Jazz & Blues kutak :)

klika:
Imate li vi u NS-u preko kablovske neki radio program?
"Mozza biti, mozze biti...", ali bice da se nisam upusstala u tu problematiku ... bice ispravljeno u ovoj nadolazecoj godinici ;)

Mozze, mozze, hocu u tropske krajeve, ... ssaljite me ..., jedva ccekam ... samo (ne bih sad da vas razoccaravam) mozzete dobiti samo boju bele kafe :) ;)

Ne znam da li se mozzda na prethodnim stranicama "ogovarao" N O V O S A D S K I J A Z Z F E S T I V A L..2005, ali me zanima DA LI JE NEKO BIO??? Ja nisam (iz opravdanih razloga), a izuzetno me zanima MILES GRIFFITH i njegov nastup ... Kakve su impresije? Ccovu sam ranije imala prilike da vidim par puta na TVu i nissta njegovo nemam na nosaccima zvuka ... Pravi je majstor instrumenta zvanog glasne zzice i to bukvalno, jer fantasticcno glasom zamenjuje instrumente ...
press28.jpg

Bio je tu veliki broj izvodjacca "sa imenom", ali ne ccuh (i ne videh) nissta od toga ... Ima li koga (pa ovo se rimuje :))?

Apach:
Hvala Imam neki pro-radio-aparat koji samo skenira, nema skalu niti displej na kom bi videla na kojim sam (opasnim) frekvencijama ... Uhvatim tako ponekad neki novosadski koji pussta (bar od 10h, pa jedno par sati) iskljuccivo bluziccni-hard-rock i blues ... Ccula sam stvari i stvari za koje ne umem ni da p.p. ko ih izvodi ... zanemela sam ...

Nezvao se ja Lorimer ako nije u pitanju radio Grad, inače u vlasništvu usnoharmonikaša iz moje bande. Inače frekvencija je 96,2 MHz

Gde si bre Apach stara kuko. Kako je u firmi? Osta li šta od prasići , kupus salat i vinjaci ? Vidim postuje se o nekom džez bendu. Ima li kakvih vesti po tom pitanju. A da mi napravimo dil za početak da gostuješ ponekad na nekoj od naših svirkica. Vidiš !!! Zanimljiva opcija , a tek sada mi pade na pamet. Dugokontov što ćeš :).

klika:
Spomenuh jednom prilikom pre par dana tipa kojeg sam gledao i slusao u metrou, ineca se zove Jason Crowford i nije poznat siroj publici, na zalost , a zasluzuje to. Bio sam danas u jednom cafe-u gde on svira svake nedelje i covek me je prosto oborio sa nogu. Koliko razlicitih stilova i tehnika, ponajvise me je ocaralo sviranje na osmozicanoj gitari gde su gornje tri zice od bas gitare, dok su ostalih pet klasicne.
I to je ona tehnika koju sam jednom pominjao kod Joe Pass-a, sviranje bas linija i akorada u isto vreme, one man show sto bi rekli. Neverovatno!

Sa druge strane me je takodje iznenadio sa sviranjem slide tehnike u jazz-u, veoma zanimljivo, do sada to nisam ni video ni cuo.
Veoma interesantan lik koji jako dobro svira.

Da li neko zna neke ljude iz jazz biznisa u Srbiji, da stupimo u kontakt, ne bi bilo lose dovesti ga na neki jazz festival u Srbiji, mozda cak i na beogradski, ovo vredi videti i cuti!

Postoji li način da se dobije neki tonski zapis ovog čove, pošto bi mogao da "doturim" neki CD- eić direktorki Novosadskog jazz festivala.

begešar:
Gde si bre Apach stara kuko. Kako je u firmi? Osta li šta od prasići , kupus salat i vinjaci ?
TuJ sam, b'e!!! Nije losse, ne zzalim se, radi se ;) Nadam se da su ti tvoji dali da malo dissess. Ostalo jucce, ali vidim da je neko izbrisao sve tragove i niko visse ni ne pricca o tome ... GoneWithTheWind ...
begešar:
Vidim postuje se o nekom džez bendu. Ima li kakvih vesti po tom pitanju.
I to sve licci na scenario istog filma ... Ne mogu da se nakaccim na Priccaonicu, a to je jedini trag koji mi je kolega kave ostavio :(
begešar:
A da mi napravimo dil za početak da gostuješ ponekad na nekoj od naših svirkica. Vidiš !!! Zanimljiva opcija , a tek sada mi pade na pamet. Dugokontov što ćeš :).
:lol: Plavussa ti to ne mozze zameriti ;) A za dil zassto da ne! Prvo bih vas mogla naci i na nekoj probi ...

introitus:
Ja TV skoro da i ne gledam i mnogo vise volim radio, moram da nabavim neki tuner za sebe ili cu nesto da izmajstorisem...

Ako neko prodaje tockasa javite mi ;-)

Radio je retko dobro "otkrice", samo ga treba nahraniti pravom frekvencijom i nema bolje kombinacije...

Tockas? Mislis na stare lampase sa onim legendarnim skalama... ;)

begešar:
Postoji li način da se dobije neki tonski zapis ovog čove, pošto bi mogao da "doturim" neki CD- eić direktorki Novosadskog jazz festivala.

Begesar, radim na tome. Nisam siguran ali mislim da ima vec jedno CD izdanje s tim sto uskoro treba da mu izadje noci album koji je radio na rezonantnoj gitari.

Posle Nove godine treba da odem kod tipa na neke casove jazz gitare, u prici mi je nesto spomenuo da daje casove i pozvao me onako neobavezno da navratim kod njega , bice neki popust za pocetak, a videcemo za kasnije posto jos ne stojim dobro sa parama. Mada za ove prilike on i nije tako skup, negde oko CAD$ 30 po casu sto se ovde smatra jeftinim.

U svakom slucaju cu probari da nabavim i video zapis, to bi bilo jos bolje.

Javicu cim nesto bude.......

introitus:
Ljudovi jer neko slusao Saban Bajramovic i Mostar Sevdah Band?
Em sto cova ima instrument od kog se kuca trese umesto vokala, em sto nasi "crnci" sviraju ki pravi :-D

Evo upravo sam skunuo par pesama, dobro prase "crnci" , kao i uvek.

Nego kada smo vec kod toga, kako se zove onaj bend sto je uradio skoro onu stvar sa Rambom, nikako ime da im zapamtim, slusao sam ih par puta na TV-u uzivo, kako ljudi prze! Gde bi to moglo da se nabavi, ima li neko ideju?

Back