washington Jr. je odlican izbor ako gotivis sax. Covek svira pa razbija. Trenutno ne mogu sve da ih slusam jer ima toliko toga da bih morao da ustajem rano ujutru, izostajem sa posla i ne mrdam iz kuce kako bih sve preslusao. :smile: Kolekcija mi se uvecala za nekih 40-ak MP3 diskova, pored onog sto jos nisam preslusao... Stvarno slatke muke. 8-) Sto se tice David-a Sanborn-a, imam cetiri njegova albuma i to:
1. Inside (1999)
2. Pearls (1995)
3. Songs From The Night Before (1996)
4. Time Again (2003)

Jedini problem je kako ih dostaviti... Pozdravljam!

Jazzomatic:
Zaboravih da spomenem... :)

Grover Washington Jr. je odlican izbor ako gotivis sax. Covek svira pa razbija. Trenutno ne mogu sve da ih slusam jer ima toliko toga da bih morao da ustajem rano ujutru, izostajem sa posla i ne mrdam iz kuce kako bih sve preslusao. :smile: Kolekcija mi se uvecala za nekih 40-ak MP3 diskova, pored onog sto jos nisam preslusao... Stvarno slatke muke. 8-) Sto se tice David-a Sanborn-a, imam cetiri njegova albuma i to:
1. Inside (1999)
2. Pearls (1995)
3. Songs From The Night Before (1996)
4. Time Again (2003)

Поздрав, такође!
А где си све то, и како набавио, ако није тајна? (Мислим, ја имам Вашингтона један једини CD MP3, и још понеку појединачно композицију. Стварно је одличан). Иначе, што се тиче укупне количине музике, сличан је случај, и ја бих могла да слушам данима, месецима вероватно, па да не одслушам све. Али, ето, кад смо "музички манијаци" и колекционари... И, изгледа, има нас много више него што се у ствари чини. Ја мало мало па откријем неке нове.

Jazzomatic:

Ako imas ADSL vezu, onda mozes da uploadujes albume na recimo, rapidshare.com ili megaupload.com ili bilo koji slican sajt, i onda samo dostavis link za skidanje, vrlo jednostavno.

Ako si na dial-up, onda ce to ici malo teze, tj. mnogo sporo.

Za sve pirate :-) , evo jedna mocna stvar, http://torrentscan.com/
Na ovom linku, na BTjunkie ima oko 5-6 Sanbornovih albuma

Takodje, na SoulSeek ima gomila stvari od njega.

Norma Kampl:
Ма, Кенеди је генијалац. Али и ја сам га до скора слушала само у класици. Овај CD ми је опет пријатељица недавно донела.
А ово што си поменуо, управо тражим већ извесно време (било на "Рапиду", неки CD где он свира и ту нашу музику али "изветрило", на жалост ). Дал' би могло некако да се добаци тих неколико ствари? Можда ти негде да накачиш, или ми директно на мејл пошаљеш пошто ми веза није тако лоша. (Оставићу мејл у ПП).

Nema PP-a, ako sam razumeo trebalo je da mi posaljes adresu na koju bih ti poslao KenediJa...
Nije ceo album, nazalost, vec samo par kompozicija, ako ti to odgovara daj neki mail...

Apach:
Npr. kod mene?

Imam albumcce vec poduzze, ali nisam imala pojma koje su kompozicije u pitanju, niti kako se zove album. Tako da, hvala na spisku :)
A ko zna, mozzda i nije taj album, ali su neke od nabrojanih kompozicija na njemu :)

I ti tako sebicno cutis vec duze vreme? Auuuu... pa ne mogu da verujem, trebalo je da viristis na sav glas da imas taj album...
Nego, dede da opravimo neki dil, pa da ti to meni lepo emajliras...

Iron man:
Narode, jel 'oce neko da mi posalje neki mp3 od Alberta Collinsa ili Roberta Craya? Interesuje me i BB King... a od Jazz-a John Coltrane... Od pomenutih nemam mnogo, pa trazim pomoc od vas da obogatim svoju kolekciju...
Ko je dobre volje a zeli da siri dobru muziku i da je podeli sa svima neka mi se slobodno javi putem pp.

Pozdrav...

A od jazza John Coltrane... sjajno...
Imam nekih tridesetak albuma i par video snimaka... ali za to ti treba makar jedan DVD sto ce za slanje biti prilicno tesko. Ipak dosta toga mozes da nadjes na Torentima, a ostalo bih ti mohao poslati mailom.

klika:
Ako imas ADSL vezu, onda mozes da uploadujes albume na recimo, rapidshare.com ili megaupload.com ili bilo koji slican sajt, i onda samo dostavis link za skidanje, vrlo jednostavno.

