Jazz & Blues kutak :)

introitus:
Odlican je!
Pored njega tu je i Keb Mo od mladjih. I jedan i drugi sviraju akusticni bluz.

Keb Mo je interesantna figura u bluesu.........mada pomalo mi nije jasan, imam nekih 5 albuma od njega u nekim momentima pojedini albumi vrlo cudno zvuce, na istom albumu recimo mesa klasican akusticni blues i nekakav pop sa primesama soula koji apsolutno nema veze sa bluesom......
Pre neki dan odgledah njegov nastup sa Montreal Jazz Festivala od pre par godina, odlicno odradjeno, ovoga puta nije gusio sa tim pop numerama.

U svakom slucaju mlada generacija bluesera koja obecava, odlicno svira akusticni/slide blues.....samo kada bi svu energiju bacio samo na tu stranu.......

Slicna stvar je i sa Eric Bibb-om, mada njega nisam nesto preterano slusao ali to je nesto slicno, mesavina svega i svacega, od bluesa, soula, folka, ........

saratoga:
Ej ljudi... treba cuti neke izvodjace koji sviraju po Luizijani po nekim kafanama, koji su recimo totalno anonimni i za Amere, a ne znam koliko ste upoznati sa bluzom... Da li znate koliko vrsta bluza ustvari ima???

E pa slusamo mi te stare iz kojekakvih budzaka i kafana.......Mississippi-ja......a takodje znamo koliko vrsta bluesa ima.........da ne nabrajamo sada........

saratoga:
A da li je neko slusao Dinah Washington??? Ja sam slucajno nasao jednu stvar od nje i raspametio sam se:) Odlican glas....imam osecaj da zvucnik "dise" dok je slusam.

Naravno... silna teta, kao sto introitus rece, nekada su ljudi stvarno umeli da pevaju. Umeju i sada, ali to je glascina koja zavredjuje svaku paznju. Bas sam skoro preko Torrenta skinuo neke njene albume.

saratoga:
A da li je neko slusao Dinah Washington??? Ja sam slucajno nasao jednu stvar od nje i raspametio sam se:) Odlican glas....imam osecaj da zvucnik "dise" dok je slusam.
Ona je odliccna!!! Ima i danas takvog pevanja, koje je mozzda manje interesantno za narod koji "zzeli hita" ;)
A to ssto zvuk "disse", a nekome licci da to nije tako danas je, mislim, stvar tehnike ... ali o tome bi nam jedan nass cclan mnogo visse znao kasti ;)

Back