Jazz & Blues kutak :)

nikodim:
Pojma nemam, ja i nisam iz BG-a (mada cesto posecujem taj grad), tako da ti i ne mogu pomoci po tom pitanju.

Da, upravu si, samo je Apachica gazdarica, mada tu je i Sublimacija, povremeno se pojavi.

Odlicna prilika da te pitam sta imas, ako imas, od Bill Withersa?
Cika je jako tezak za pronalazenje na natu, uspeo sam da nadjem samo 6 stvarcica i to preko LimeWire-a.
Pazljivo od tebe, Nikodime, kao obicno. Hvala, ali ipak je Apashica neprikosnovena gazdarica.
Pre par dana sam u Mamutu pazarila pokloncic za jednu finu mladu damu. Trazila sam blues, ali me primamila 2 CDa: miks Craig David, ...Cannibals, Chris Rea, Cher, originalni Simply Red, pominjani Phil Colins, odlican u malim kolicinama isl, a drugi Diana King...nije bas D. Kral, ali moze da prodje ;) Odlicno je zvucalo na njenim novim zvucnicima! Kao na mini koncertu.

sublimacija:
Hvala, ali ipak je Apashica neprikosnovena gazdarica.
jeste, nikodimcce nam je pazzljiv :D A tebi:"Hvala!", ali nema potrebe za ovim, ... bratstvo i jedinstvo ipak funkcionissu u muzici ;) ...
sublimacija:
Pre par dana sam u Mamutu pazarila pokloncic za jednu finu mladu damu. Trazila sam blues, ali me primamila 2 CDa: miks Craig David, ...Cannibals, Chris Rea, Cher, originalni Simply Red, pominjani Phil Colins, odlican u malim kolicinama isl, a drugi Diana King...nije bas D. Kral, ali moze da prodje ;) Odlicno je zvucalo na njenim novim zvucnicima! Kao na mini koncertu.
King mi je bolja pevaccica od Krall-ove!

Drug begessar recce za svirku u Zemunu:
"24.03.2006. sviramo u klubu Stratus. Svirka počinje oko 22:30, pa svrati na pivce."

sublimacija:
Pazljivo od tebe, Nikodime, kao obicno. Hvala, ali ipak je Apashica neprikosnovena gazdarica.

Hvala, hvala...
Vidis, ja se ne mogu pohvaliti da su mi poznata sva imena koja ovde spominjes.

Son House - John The Revelator... kakva stvarcina... ljudi moji.

saratoga:
(Son House - John The Revelator... kakva stvarcina... ljudi moji.)
Ko je to?? Da li moze da se uporedi sa nekim drugim izvodjacem?

"Crna" trojka koja je palila i zarila Deltom od Clarksdale-a ( "prestonice" bluesa) do Memphis-a `20-tih i `30-tih godina onog tamo veka, Son House (jedan od mojih omiljenih izvodjaca svakako) , Charley Patton i Willie Brown.
Za Patton-a je interesantna stvar da je bio svakako prvi showman od kojeg su mnogo kasnije cake, sa sivranjem iza glave, bacakanjem, i valjem po podu sa gitarom, pokupili r`n`r decaci Pete Townsend, Hendrix, .......
Jos jedna interesantna stvar vezana za pocetke legende Roberta Johnsona, on je u to vreme jos uvek bio decacic koji je pratio ovu trojku po Delti i stalno im krao gitare, zayebavao ih i nisu ga bas nesto ozbiljno u to vreme shvatali, da bi se kasnije, tako istorija, da ne kazem legenda kaze, Johnson povukao , da bi se nakon godinu dana vezbanja i ucenj bluesa , vratio i prosto oborio sa nogu svoje ucitelje, a naravno sve je kasnije "rekao" u onih 28 numera snimljenih `36-37 koje su nista drugo nego Biblija bluesa.

U grupu koja je gradila istoriju bluesa svakako treba jos dodati grandiozne izvodjace poput : Big Joe Williams ( nekadasnji tutor Bob Dylana) , Big Bill Broonzy, Bukka White, Blind Will McTell, Blind Willie Johnson, Blind Lemon Jefferson (poslednja dvojica su momci iz Texas-a) , Furry Lewis, Blind Blake, Blind Boy Fuller, Papa Charlie Jackson, Rev. Gary Davis, Tommy Johnson, Mississippi Fred McDowell, ............

Nesto od ovoga mozes naci na Torrent-u , probaj i preko LimeWire-a........ovo je sve esencija i svaki ljubitelj bluesa bi trebalo da ima ovo u kolekciji........