Au... sjajna link... bravo....

klika:

E upravo je to problem... Nemam niti ADSL niti kablovski net (kamo srece). Konekcija mi je proprilicno losa, a sve stvari su na 320Kbps sto ih cini poprilicno velikim u megabajtima... Mom provajderu je ocigledno vaznija zarada od kvaliteta usluge. Znam za te sajtove, ali sta vredi kada ne mogu nista da uploadujem. Sa neta nisam skinuo pesmu, ne secam se. Sto se tice muzike, nabavljam je gde god mogu, od prijatelja, prijatelja prijatelja, gde god cujem nesto sto mi se svidi, prilazim i raspitujem se :D To je jednostavno jace od mene i svidja mi se ;)

Ovo je slika bas sa tog koncerta koji sam spomenuo...

Tuck%20&%20Patti%201.jpg

Еви ја управо скидам неке албуме, да допуним колекцију:

Nina Simone - A Single Woman (1993)

(Vocalist, composer and pianist Nina Simone returned from a lengthy self-imposed exile in 1993 with an autobiography and outstanding CD highlighting her still impressive singing and interpretative skills in an intriguing context, surrounded by strings and guitars. While the backdrops were lush and occasionally corny, Simone's deep, penetrating voice, careful pacing and dramatic delivery kept the songs from becoming sappy. While she's always been a great protest and political singer, Simone is also a superb romantic/love song stylist. Simone remains among America's premier performers, and this CD was a welcome addition to her sparkling legacy).

Шта рећи, него - сјајна је!

Ja takođe dopunio kolekciju nekim finim stvarima... Danas sam pretresao Lee Ritenoura-a. Njega sam relativno skoro počeo da slušam i mogu Vam reći da mi se njegova muzika mnogo dopada. Gitarista specifičnog zvuka, kojeg bi pretpostavljam mogli da prepoznate među mnogima, nešto poput Santane. Nije im muzika slična, već obojica imaju specifične zvuke gitare (da ne bude zabune). Ima tu još mnogo novih albuma i izvođača: Al Di Meola (Novi album), Diana Krall, Gerald Albright, Incognito, John Abercrombie, Dave Koz, Tony Bennett (jedan od mojih omiljenijih likova. Onog momenta kada čujem njegov glas, oraspoložim se. Lično mi je bolji od Sinatre), Gerry Mulligan (još jedan sjajan saksofonista), Spyro Gyra (Oni su moji ljubimci već dugo dugo vremena), Cassandra Wilson, Grover Washington Jr... Ma ima zaista mnogo toga novog, samo preostaje jedno po jedno studirati. A to neće biti problem :) Da ne zaboravim da spomenem Roy Hargrove-a, trubač koji svira onako, dosta "čvrst" Jazz i volim da ga slušam. Na kraju, kao "specijalitet dana" preporučujem od srca Lee Ritenour-a. Nećete se pokajati. ;-)

Pozdrav ljubiteljima dobre muzike....
Zamolio bih Vas za pomoc oko pronalazenje jedne bluz obrade "The sensivity kind"-J.J. Cale . Nazalost nisam uhvatio momenat da cujem ko je izvodjac i sl. ali je stvar toliko dobra da prosto boli ! Bio bih veoma srecan da saznam i "skinem" bas tu verziju, pa ako neko nesto zna koristila bi mi svaka informacija...

A-man:
Pozdrav ljubiteljima dobre muzike....
Zamolio bih Vas za pomoc oko pronalazenje jedne bluz obrade "The sensivity kind"-J.J. Cale . Nazalost nisam uhvatio momenat da cujem ko je izvodjac i sl. ali je stvar toliko dobra da prosto boli ! Bio bih veoma srecan da saznam i "skinem" bas tu verziju, pa ako neko nesto zna koristila bi mi svaka informacija...
Има линк на "Рапиду", ја ти послала на ПП, ипак не знам да ли је у реду то јавно стављати.

Ако је још неко заинтересован, могу послати и њему.

Кад закораче свеци у строју

Кад закораче свеци у строју,
Кад закораче свеци у строју
Хоћу да будем с њима на броју,
Кад закораче свеци у строју.

Увек сам им'о другова много
Играли смо се, мили бого,
Ал' откад се покрстих смеран,
Нико ми од њих не оста веран.

Свевишњем кад се круна ставља,
Свевишњем кад се круна ставља,
Хоћу да будем сведок тог славља
Свевишњем кад се круна ставља.

Кад око трона његовог круже,
Кад око трона његовог круже
Хоћу да тамо будем што дуже,
Кад око трона његовог круже.

Мајка ме остави овде доле,
Сви је и овде и горе воле,
Хоћу да сретнем мајку своју

Кад закораче свеци у строју,
О, кад закораче свеци у строју,
Нек будем, Боже, с њима на броју,

(Из књиге „Отисак срца у прашини“, препев Д. Андрић)

Poštovane bluz i džez barabe evo prilike za malo live bluza

VOX WINTER BLUES FESTIVAL
Beogradski sajam Hala III
Novogodisnji Vasar
Ponedeljak 25.12.2006
pocetak u 17h

SINOBUSI (NOVI SAD)
ZONA B (BEOGRAD)
POINT BLANK (BEOGRAD)
BLUES HAMMER (NOVI SAD)

PLACA SE ULAZ NA SAJAM 150 din

Back