Jazz & Blues kutak :)

Zivot na Marsu?:
iz molske pentatonske, prosirene, kojoj je dodat jedan blue ton, pa se zove blues skala

Idi begaj.....a sta cemo sa svim onim 7-cama, 9-kama, 11-kama, pa ponajviuse 13-kama koje SRV koristi .......koliko se ja secam Stang`s Swang nesto i nije pentatonika, mnogo komplikovanije od toga , elemenata jazz a koliko hoces u toj pesmici.
Riviera Paradise pentatonika? Hmm.....

Jos me nesto zanima, a koji to blues-eri sviraju blues ne koristeci pentatoniku? Ne znam sta bi moglo revolucionarno da se izmisli u blues-u?

Stefan Milan:
Blues Filmovi

Velika sala Doma omladine Beograd

sinoc je bio Like going home feel film Martina Skorsezea............

a veceras je Piano Blues film Klinta Istvuda

Utorak 1.11. The road to Memphis film Ricarda Pirsa i Roberta Kenera
Sreda 2.11. Warming by the devil's fire film Carlsa Barneta
Cetvrtak 3.11. Godfathers and sons film Marka Levina

sve projekcije su u 19h i 21h a cene su 150din.

kasnije cu pisati malo o filmovima

jel gledao neko neshto

Oliji:
Jos jednom pozdrav svima vama i hvala na pozdravim i lepom doceku! :) :) :) :) :)
Ono sto ja najvise slusam to je jazz i gospel,zatim soul i funk :-

Sto se jazz-a tice,slusam sve zive standarde u svakoj mogucoj izvedbi jazz izvodjaca,posto svaka pesma ima po mnogo mnoo izvodjaca sto instrumentalnih sto vokalnih. :)

Najvise volim da slusam izvodjenje standarada,a takodje i njenih pesama Diane Schuur (koja peva i jazz i obrade gospela) i po mom misljenju ima sjajan i zaista kvalitetan glas,sto je najvaznije za moj ukus prelepa interpretacija i intonacija-perfektna.

Od starih pevacica volim Natalie Cole (koja nije bas jazz pevacica,ali mnogo je pevala jazz i svidja mi se njen glas ),zatim jazz pevacice ,Lenu Horne,Ellu i Dinah Washington,njih izdvajam,ali meni se zaista svidja glas skoro,kazem skoro svake jazz pevacice u pojedinim pesmama,svaka je fenomenalna u nekoj: :) :) itd...

To je u skracenoj verzji otprilike to :)

Pozdrav

Oliji

Imam jedno pitanje za tebe posto si ti profi liga u oblasit pevanja. Spomenuh ovde Golden Gate Quartet, ne znam da li si ih slusala nekad, nije bitno, verovatno jesi neki drugi muski ili zenski quartet. Kod quarteta , govorim samo o vokalnom izvodjenju, znam da obicno ide bas, bariton (ne znam da li je on i prvi glas ili kako se to vec zove), e sad me zanima ......tu bi trebalo neko da peva tercu, a sta je cetvrti glas? Takodje kada slusam ove pomenute cike, cini mi se kao da bas peva potpuno jednolican ton, mozda i gresim ali tako mi zvuci.

klika:
Otpozdrav! Probaj preko P2P programa, moze dosta toga od Golden Gate Quarteta da se nadje, ja sam skinuo moda nekih 40-50 pesama, jako su dobri. A naravno naci ces i Mahalia-u.....

Hej... pa ti si zaboravio da ja gulim modem, jos uvek. Mada, bas pre nekoliko dana su mi okacili iznad glave antenu za bezzicni... (mada ne verujem da cu uplacivati vreme za to, jer bas danas sam zvao inspekciju jer su to uradili bez icijeg znanja)... Tako da cu morati da nadjem neko bolje resenje... ;)

klika:
Imam jedno pitanje za tebe posto si ti profi liga u oblasit pevanja. Spomenuh ovde Golden Gate Quartet, ne znam da li si ih slusala nekad, nije bitno, verovatno jesi neki drugi muski ili zenski quartet. Kod quarteta , govorim samo o vokalnom izvodjenju, znam da obicno ide bas, bariton (ne znam da li je on i prvi glas ili kako se to vec zove), e sad me zanima ......tu bi trebalo neko da peva tercu, a sta je cetvrti glas? Takodje kada slusam ove pomenute cike, cini mi se kao da bas peva potpuno jednolican ton, mozda i gresim ali tako mi zvuci.
Ujedam se za prste ... ne kucam ... drzzacu se podalje ...

