Veceras sam od jednog prijatelja uzeo Stingov koncert na DVD-u (mada nemam DVD pa ce mi jedan drug „opraviti“ DviX). Koncer te zove Sting ...all these time, i moga bih reci da je jedan od boljih koji sam odgledao. Neverovatno izvodjenje Stingovih stvari u klasicnim jazz standardima... plus odlicne improvizacije. Jednom sam u emisija (na 3K) Jazz Face gledao interviju sa Kristijanom McBrajdom, koji je na tom koncetru svirao. Verujem da introituis zna za njega posto je trenutno jedan od najboljih jazz kontrabasista. Neverovatan koncert, ako sam dobro razumeo posvecen je nekoj deci... bla, bla, bla...
Ne znam koliko ljudi ovde voli Stinga ali svakako, bez obzira na to, mislim da bi vredelo odgledati ga.
Prateci vokali, pa naravno, dve crnkinje od kojih je jedna u jednom trenutku svirala alt saksofon na moje veliko iznenadjenje i to jako dobro. Pored ostalih i pijanista je bio dobar ali na mene je svakako taj vokal ostavio najveci utisak. Da ne zaboravimo i odlicnog bubnjara koji je prosto unistavao bubnjeve u svojim neverovatnim improvizacijama.
A Sting.... sta reci za njega. Secam se te emisije (koju sam gore pomenuo) da je Kristijan izjavio da je Sting jedan od retkih muzicara sa kojima je radio (a bilo ih je jako mnogo, izmedju ostalih i Pat Metheny), koji (po njegovim recima) u svojoj muzici odrazava, u pravom smislu reci, kompletnu licnost. Kaze da je dovoljno slusati ga da bi se saznalo kakav je to muzicar, naravno kao osoba na prvom mestu. Ishvalio ga je posteno, nema sta.... U ostalom muzicari kao i svi ostali umetnici uglavnom upucuju pozitivne kritike jedni drugima, dok ih sami kriticari ili hvale ili bas, bas kritikuju. „Taki im je poso“.
Sta reci osim... zapamtite ime koncerta i kada budete u prilici da ga pogledate nemojte je propustiti, odlican je, ali bas, bas odlican.