Jazz & Blues kutak :)

Stefan Milan:
Stefan Milan:
sinoc je bilo odlicno....svirao je "taj francuz" Loran i ja sam odusevljen......

teme su varirale od valcera, u njegovom aranzmanu, preko kompozicija sa uticajem Orijenta i Balkana, do njegovih improvizacija na temu prve i poslednje civilizacije Inka, uz malo Argentine(meni omiljen deo :wink: ).....sve u svemu vidno je bio zadovoljan i naravno odusevnljen publikom koja ga je pratila u Gradskoj Kuci.....

danas je zadnji dan Festivala i nastupa jedan gudacki kvintet......
Stvarno zvuci zanimljivo! Posebo Inke :D Ne razumem samo gde je ta Gradska Kuca? :?

sublimacija:
klika:
nikodim:
Apach:
klika je prodao komp spremajuci se za veliko preseljenje preko Atlantskog okeana, pa ga zato nema ...

OdeOn... :cry:

Evo me, tu sam, ziv sam, ali jedva gledam na oci od umora, sinoc sam stigao u Kanadu, nisam spavao 24 sata a jutros se probudih k`o vampir negde pre 4 sata, trebace nedelju dana da se priviknem na vremensku razliku.....
Posto sam umoran kao konj, samo da vas pozdravim pa cu kasnije malo da iscitam sve ovo sto sam propustio u prethodnih par nedelja.....a i nabavio sam neke neverovatne DVD koncerte.....opsirnije u narednom obracanju......
Srecan pocetak u Kanadi! Rado cu iscitavati (i mozda slusati) novosti koje nam saljes odatle. Ima neceg zanimljivog u ustajanju u 4h! Svasta moze da ti sine u glavi, a ko zna kako izgleda svitanje na 50 i nekom polarniku...?! :wink:

Hvala......samo malo da upoznam grad i da pronadjem sve jazz klubove pa ce biti nekakvih vesti a sto se tice festivala to moram cekati do sledece godine.
Ove godine sam ih propustio ali sledece necu.
Toronto je by the way na istoj geografskoj sirini kao i BG , 45 stepeni .... :wink:

A posto nisam mogao da spavam juce od 4 ujutru onda sam se "drogirao" sa par DVD izdanja koje sam nabavio pred polazak od Dekisan-a koji se pre otprilike mesec dana pojavio ovde na forumu i ponudio svoju muziku za razmenu.

Ime koje sam prvi put cuo , Bireli Langrene, francuski ciganin, uhh.....nisam mogao ocima da verujem gledajuci i slusajuci kako svira, to je fransuski ciganski jazz, ludilo!

Brian Setzer Orchestra, Live in Japan, jeste da nije jazz ali je neverovatno dobro! Ne znam koliko ste pratili rockabilly, znao sam da je Setzer dobar gitarista ali posle odgledanog koncerta sam ga definitivno stavio u sam vrh.

Na kraju sam se podsetio sjajnog koncerta SRV iz kluba El Mocambo u Torontu, verujem da je neko to gledao , bilo je ceo koncert pre vise godina na Trecem kanalu.

Gradska kuca je neshto shto bi rekao da ima svaki grad....to je mesto gde su prijemi, kokteli,itd. a za neke specijalne prilike i mesto gde se odrzavaju promocije kniga, KONCERTI, itd......... :wink:

inace pravo ime joj je Dunjica kuca.....(ne kao dunja voce nego kao Dunjiceva kuca.... :wink: )

sublimacija:
Stingov koncert!!!! Obozavam ga! Sto ga vise slusam i sto vise saznajem o njemu, sve vise...Pre svega sto je kompletan muzicar, kako si napisao. Sjajno komponuje, peva solidno, s dusom, ima hrabrosti da improvizuje, radi razlicite stvari, ali na svoj nacin. Cak se u glumi snasao, kao macka pada pao je na noge. Ona turska varijanta mi nije bas na njegovom nivou, ali vecina pesama su mu sjajne. Nadam se da ce jos dugo da traje i da nece da izgubi sebe.

Tacno, to je i moje misljenje... ta turska varijanta mu je bas bezveza, mada je sam album mnogo dobar. Posebno bih izdvoio stvar Brand New Day koju je radio sa Steve Wonderom, ako ne gresim to je stvar sa tog albuma koji se bas tako i zove. Mada je na ovom koncertu koji sam spomenuo, ta stvar zvucala totalno drugacije, sporije i mirnije sa, naravno, potpunim prizvukom jazz-a.
Uskoro bi trebalo da dobijem katalog jednog poznanika iz Crne Gore koji cu ostaviti na grupi, bice svega... za svakog ponesto.

