Jazz & Blues kutak :)

Stefan Milan:
sto se tice Jazz & Blues festa, ... umesto da opismeni, evidentno nepismene nam sugradjane(i shire), on sluzi za skupljanje onih koji nemaju gde da izadju koji udju u trvdjavu i odmah izadju sa komentarom: koji debili i kakav smor....i slicne ljude koji bez turbo-city-pink-grand fronta ne mogu da zive.......
....
Mogao bih dugo da pisem na ovu temu, ali sad nemam vremena, a i bolje ne gubiti vreme na to...

Stefan Milan:
imam jedno pitanje vezano za kompoziciju koja je po meni vrhunac jazz-a.......po meni.......nisam preterano u toj vrsti muzike ali je slusam pomalo u zadnje vreme.....

zove se Tale No.5 ali na mp3 verziji i na CD audio imam dve razlicite informacije o izvodjacu....verzije su iste pa ako znate ko je izvodjac u originalu javi te mi.......

hvala unapred......

Pogledaj na www.allmusic.com , postoje razliciti kriterijumi pretrage ime izvidjaca – benda, kompozicije, album, muzicki zanr... verujem da ces tu moci da se informises o cemu se radi.
Puno srece i dobro dosao na temicu...

Moram da priznam da vam pomalo i zavidim (vama Sapcanma) na tako dobrom festivalu, nisam imao prilike do sada da ga posetim ali sam gledao snimke na TV-u, odlicno zaista odlicno.

Stefan Milan:
sto se tice Jazz & Blues festa, mogu ti reci da mi je ,,zao,, sto su ga spojili sa SLF jer je umesto da opismeni, evidentno nepismene nam sugradjane(i shire), on sluzi za skupljanje onih koji nemaju gde da izadju koji udju u trvdjavu i odmah izadju sa komentarom: koji debili i kakav smor....i slicne ljude koji bez turbo-city-pink-grand fronta ne mogu da zive.......

To moze da bude i dobro, takvi posetioci bi mogli da „progledaju“ na jednom takvom dogadjaju, drugim recima za takve je to vrlo edukativno desavanje.
A njihovi komentari... pa verovatno proizvod neobavestenosti, neinformisanosti... jeste glupo ali sta da se radi, znas kako kazu:“Sto ljudi, sto cudi.“

Sada cu malo da se hvalim, ako mi dozvolite. Nabavio sam jednu kompilaciju Count Basie-a i upravo je preslusavam. Ovo je prvi ozbiljniji kontakt sa njim i zaista mi se dopada, pa ako jos neko ima nesto da kaze o njemu neka navali.
Ono sto bih dodao je kopozicija Gee Baby Ain't I Good To You koja se za sada izdvaja, mada... imao sam prilike i ranije da je cujem ali sada mi nekako izgleda mnogo bolje, mozda zato sto sam je pazljivije preslusao...

nikodim:
Sada cu malo da se hvalim, ako mi dozvolite. Nabavio sam jednu kompilaciju Count Basie-a i upravo je preslusavam. Ovo je prvi ozbiljniji kontakt sa njim i zaista mi se dopada, pa ako jos neko ima nesto da kaze o njemu neka navali.
Ono sto bih dodao je kopozicija Gee Baby Ain't I Good To You koja se za sada izdvaja, mada... imao sam prilike i ranije da je cujem ali sada mi nekako izgleda mnogo bolje, mozda zato sto sam je pazljivije preslusao...

a man who always seemed to know just the right note to strike my heart

nikodim:
To moze da bude i dobro, takvi posetioci bi mogli da „progledaju“ na jednom takvom dogadjaju, drugim recima za takve je to vrlo edukativno desavanje.
A njihovi komentari... pa verovatno proizvod neobavestenosti, neinformisanosti... jeste glupo ali sta da se radi, znas kako kazu:“Sto ljudi, sto cudi.“

to si upravu, ali ja ne verujem u neko prosvecenje, bar ne ljudi koji su na turbo-city-pink ,,muzici,, 24 puta 7, 365 dana u godini.......
ali ko zna......
naravno to mene nece spreciti da uzivam na festivalu ali sam samo dao moje vidjenje cele situacije, bar u mom gradu......

Pozdrav Jazz prijatelji, evo jedne informacije:
Posle konsultovanja mnogih džez muzičara, nemački džez stručnjak, autor mnogih knjiga, Joahim Berent( Joachim Berendt), ponudio je sledeću definiciju džeza:

Džez je umetnički način muziciranja koji je nastao u SAD u susretu crnaca sa evropskom muzikom. Instrumenti džeza, melodija i harmonija džeza, većim delom nastali su iz zapadne muzičke tradicije.Ritam, način fraziranja i stvaranje tona, kao i elementi bluz harmonija nastali su iz afričke muzike i iz muzičkog osećanja američkog Crnca.
Tri osnovna elementa razlikuju džez od evropske muzike:
1. poseban odnos prema vremenskom toku što se označava kao sving;
2. spontanost i vitalnost muzičkog stvaranja u kome improvizavija igra ulogu;
3.stvaranje tona i način fraziranja u čemu se ogleda individualnost džez muzičara koji svira

introitus:
begešar:
Poziv svim ljubiteljima dobre mjuze, naročito Introitusu ( ti si iz Šapca ako se ne varam). 26 - 28 08. 2005. Tradicionalni Šabački blues i jazz festival.
Program još nisam saznao, ali je potvrđeno da u subotu 27.svira moj bend "Šinobusi" i neki baja od preko bare čemu se jako radujem.
:D Sjajno, vidimo se :-)
Elem. Planiramo da razapnemo šator na đavi pored Save,pa svratite na pivce, što naročito važi za domaćina Introitusa kome sam obećao pivce na festivalu prilikom našeg upoznavanje na krstarici

Hej Haj bluz zamka :lol:
E covek ajde da se cujemo ranije pa da prisustvujem postavljanju satora ako bude vremena, ja sam se bas vratio sa kampovanja :D Ajde javi mi mail na pp...

Pozdrav tebi i svim j&b ljubiteljima!

E nažalost ništa od kampa pošto smo u međuvremenu saznali da sviramo u Osijeku 26.08 znači dan pre Šapca. No u svakom slučaju ćemo gledati da stignemo ranije u grad u subotu da malo osetimo atmosferu grada pa bi mogli da forsiramo neki dragstor ako si u fazonu ili neku finu kafanicu.

@Joxy
Zanimljivo... slican sadrzaj je vec ranije kopiran na ovoj temi... samo me mrzi da ga nadjem, mada mislim da je negde na pocetku.
Nego, gde si ti to pronasao ako nije tajna, jer ako postoji jos texta ne tu temu bilo bi zanimljivo procitati ga.

Back