Apach
Aktivan član
- Poruka
- 1.911
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Vec sam ga spominjao davno, davno ali tad niko od vas nije cuo za njega koliko se secam...nikodim:Kristijanom McBrajdom, koji je na tom koncetru svirao. Verujem da introituis zna za njega posto je trenutno jedan od najboljih jazz kontrabasista.
Slabo uopšte poznajem Coltranea, ali mi se sviđa ona stvar "Soul train"... Odlično. 8)nikodim:Veceras sam od jednog prijatelja uzeo Stingov koncert na DVD-u (mada nemam DVD pa ce mi jedan drug „opraviti“ DviX). Koncer te zove Sting ...all these time, i moga bih reci da je jedan od boljih koji sam odgledao. Neverovatno izvodjenje Stingovih stvari u klasicnim jazz standardima... plus odlicne improvizacije. Jednom sam u emisija (na 3K) Jazz Face gledao interviju sa Kristijanom McBrajdom, koji je na tom koncetru svirao. Verujem da introituis zna za njega posto je trenutno jedan od najboljih jazz kontrabasista. Neverovatan koncert, ako sam dobro razumeo posvecen je nekoj deci... bla, bla, bla...
nikodim:Apach:klika je prodao komp spremajuci se za veliko preseljenje preko Atlantskog okeana, pa ga zato nema ...
OdeOn...![]()
introitus:Vec sam ga spominjao davno, davno ali tad niko od vas nije cuo za njega koliko se secam...
introitus:Sto se tice Stinga muzika je skroz ok ali je snimak kako sam cuo, los
introitus:Ja sam slusao narezan cd na nekom bezveznom uredjaju pa ne mogu reci kakav je zvuk...
iluzionista:Šta ima na tom CDu? Čisto me zanima...
iluzionista:Čuo sam Dukea da svira Blues, ali ne znam kako to radi Coltrane.
iluzionista:Slabo uopšte poznajem Coltranea, ali mi se sviđa ona stvar "Soul train"... Odlično.
iluzionista:Kad smo već kod DVD snimaka koncerta... Kada sam pre 2 nedelje bio na Zlatiboru nabasao sam na jedan kafić... Zove se IF... Puštaju žive snimke sa DVDa. Naravno ne u bašti, već u samom lokalu. Ako budete svraćali do Zlatibora, eto preporuke. Ne morate trpeti turbo folk idiotizam.

Ako je u pitanju video DVD ne moze biti zvuk boljeg kvaliteta od vrhunskog audio cd-a jer ima 6 ili vise kanala pa je samim tim i prostor za zvuk izdeljen...nikodim:..audio, na DVD-u je i zaista je odlicnog kvaliteta.
Moj matori je slusao original i kaze da nije neka produkcija i snimak :-(Mozda audio CD, ovaj je zaista fantastican.
10 eura je ulaz...Stefan Milan:sto se tice Vlatka on je u petak 26.8. , ali ja nikako da dodjem do informacija za njegovu gitarsku radionicu koja ce biti odrzana na dan koncerta.....
introitus:Ako je u pitanju video DVD ne moze biti zvuk boljeg kvaliteta od vrhunskog audio cd-a jer ima 6 ili vise kanala pa je samim tim i prostor za zvuk izdeljen...
introitus:Ja sam slusao narezan cd na nekom bezveznom uredjaju pa ne mogu reci kakav je zvuk...
introitus:Moj matori je slusao original i kaze da nije neka produkcija i snimak :-(
introitus:10 eura je ulaz...Stefan Milan:sto se tice Vlatka on je u petak 26.8. , ali ja nikako da dodjem do informacija za njegovu gitarsku radionicu koja ce biti odrzana na dan koncerta.....![]()

Nemam pojma, valjda ce nesto pokazivati...Stefan Milan:i sta ide u to.......![]()
Htedoh reci da ima 6 kanala jer je u pitanju surround zvuk i da svaki kanal zauzima prostor na disku.nikodim:A sto se tice tih kanala, koji su za mene vrlo nebitni, ali posto ih vec spominjes daj onda neko razumnije objasnjenje, u vidu poredjenja zvuka sa DVD-a i audio CD-a. I sta podrazumeva to da je prostor za zvuk izdeljen, zaista mi nije jasno.... pa ako moze malo objasnjenje bio bih ti zahvalan.
Ma muzika je dobra u svakom slucaju ;-)introitus:Moj matori je slusao original i kaze da nije neka produkcija i snimak :-(
U to vec ne zalazim, a ono sto sam cuo bilo je prilicno jasno i vrlo dobro, bolje receno odlicno.
... zato i postojimo ovde ...Stefan Milan:ja opet upadam.....![]()
Ssta reci?! Blago vama!!!Stefan Milan:sto se tice festivala mogu vam reci da je tu jos jedan, manje zapazen a otvoren u petak 19.8. i to upravo ga je otvorio ministar nam kulture Kojadinovic......to je Clasic Savacium Fest
Lepo je znati!klika:Evo me, tu sam, ziv sam,
I dobro nam dossao, ustvari otissao :?klika:ali jedva gledam na oci od umora, sinoc sam stigao u Kanadu,
Sa srecom ti biloklika:... samo da vas pozdravim pa cu kasnije malo da iscitam sve ovo sto sam propustio u prethodnih par nedelja...