Ova „debela“ teta je odlicna, kakav glas!!! Zaista me je zao onih koji nisu imali prilike da je cuju, jer mislim da su poroustili odlican vokal i odlican prateci band(mislim na Shamekiu). Da zlo bude vece zbog „veselog“ modema ne mogu sa vama da podelim ovih 16-ak stvari, ali mozemo to odraditi ne neki drugi nacin.
Ako vam se ukaze prilika da cujete nesto od nje, nemojte je propustiti, necete se pokajati, obecavam. ;)

21. Jazz Festival

"21. beogradski jazz festival održaće se od 27. do 31. oktobra 2005. Beogradski Jazz Festival nastavlja da živi: 21. rodjendan u 21. veku. Posle 15 godina pauze - sa najvećim imenima današnjeg jazza, kako jedino i priliči festivalu koji je u zlatnim godinama bio jedan od pet najjačih jazz samita u Evropi. Pa, kao što je 31. oktobra 1971. godine prvi festival otvorio Duke Ellington – tadašnja prva zvezda jazza – prvi festival u XXI veku, a 21. izdanje Beogradskog Jazz Festivala ukupno otvoriće 27. oktobra prva zvezda današnjeg jazza – Dave Holland! "

Kakav je program??? Zna li neko???

nikodim:
Hej... pa ti si zaboravio da ja gulim modem, jos uvek. Mada, bas pre nekoliko dana su mi okacili iznad glave antenu za bezzicni... (mada ne verujem da cu uplacivati vreme za to, jer bas danas sam zvao inspekciju jer su to uradili bez icijeg znanja)... Tako da cu morati da nadjem neko bolje resenje... ;)

Ako si bar na digitalnoj centrali (u tom slucaju imas konstantnih, lepih, solidnih 5 MB/sec) onda imam resenje za tebe posto sam ja to radio, evo o cemu se radi.

Otvori racun kod SezamPro providera, to uradis preko interneta, nista ne kosta. Onda uplatis neogranicen pristup koji za mesec dana iznosi 660 dinara. E sad, to je nekome mozda puno para ali najbolji deo sledi, nadji jos dva prijatelja koji koriste internet i lepo sva trojica koristite isti nalog tako da u krajnjem zbiru tebe to zadovoljstvo kosta samo 220 dinara ne mesec, i onda lepo uzmes napravis sebi spisak zelja sta bi hteo da skidas i krenes u tu avanturu. Recimo, ja sam preko LimeWirePro P2P programa skidao preko modema pesme za nekih 5-7 minuta u proseku sto i nije tako strasno, ajde da kazemo da mozes za 1 sat da skines jedan prosecan album, nije tako lose. Jedan sat u jeftinoj telefonskoj tarifi je nesto oko 5 dinara.
Mislim da ovo nije tako lose resenje, ja sam bio zadovoljan, jedino moze biti problem ako si na staroj analognoj centrali, onda ova prica bas i ne prolazi.

U svakom slucaju, ako te ovo zanima mogu ti poslati LimeWirePro program i sve kansije objasniti u detalje.

Apach:
Klika:

Ujedam se za prste ... ne kucam ... drzzacu se podalje ...

Nesto mi pade na pamet, da li se secas onih show programa 7-ca mladih, oni su jako dobro izvodili viseglasno pevanje slicno cikama iz GGQ.

Za cenu ne znam , ali ...

Program Festivala:

27. oktobar
Dave Holland Quintet (USA)
Al Foster Quartet (USA)

28. oktobar
Duško Gojković' Trumpets and Rhythm Unit 2
(SCG/SLO/GER)
Denys Baptiste A Love Supreme - A Tribute To
Coltrane (GB)

29. oktobar
Nicola Conte Jazz Combo (I)
Charlie Hunter Trio (USA)

30. oktobar
Vinicius Cantuaria (BRA)
Domenico + 2 feat. Moreno Veloso (BRA)

31. oktobar
World Saxophone Quartet "Experience" (USA)
Dave Liebman And Quest (USA)

Svake večeri dodatni koncertni program u Pogonu DOB-a: nastupi domaćih i inostranih sastava i jam session.

Pored koncertnog programa, biće organizovane zanimljive prateće manifestacije: izložbe fotografija i plakata sa ranijih festivala, video i filmski program, workshop-ovi, promocije jazz knjiga i diskografskih izdanja.

http://www.domomladine.org/srpski/21_bgd_jazz_program.htm

klika:
Kod quarteta , govorim samo o vokalnom izvodjenju, znam da obicno ide bas, bariton (ne znam da li je on i prvi glas ili kako se to vec zove), e sad me zanima ......tu bi trebalo neko da peva tercu, a sta je cetvrti glas? Takodje kada slusam ove pomenute cike, cini mi se kao da bas peva potpuno jednolican ton, mozda i gresim ali tako mi zvuci.
klika:
Nesto mi pade na pamet, da li se secas onih show programa 7-ca mladih, oni su jako dobro izvodili viseglasno pevanje slicno cikama iz GGQ.
:) Naravno da se secam!

Ssto se musskih glasova ticce, "najvissi" ti je tenor i oni su obiccno u takvim malim klapicama solisti, bariton je nessto nizzi glas, obojeniji, a bas peva najnizze registre i u takvim sastavima je uglavnom zaduzzen za brund ili za deonicu sa najmanje melodiccnosti, ali to naravno zavisi od kompozicije ...

Back