Jazz & Blues kutak :)

introitus:
Ljudi ja ne znam ni sta da vam pisem, sinoc sam verovatno bio na najboljem blues&jazz koncertu u zivotu!
Braca Tavitian (Tavitjan, ne znam ni sam) sviraju da odlepis. Koliko se ja razumem u jazz to spada u Hard Bop jazz sa etno elementima i jos mnogo toga.
Momci imaju nevervatnu energiju!

Sto se tice blues Company...
Najbolji belacki blues koji sam imao prilike da slusam uzivo. Inace snimili su i sudelovali na preko 70 albuma i sviraju vec 30 godina zajedno!!!
Pissi ssta god hocess, ali na ovo do sada ... <smajlic kojem cure bale>

.pissbottleman:
@Apach - Kakav ce to jazz biti u dunavskoj?
begesar je vec ostavio na ovim stranicama program:
Umbria jazz
Balcanic Windows
against racism

29.08.2005 u 20:30

Aleksandar Dujin Orchestra
Earth Wheel Sky Band
Francesco Cafiso Quartet
Stefano Bollani Quintet

30.08.2005 u 20:30

Mobada
Doctor 3
Enrico Rava Quintet

Nisam uspela da saznam joss nessto. Dujina sam jedino slussala, a ostatak cu ovih dana.
.pissbottleman:
Ja tu cuo samo za Dujina...oce to stvarno poceti tako rano?Znas li sto?
I sigurno ce pocceti "tako rano", bar su uvek jazz-hepeninzi u DunavskomP kojima sam prisustvovala tako nekako pccinjali. Vidimo se ...

LjudOVi!
Joss sam pod snazznim utiskom od sinoc .......................... :D :) :D 8) :D :) :D 8) ..............................................

Secam se da mi je tokom nastupa "Francesco Cafiso Quartet"a dosslo da kad odem kuci da pobacam sve nosacce zvuka na kojima mi je blues&jazz, jer je na njima samo 1000-ti deo onoga ssto se ccuje i dozzivi na koncertima!

Ako bi sada neko zzeleo mozzda da sazna lokaciju na kojoj sam istresla sve te plocce, kasete, CDe, moracu da ga razoccaram -to se nije desilo, probudila sam se iz transa :wink:

nikodim:
Ako se ipak predomislis, poslacu ti moju adresu pa ih baci na nju.... 8)
Ostavicu ti testamentom, drugaccije se ne razdvajam od iste!!! :wink: Mada mi se ccini, da cess, ako nastavimo razmenu imati sve ssto u njoj postoji ...

I najvazznije, CCESTITAM TI na 100-toj stranici ove omiljene nam teme !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Apach:
Ostavicu ti testamentom, drugaccije se ne razdvajam od iste!!! :wink: Mada mi se ccini, da cess, ako nastavimo razmenu imati sve ssto u njoj postoji ...

Mmmmmmm.... dogovoreno.... :lol:

Apach:
I najvazznije, CCESTITAM TI na 100-toj stranici ove omiljene nam teme !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Meni... pa to bi znacilo da sam je sam ispisao, bolje da cestitamo svima koji su ucestvovali jer je zahvaljujuci njima tema zazivela i "narasla" do danasnjih dimezija. :wink:

Hvala svima, dakle... bez vas od ovoga ne bi bilo nista. :D

nikodim:
Meni... pa to bi znacilo da sam je sam ispisao, bolje da cestitamo svima koji su ucestvovali jer je zahvaljujuci njima tema zazivela i "narasla" do danasnjih dimezija. :wink:

Hvala svima, dakle... bez vas od ovoga ne bi bilo nista. :D
Daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, moja ispravka! Hvala svima! I CCESTITAMO!!!

Pokusala sam da pronadjem gde si ono priccao o "TretaMajka" da vidim ssta si pisao. Odustajem! Slussam taj albumccic upravo. Iiiiiiiiiiii, ssta si ono besse za njega kuck'o?

Apach:
LjudOVi!
Joss sam pod snazznim utiskom od sinoc .......................... :D :) :D 8) :D :) :D 8) ..............................................