introitus:Postoje i audio DVD diskovi ali jos nisam imao prilike da ih cujem...
introitus:Ma muzika je dobra u svakom slucaju
Stingov koncert!!!! Obozavam ga! Sto ga vise slusam i sto vise saznajem o njemu, sve vise...Pre svega sto je kompletan muzicar, kako si napisao. Sjajno komponuje, peva solidno, s dusom, ima hrabrosti da improvizuje, radi razlicite stvari, ali na svoj nacin. Cak se u glumi snasao, kao macka pada pao je na noge. Ona turska varijanta mi nije bas na njegovom nivou, ali vecina pesama su mu sjajne. Nadam se da ce jos dugo da traje i da nece da izgubi sebe.nikodim:Veceras sam od jednog prijatelja uzeo Stingov koncert na DVD-u (mada nemam DVD pa ce mi jedan drug „opraviti“ DviX). Koncer te zove Sting ...all these time, i moga bih reci da je jedan od boljih koji sam odgledao. Neverovatno izvodjenje Stingovih stvari u klasicnim jazz standardima...
u svojoj muzici odrazava, u pravom smislu reci, kompletnu licnost. Kaze da je dovoljno slusati ga da bi se saznalo kakav je to muzicar, naravno kao osoba na prvom mestu. Ishvalio ga je posteno, nema sta.... U ostalom muzicari kao i svi ostali umetnici uglavnom upucuju pozitivne kritike jedni drugima, dok ih sami kriticari ili hvale ili bas, bas kritikuju. „Taki im je poso“.
Afro-kuban jazz koji podseca na Gershvina...mislim da bi mi se to dopalo, ako smem da upadam u vasu pricunikodim:Apach:MusicaJAZZ je izbacila joss jedan (po meni super CDic)! StanKenton-ov orkestar svira afro-cubanJazz. Ima tu i Gillespie-a i svega! Brojna i bogata duvaccka sekcija!
Jeste... nabavio sam taj primerak casopisa i CD, koji nisam bas dobro preslusao.
Mada, malo me te kompozicije koliko sam ih preslusao, podsecaju na Gershvina... otprilike kombinovanje klasike i jazz kompozicija, ili gresim... To je bio utisak na prvo slusanje...
I jedno pitanjce: MuzicaJAZZ je onaj italijanski casopis ili se varam?Stefan Milan:ja opet upadam.....![]()
mene licno najvise zanima gitara i veceras je jedan francuski gitarista i mislim da ce biti OK......bio je i jedan spanac(ne zamerite sto cu izostaviti imena)ali i jedan covek svima nama dobro znan Uros Dojcinovic.....usput bila je i projekcija filma Antologija klasicne gitare, iz 2 dela i uopste festival je OK......
Srecan pocetak u Kanadi! Rado cu iscitavati (i mozda slusati) novosti koje nam saljes odatle. Ima neceg zanimljivog u ustajanju u 4h! Svasta moze da ti sine u glavi, a ko zna kako izgleda svitanje na 50 i nekom polarniku...?! :wink:klika:nikodim:Apach:klika je prodao komp spremajuci se za veliko preseljenje preko Atlantskog okeana, pa ga zato nema ...
OdeOn...![]()
Evo me, tu sam, ziv sam, ali jedva gledam na oci od umora, sinoc sam stigao u Kanadu, nisam spavao 24 sata a jutros se probudih k`o vampir negde pre 4 sata, trebace nedelju dana da se priviknem na vremensku razliku.....
Posto sam umoran kao konj, samo da vas pozdravim pa cu kasnije malo da iscitam sve ovo sto sam propustio u prethodnih par nedelja.....a i nabavio sam neke neverovatne DVD koncerte.....opsirnije u narednom obracanju......
Probacu da dodjem ;-)Stefan Milan:danas je zadnji dan Festivala i nastupa jedan gudacki kvintet......