Jazz & Blues kutak :)

A sta se desava sa "Glasovima", toga vise nema ili sta... ? Ja sam malo pogubljen ovih dana pa vas molim da mi ne zamerite, u slucaju da se vec pisalo o tome, ili da sam u jos gorem slucaju i sam pisao nesto o tome (malo me mrzi da sada trazim to).

Inace trenutno slusam (a koga bih ako ne njega) Coltrane i album Coltrane Play The Blues, odlican album, zaista odlican... :D

Stefan Milan:
izvinjavam se sto upadam u pricu , ali kad je vec gore pomenut Rundek, moram reci da je koncert u Sapcu bio extra .......
Prvih pola sata moje drustvo i ja smo hteli da odemo jer je ozvucenje bilo katastrofalno lose i nista se nije culo, a glas mu nismo razumeli, posle su podesili malo bolje miksetu pa je zvuk bio koliko-toliko razumljiv, a tek tad sam se uziveo u koncert i uzivao. Nije bio los, bilo je dosta improvizacija na poznate, stare, teme ali posto sam ga po treci put slusao uzivo nisam bio nesto preterano odusevljen...

nikodim:
Gee Baby Ain't I Good To You koja se za sada izdvaja, mada... imao sam prilike i ranije da je cujem ali sada mi nekako izgleda mnogo bolje, mozda zato sto sam je pazljivije preslusao...
Izuzetno poznata pesma! Postoji veoma mnogo njenih izvodjenja, a Basie-va je jedna od najboljih, i to ne samo po mom missljenju, vec i po missljenju brojnih muzikologa koji su je smestili na kompilaciju najJAZZ stvari.

nikodim:
To moze da bude i dobro, takvi posetioci bi mogli da „progledaju“ na jednom takvom dogadjaju, drugim recima za takve je to vrlo edukativno desavanje.
A njihovi komentari... pa verovatno proizvod neobavestenosti, neinformisanosti... jeste glupo ali sta da se radi, znas kako kazu:“Sto ljudi, sto cudi.“
Veliki sam vernik da ce jednom neko uspeti da uspe nessto u te glave, ali dotle cu se drzzati one Extremne:"If you don't like what you see here - Get the funk out"
Stefan Milan:
to si upravu, ali ja ne verujem u neko prosvecenje, bar ne ljudi koji su na turbo-city-pink ,,muzici,, 24 puta 7, 365 dana u godini.......
ali ko zna......
naravno to mene nece spreciti da uzivam na festivalu ali sam samo dao moje vidjenje cele situacije, bar u mom gradu......
I treba da uzzivass, a sliccno je vidjenje tvog grada i nama nekima sa strane. U poverenju :wink: :) , zato sam i odbila neki posao tamo. (Uuuuuuuuu ... sad sam gotova! Zato par lepih recci: ) Ali da imate Festivalccinu, imate!!! Svaka ccas'! :)

Apach:
Izuzetno poznata pesma! Postoji veoma mnogo njenih izvodjenja, a Basie-va je jedna od najboljih, i to ne samo po mom missljenju, vec i po missljenju brojnih muzikologa koji su je smestili na kompilaciju najJAZZ stvari.

To vec nisam znao... znam da je jedna od najpopularnijih njegovih kompozicija ali nisam imao prilike da se sretnem sa svim tim obradama. Ali... odlicna je nema sta.
Ne mogu a da te ne pitam kako ti se dopada Coltrane ? :wink:

Veceras sam od jednog prijatelja uzeo Stingov koncert na DVD-u (mada nemam DVD pa ce mi jedan drug „opraviti“ DviX). Koncer te zove Sting ...all these time, i moga bih reci da je jedan od boljih koji sam odgledao. Neverovatno izvodjenje Stingovih stvari u klasicnim jazz standardima... plus odlicne improvizacije. Jednom sam u emisija (na 3K) Jazz Face gledao interviju sa Kristijanom McBrajdom, koji je na tom koncetru svirao. Verujem da introituis zna za njega posto je trenutno jedan od najboljih jazz kontrabasista. Neverovatan koncert, ako sam dobro razumeo posvecen je nekoj deci... bla, bla, bla...
Ne znam koliko ljudi ovde voli Stinga ali svakako, bez obzira na to, mislim da bi vredelo odgledati ga.
Prateci vokali, pa naravno, dve crnkinje od kojih je jedna u jednom trenutku svirala alt saksofon na moje veliko iznenadjenje i to jako dobro. Pored ostalih i pijanista je bio dobar ali na mene je svakako taj vokal ostavio najveci utisak. Da ne zaboravimo i odlicnog bubnjara koji je prosto unistavao bubnjeve u svojim neverovatnim improvizacijama.
A Sting.... sta reci za njega. Secam se te emisije (koju sam gore pomenuo) da je Kristijan izjavio da je Sting jedan od retkih muzicara sa kojima je radio (a bilo ih je jako mnogo, izmedju ostalih i Pat Metheny), koji (po njegovim recima) u svojoj muzici odrazava, u pravom smislu reci, kompletnu licnost. Kaze da je dovoljno slusati ga da bi se saznalo kakav je to muzicar, naravno kao osoba na prvom mestu. Ishvalio ga je posteno, nema sta.... U ostalom muzicari kao i svi ostali umetnici uglavnom upucuju pozitivne kritike jedni drugima, dok ih sami kriticari ili hvale ili bas, bas kritikuju. „Taki im je poso“.

Sta reci osim... zapamtite ime koncerta i kada budete u prilici da ga pogledate nemojte je propustiti, odlican je, ali bas, bas odlican.

nikodim:
To vec nisam znao... znam da je jedna od najpopularnijih njegovih kompozicija ali nisam imao prilike da se sretnem sa svim tim obradama.
Ella ju je izvodila, ccini mi se najccessce (koliko sam imala prilike da ccujem) uz pratnju Basie-vog ccuvenog orkestra.
nikodim:
Ne mogu a da te ne pitam kako ti se dopada Coltrane ? :wink:
Slobodno pitaj! Svidja mi se (sad bih ja tu razvezla priccu, ali nemam pojma kako se zovu "stvari" jer mi nisu ovde)! Kod mene ne zauzima kao kod tebe mesto broj jedan, ali nije daleko :wink:

MusicaJAZZ je izbacila joss jedan (po meni super CDic)! StanKenton-ov orkestar svira afro-cubanJazz. Ima tu i Gillespie-a i svega! Brojna i bogata duvaccka sekcija!

begešar:
E nažalost ništa od kampa pošto smo u međuvremenu saznali da sviramo u Osijeku 26.08 znači dan pre Šapca. No u svakom slučaju ćemo gledati da stignemo ranije u grad u subotu da malo osetimo atmosferu grada pa bi mogli da forsiramo neki dragstor ako si u fazonu ili neku finu kafanicu.
Eeeeeeeee, a vas ovog puta uopsse nisu upisali u program tamo na sajtu!!!

Apach:
MusicaJAZZ je izbacila joss jedan (po meni super CDic)! StanKenton-ov orkestar svira afro-cubanJazz. Ima tu i Gillespie-a i svega! Brojna i bogata duvaccka sekcija!

Jeste... nabavio sam taj primerak casopisa i CD, koji nisam bas dobro preslusao.
Mada, malo me te kompozicije koliko sam ih preslusao, podsecaju na Gershvina... otprilike kombinovanje klasike i jazz kompozicija, ili gresim... To je bio utisak na prvo slusanje.

Apach:
Slobodno pitaj! Svidja mi se (sad bih ja tu razvezla priccu, ali nemam pojma kako se zovu "stvari" jer mi nisu ovde)! Kod mene ne zauzima kao kod tebe mesto broj jedan, ali nije daleko

Mozda cu da budem dosada ali ovih dana po ceo dan slusam Coltrane – Coltrane Play The Blues (odlican album). Stalno mi je u glavi prisutna Mr. Knight... odlican ritam...

BTW Spakovao sam cetiri diska u jedan foldet koji nosi tvoje ime. U njemu se nalaze Soundgarden – Superunknown i Down On The Upside, Temple Of The Dog i Brubeck (disko koji sam dobio od introitusa, inace odlicni live nastup)... Cekamda mi se prijatelj vrati pa da od njega uzmem ostatak Soundgardena kako bih kompletirao sve. :wink:

Back