"Najzad se naslo nesto od Bill Withersa, jedna kompilacija, Lovely Day, dobar cika nema sta."
Bas si nestrpljiv za Bila!!! Strpi se stedi vreme, uci pa ces dobiti ceo cd. :)
A ono sto Klika rece za "Crnu trojku" pa cim si spoenuo Roberta Johnson-a odma' mi je doslo do mozga:) Skoro sam ga skinuo: Robert Johnson-The king of the Delta blues singers. Nije lose, mada vise uzivam u "svezijem zvuku"-iskreno. A interesuje me misljenje ljudi sa J&B u vezi sa J.J. Cale?

saratoga:
"Najzad se naslo nesto od Bill Withersa, jedna kompilacija, Lovely Day, dobar cika nema sta."
A ono sto Klika rece za "Crnu trojku" pa cim si spoenuo Roberta Johnson-a odma' mi je doslo do mozga:) Skoro sam ga skinuo: Robert Johnson-The king of the Delta blues singers. Nije lose, mada vise uzivam u "svezijem zvuku"-iskreno. A interesuje me misljenje ljudi sa J&B u vezi sa J.J. Cale?

Kazes nije lose?!?! Hmmm......pa to je srz bluesa........28 numera koje su promenile muzicki svet iz korena........da li mislis da bi danas postojali svi oni momci iz Britanije koji su pocetkom `60-tih balavili slusajuci King Of The Delta Blues ......pa svi su u samom pocetku karijere obradjivali njegove pesme od Cream-a, Stonesa, Zeppelina,.........vecina njih jeste bila pod direktnim uticajem bas tog istog Johnson-a.........

King Of The Delta Blues dize iz mrtvih! Toliko je mocan!
Malo se udubi i bolje poslusaj taj album, ne verujem da si ikada i da ces uopste u buducnosti cuti bolji slide na gitari.........ja jos nisam naleteo ne nesto bolje, ako neko zna neka javi.......

Nemam ja nista protiv svezijeg zvuka i volim da cujem nesto od toga ali zna se sta su koreni .........probaj da preslusas malo one cike koje sam ti nabrojao u prethodnom postu, da ne bi njih.......ko zna kako sve danas ovo izgledalo , mislim na ovo "svezije"........

klika:
Kazes nije lose?!?! Hmmm......pa to je srz bluesa........28 numera koje su promenile muzicki svet iz korena........da li mislis da bi danas postojali svi oni momci iz Britanije koji su pocetkom `60-tih balavili slusajuci King Of The Delta Blues ......pa svi su u samom pocetku karijere obradjivali njegove pesme od Cream-a, Stonesa, Zeppelina,.........vecina njih jeste bila pod direktnim uticajem bas tog istog Johnson-a.........

Malo se udubi i bolje poslusaj taj album, ne verujem da si ikada i da ces uopste u buducnosti cuti bolji slide na gitari.........ja jos nisam naleteo ne nesto bolje, ako neko zna neka javi.......

Nemam ja nista protiv svezijeg zvuka i volim da cujem nesto od toga ali zna se sta su koreni .........probaj da preslusas malo one cike koje sam ti nabrojao u prethodnom postu, da ne bi njih.......ko zna kako sve danas ovo izgledalo , mislim na ovo "svezije"........

:) o.k. Definitivno si u pravu.

saratoga:

To mi je doneo jedan prijatelj, koji zna da ga jurim neko vreme.

Sto se J.J. Cale-a tice, imam dosta njegovih kompozicija, mada on se "kantrisao" a ja ne volem kantri. Ipak ima on odlicnih stvari kao sto su Cocain, After Midnight, Cajun Moon... nema sta, zanimljiv cika, mada nije od onih koje cesto slusam.

klika:

Na zidu moje dnevne sobe okačeno je pet portreta. Karl Marks, Staljin, Drug Tito, Slobodan Milošević i Robert Džonson.

Naravno šalio sam se za prvu četvoricu :)

Što bi drug Klika rekao valja bolje poslušati ovih 28 blues standarda.

Po meni dve velike prekretnice u bluzu svih vremena. Čika Džonson kao prapočetak svega, i druga, čika Muddy i početak Čikago stila. Sve drugo je "manje" važno.

Poštovani prijatelji. Na moju veliku žalost sinoć su mi javili da nam otkazuju svirku u Voxu. Kažu da im njihova finansijska konstrukcija ne dozvoljava više da dovode bendove koji nisu iz Beograda i da ne mogu da nam plate ni putne troškove. Žalosno je što je jedna renomirana bluz kafana kao što je Vox dočekala ovakve dane. Ipak za beogradsku ekipu sa foruma koja je raspoložena da čuje "malo" bluz svirke ostaje mogućnost da večeras svrate do Stratusa u Zemunu, ulica Jakuba Kuburovića 44. Početak je oko 22:30 h.

Nadam se da nije kasno da obavestim ljude koji su hteli večeras da dođu u Stratus da su me ovog momenta obavestili da nam otkazuju večerašnju svirku. Naime Stratus se inače iznajmljuje i za proslave rođendana itd. Sinoć tako neki klinci ( 18 rođendan ) ponapijali se, posvađali i u maniru pravih munze konza razbili pola kafane. U tom smislu u demoliranoj kafani se ne može svirati.

Šta se ovde dešava. Ušao mesec u sedmu kuću. Neptun , Mars , Saturn šta bre... U dva dana dve svirke nam otkazaše. Ma ne.... pa mi živimo u Srbiji zemlji mogućnosti !!!

Nego Kliko koja je procedura za dobijanje iseljeničke vize za Kanadu ? Postoji li neka bendovska iseljenička viza?

Back