FENOMENALNA VEST

Čuveni Umbria jazz festival ( Italija ) konačno kod nas . Naime zadnjih par godina Umbria jazz fest se održava tako što je baza festivala u Italiji , a gostujući koncerti se održavaju u mnogim gradovima sveta. E pa ove godine je čika Dujin izgleda uspeo da ih dovuče u srce ravnice. Novosadski deo festa će se održati u Dunavskoj ulici 29. i 30 avgusta. Evo i programa:

Umbria jazz
Balcanic Windows
against racism

29.08.2005 u 20:30

Aleksandar Dujin Orchestra
Earth Wheel Sky Band
Francesco Cafiso Quartet
Stefano Bollani Quintet

30.08.2005 u 20:30

Mobada
Doctor 3
Enrico Rava Quintet

Toplo preporučujem Doctor 3 i
Enrico Rava Quintet čije diskove sam pazario uz časopis jazz musica. Novi Sad nije daleko. Put pod noge. Neka bude jazz...

begešar:
FENOMENALNA VEST

Čuveni Umbria jazz festival ( Italija ) konačno kod nas . Naime zadnjih par godina Umbria jazz fest se održava tako što je baza festivala u Italiji , a gostujući koncerti se održavaju u mnogim gradovima sveta. E pa ove godine je čika Dujin izgleda uspeo da ih dovuče u srce ravnice. Novosadski deo festa će se održati u Dunavskoj ulici 29. i 30 avgusta. Evo i programa:

Umbria jazz
Balcanic Windows
against racism

Earth Wheel Sky Band
Francesco Cafiso Quartet
Stefano Bollani Quintet

Mobada
Doctor 3
Enrico Rava Quintet

Enrico Rava Quintet čije diskove sam pazario uz časopis jazz musica. Novi Sad nije daleko. Put pod noge. Neka bude jazz...
Eeeeeeeee, super! Bass sam krenula da googlam informacije o ovome! Hvala!!!
I srecno na svirkama i 26. i 27., iiiiiiii pozdravi mi kolegu Milana :wink:

begesar:
Čuveni Umbria jazz festival ( Italija ) konačno kod nas .

Koliko mi je poznato Umbria je jazz univerzitet (ispravi me ako gresim), u okviru kojeg je u toku jula ili juna ove godine odrzana Berklijeva letnja skola jazz-a. To bi mozda znacilo da ce se, u najvecem delu, pojavljivati njihovi studenti.

begesar:
Enrico Rava Quintet čije diskove sam pazario uz časopis jazz musica. Novi Sad nije daleko. Put pod noge. Neka bude jazz..

Imam taj CD, bas iz tog casopisa, mada prvi utisci i nisu bili preterani tako da ga skoro nisam ni slusao, ali eto naveo si me da ga sada ubacim i preslusam.

nikodim:
Koliko mi je poznato Umbria je jazz univerzitet (ispravi me ako gresim),
Umbria je pokrajina u Italiji i imaju neku svoju globalnu organizaciju koja prati i organizuje sve ssto se dessava, pa i na polju muzike
nikodim:
Imam taj CD, bas iz tog casopisa, mada prvi utisci i nisu bili preterani tako da ga skoro nisam ni slusao, ali eto naveo si me da ga sada ubacim i preslusam.
Nemam!
begesar:
Novi Sad nije daleko. Put pod noge. Neka bude jazz..
Dolazite li? :wink:

Apach:
Umbria je pokrajina u Italiji i imaju neku svoju globalnu organizaciju koja prati i organizuje sve ssto se dessava, pa i na polju muzike

Mogu ce je... bas je u poslednjem broju Musica Jazz, objavljea najava tih desavanja u Italiji, to je sada vec proslo, ali po tome sam zakljucio da se radi o nekoj "skolici". Mislim da mi je i jedan prijatelj iz Italije rekao nesto slicno ili ga nisam bas najbolje razumeo. :(
ko ce znati... :oops:

Upravo sam dobio dvix ovog koncerta pa sam uhvatio nekoliko frejmova koje bih "okacio" i podelio sa vama.
Onaj kome su slike posvecene lako ce se prepoznati.

captured0001no.jpg

captured0019ig.jpg

Pozzzz... :wink:

Slussam i ne mogu da verujem ... malo sam zbunjena ... Oni muzikolozi kazzu da su Telepopmusic (ssro su bili neku god. ovde na Exit-u) elektro-dzezz!!! Jesu li????? Ova stvarccica koju slussam Breathe mi bass i ne lezzi!

begešar:
FENOMENALNA VEST

Umbria jazz
Balcanic Windows
against racism

Earth Wheel Sky Band
Francesco Cafiso Quartet
Stefano Bollani Quintet

Mobada
Doctor 3
Enrico Rava Quintet

Zaista fenomenalna! Jos jedan podstrek da malo brze zavrsavam fakultetske obaveze i da posetim NS :wink:

Back