Jazz & Blues kutak :)

sublimacija:
Cini mi se da je ova muzika posebno popularna leti
7.gif

nikodim:
ali oni koji vole jazz i blues uvek i na svakom mestu uzivaju u zvucima majstora bez obzira na godisnje doba...
Slazem se!!!
9.gif
10.gif
6.gif

little smile:
sublimacija:
Cini mi se da je ova muzika posebno popularna leti
7.gif

nikodim:
ali oni koji vole jazz i blues uvek i na svakom mestu uzivaju u zvucima majstora bez obzira na godisnje doba...
Slazem se!!!
9.gif
10.gif
6.gif
E, bas si slatka! Kakvo osvezenje su ove slicice! Danas u 16h na B92 je bila emisija primamljivog naslova - Glas. Upala sam na pola emisije na pricu o ambicioznom Frenk Sinatri, perfekcionisti u muzici, koji nije voleo da snima pesmu vise puta, jer je visekratno ponavljanje samo ubijalo dusu pesme. Onda me je odusevio elegantni Najt King Kol (njegovo ime me uvek zbuni, ne znam zasto), savrsene dikcije i predivnog glasa. Onda uporedjivanja raznih izvodjaca od Dugonoktog Crnca zvanog "ljubavno grlo" do Elvisa, U2 i kako su presli na rep meni je emisija postala dosadna. Ali, bilo je pametno snimiti takav jedan pregled iako su komentari pozvanih gostiju bili tipa: Jedan od prvih izvodjaca, Najbolji glas i sl, sto mi malo ide po ganglijama.

sublimacija:
Danas u 16h na B92 je bila emisija primamljivog naslova - Glas. Upala sam na pola emisije na pricu o ambicioznom Frenk Sinatri, perfekcionisti u muzici, koji nije voleo da snima pesmu vise puta, jer je visekratno ponavljanje samo ubijalo dusu pesme. Onda me je odusevio elegantni Najt King Kol (njegovo ime me uvek zbuni, ne znam zasto), savrsene dikcije i predivnog glasa. Onda uporedjivanja raznih izvodjaca od Dugonoktog Crnca zvanog "ljubavno grlo" do Elvisa, U2 i kako su presli na rep meni je emisija postala dosadna. Ali, bilo je pametno snimiti takav jedan pregled iako su komentari pozvanih gostiju bili tipa: Jedan od prvih izvodjaca, Najbolji glas i sl, sto mi malo ide po ganglijama.

Ili Glasovi... mislim da je to repriza emisije koja je emitovana nekoliko dana ranije, odlicna emisija.

Da li si cula Mahaliju Dzekson ? Ja sam se odusevio kada sam je cuo, prvi put do sada... :oops:

.pissbottleman:
Jazz klub u N.S.(onaj kod akademije).
Interesuje me kojim danima su svirke,pa ako neko zna...?Hvala.
E pa ovako... Malo sam se raspitala i saznala sledece:
Jazz klub ne radi tokom leta, pocinje sa radom otprilike negde u oktobru, ima mnogo lepe jazz svirke. Utorkom je neki kao francuski jazz, dvojica na gitarama i Duja na harmonici, a vikendom su klasicne jazz svirke, Aleksandar Dujin i prijatelji.

nikodim:
Zar to nije ona ista emisija vec emitovana na B92 prosle nedelje... ili je to ipak nesto drugo... :shock:
1.gif

Ne, ne sinko, ne citas pazljivo :wink:... Jeja je spomenula neka muska imena muzicke scene, a ako si prosle nedelje pratio emisiju 'Glasovi', bilo je reci samo o zenskim divama...
Zakljucak: Ove nedelje je bilo reci samo o velikanima muskog pola, a mi nismo gledali
4.gif

little smile:
Ne, ne sinko, ne citas pazljivo :wink:... Jeja je spomenula neka muska imena muzicke scene, a ako si prosle nedelje pratio emisiju 'Glasovi', bilo je reci samo o zenskim divama...
Zakljucak: Ove nedelje je bilo reci samo o velikanima muskog pola, a mi nismo gledali
4.gif

Procitao sam to, nego se ne secam da li su se spominjali muski vokali... mada siguran sam da nije bilo repera. :?

nikodim:
nego se ne secam da li su se spominjali muski vokali
Evo, citiracu ti post koji sam napisala odmah nakon proslonedeljne emisije "Zahvaljujuci Apach upravo sam na B92 odgledala emisiju ’Glasovi’ posvecenu jazz, blues, gospel, soul i operskim pevacicama (da ne kazem divama). :wink:
Dakle, sledece nedelje ne smemo da propustimo tu emisiju!!! A bas me interesuje da li ima i repriza :?

little smile:
nikodim:
nego se ne secam da li su se spominjali muski vokali
Evo, citiracu ti post koji sam napisala odmah nakon proslonedeljne emisije "Zahvaljujuci Apach upravo sam na B92 odgledala emisiju ’Glasovi’ posvecenu jazz, blues, gospel, soul i operskim pevacicama (da ne kazem divama). :wink:
Dakle, sledece nedelje ne smemo da propustimo tu emisiju!!! A bas me interesuje da li ima i repriza :?
E, da, izgleda da su bili samo muski vokali! Ne znam za prethodnu nedelju, ali mozemo da skupimo potpise i trazimo da puste reprizu uskoro :D
Nisam cula za ime koje pominje nikodim. :?

sublimacija:
E, da, izgleda da su bili samo muski vokali! Ne znam za prethodnu nedelju, ali mozemo da skupimo potpise i trazimo da puste reprizu uskoro :D
Nisam cula za ime koje pominje nikodim. :?