Renesansa i preporod. Dugo me ništa nije ovako pomerilo. Imao sam sreće da se u jednom momentu dokopam stolice u trećem redu ispred bine i tada je sve stalo. Dunavska ulica prepuna dobre energije i pozitivnih ljudi (pitam se samo gde se kreće ta masa inače, kada nema festivala? ).Drugari iz bend su mi u datom trenutku dostavili konzervu pilsa i sve je baš bilo savršeno. Priznajem da sam u pojedinim trenucima imao osećaj da se ne nalazim u Serbiji.Bendovi , odabrani sa merom i ukusom. Opasna svirka, veoma dobro ozvučenje. A onda je Stefano Bolani zapevao: "Zovem se Pepe, zovem se Đino, zovem se Franko , zovem se dino... i kada smrt dođe po meni neće me pronaći". Radi se o fenomenalnoj kompoziciji. Šta reći osim toga da je neprocenjiva sreća što se svira i večeras.

begešar:
Renesansa i preporod. Dugo me ništa nije ovako pomerilo. Imao sam sreće da se u jednom momentu dokopam stolice u trećem redu ispred bine i tada je sve stalo.
Za mene je sve stalo ccim su pocceli da sviraju. U momentu kad sam se trgla da mi ne poteku suze od toga koliko sam se upiljila, shvatih da bi ponekad trebalo i da udahnem vazduh!
begešar:
Dunavska ulica prepuna dobre energije i pozitivnih ljudi (pitam se samo gde se kreće ta masa inače, kada nema festivala? ).
Dobro pitanje! Ali je occigledno da su se novosadjani uzzeleli dobrog (naglassavam DOOOOOBROG) i kvalitetnog jazz-a, razliccitog od onog koji nam se nudi u iaonako retkim prilikama. Da me neko ne protumacci pogressno, Dujin i Co. su odradili mnogo dobru svirku, ali cculi smo sinoc i nessto zaista drugaccije, osvezzavajuce, ...
begešar:
... sve je baš bilo savršeno.
Ne umem da sedim dok himna svira!!! Da nije bilo ograde, sigurno bih se nassla negde na bini :D
begešar:
Priznajem da sam u pojedinim trenucima imao osećaj da se ne nalazim u Serbiji.
I nisam imala uopsste nikakav osecaj, bila sam NIGDE!
begešar:
Bendovi , odabrani sa merom i ukusom. Opasna svirka, veoma dobro ozvučenje. A onda je Stefano Bolani zapevao: "Zovem se Pepe, zovem se Đino, zovem se Franko , zovem se dino... i kada smrt dođe po meni neće me pronaći". Radi se o fenomenalnoj kompoziciji.
Bome i ostale su .............
begešar:
Šta reći osim toga da je neprocenjiva sreća što se svira i večeras.
Da, svirace moj drug! Prossle god. dok je bio u zemlji radi odsluzzenja vojnog roka je svirao u basstici DunavskogP sa ovdassnjom garniturom jazz-era. Bilo je bass dobro! Nisam znala da se sad pojavljuje sa Co.pod imenom Mobada. Za vecceras occekujem da ce biti bomba!!!

@Apach
Da budem iskren... ne mogu setiti svih detalja, ali ako ne gresim pitao sam da li neko mozda ima taj CD (treta Majka), posto sam saznao da se pojavio, mislim da sam cak i sliku omota postavio (ako se dobro secam u pitanju su tri prozora na beloj fasadi)...
A ti se tu hvalis... sram te bilo, nego kakve su sanse da „piraterija“ zazivi na lokalnom nivou?
Verujem da je album dobar... sta dobar, ODLICAN, posto je prethodni bio fenomenalan.

@ Apach
nema na cemu.......drago mi je shto ti se svideo moj post......
nazalost nikako da napishem josh neshto.....septembarski rok......

@ introitus

ja sam cuo da je to onaj debeli ...........my mistake..........

inace potrudicu se da postavim slike u skorije vreme....
Vlatkove naravno........

nadam se da ce me neko obavestiti o Festivalu ulicnih sviraca u Novom Sadu......

hvala unapred

E sad treba i na ovaj novi dizajn da se naviknem! Dotle:
nikodim:
Da budem iskren... ne mogu setiti svih detalja, ali ako ne gresim pitao sam da li neko mozda ima taj CD (treta Majka),
To mi se tako nekako i motalo po glavi, ali nisam mogla da pronadjem taj tvoj post i da potvrdim "sumnje".
nikodim:
posto sam saznao da se pojavio, mislim da sam cak i sliku omota postavio (ako se dobro secam u pitanju su tri prozora na beloj fasadi)...
A ti se tu hvalis... sram te bilo,
Nabavila sma ga pre 2 dana i ssta da ti kazzem ...
nikodim:
nego kakve su sanse da „piraterija“ zazivi na lokalnom nivou?
Zzivi vec, znass da nema problema
nikodim:
Verujem da je album dobar... sta dobar, ODLICAN, posto je prethodni bio fenomenalan.
Ccucess :)

Back