Da, bice da sam pogresio i izvinjavam se ako sam uneo malo zabune zbog ove greske. Definitivno to nije bila ista emisija... :cry:
Mada nije losa ta ideja da se dogovorimo i prikupimo potpise kako bi je ponovo pustili. :wink:

Emisija koju sam gledao kao i ona koju je gleadla sublimacija je deo serijala, tako da u nedelju 07.08. u 16h na B92 ima nova epizoda. Svi koji su ztainteresovani neka navale... ona prva je bila odlicna a drugu na zalost nisam gledao.

nikodim:
ona prva je bila odlicna
Ko zna da li je bila prva ili ko zna koja po redu, jer da nije bilo Apach, nikada ne bih ni saznala za prikazivanje te emisije na B92. I bas mi je drago sto su napravili tako nesto, jer ljudi mogu dosta novog da cuju i saznaju :D... A zao mi je sto sam propustila prethodnu, no sledeca je uskoro na nasim TV ekranima :wink:
8.gif

Pozdrav blues & jazz prijatelji !!!

Poziv svim ljubiteljima dobre mjuze, naročito Introitusu ( ti si iz Šapca ako se ne varam). 26 - 28 08. 2005. Tradicionalni Šabački blues i jazz festival.
Program još nisam saznao, ali je potvrđeno da u subotu 27.svira moj bend "Šinobusi" i neki baja od preko bare čemu se jako radujem.

Elem. Planiramo da razapnemo šator na đavi pored Save,pa svratite na pivce, što naročito važi za domaćina Introitusa kome sam obećao pivce na festivalu prilikom našeg upoznavanje na krstarici

Hej Haj bluz zamka :lol:

Pre par dana sam od jednog prijatelja dobio Annie Lennox – Bare, Tool – Aenima (koji sam jako dugo trazio na CD-u, jos od vremena metal faze), i Ray Charles - Genius Loves Company. Naravno Ray i jeste razlog pisanija... Na albumu se pojavljuju sledaca imena sa kojima su radjene sve pesme na albumu u duetu: Norah Jones, Natalie Cole, Van Morrison, Michael McDonal, B.B. King... Odlican CD i ako budete u prilici da ga nabavite nemojte je propustiti... Posebno mi se dopada duet sa Natalie Cole (Fever) i Norah Jones (kompozicija Here We Go Again)... a da ne zaboravimo i B.B. Kinga i kompoziciju Sinner's Player, koja je skroz uradjena u Kinogvom stilu. Mada i sve ostale (sa ostalim izvodjacima) odlican su spoj dva razlicita pravca, nacin interpretacije i uopste samog pristupa... Dakle toplo preporucujem svima koji vole makar jednog od pomenutih izvodjaca.

P.S. A moj komsija je poludeo, slusa neke narodnjake, a to su oni kao sa svadbe... I tako celog dana bez prestanka, uz to ih je dobro pojacao da ih cujem i ja, iako slusam nesto drugo na svom uredjaju... Docice mi glave ta demokratija... mada, da budem iskren umem i ja ponekad da preteram ali to ipak ne traje ceo dan.

little smile:
.pissbottleman:
Jazz klub ne radi tokom leta, pocinje sa radom otprilike negde u oktobru, ima mnogo lepe jazz svirke. Utorkom je neki kao francuski jazz, dvojica na gitarama i Duja na harmonici, a vikendom su klasicne jazz svirke, Aleksandar Dujin i prijatelji.

Hvala. :D

begešar:
Pozdrav blues & jazz prijatelji !!!

Poziv svim ljubiteljima dobre mjuze, naročito Introitusu ( ti si iz Šapca ako se ne varam). 26 - 28 08. 2005. Tradicionalni Šabački blues i jazz festival.
Program još nisam saznao, ali je potvrđeno da u subotu 27.svira moj bend "Šinobusi" i neki baja od preko bare čemu se jako radujem.

Elem. Planiramo da razapnemo šator na đavi pored Save,pa svratite na pivce, što naročito važi za domaćina Introitusa kome sam obećao pivce na festivalu prilikom našeg upoznavanje na krstarici

Hej Haj bluz zamka :lol:
Svaka cast za SSabacki festival i SSinobuse (izvini za ss) !!!

.pissbottleman:
little smile:
.pissbottleman:

Hvala. :D
Vidim da si dobio odgovor, little smile ima odliccne sspijune :)
Nisam sigurna (talasi mi joss buckaju u glavi), ali mislim da su radnim danima svirke rezervisane za utorak i ccetvrtak, ... :) ili sredu i petak, ... ne, ne ipak je ona prva kombinacija :D

nikodim:
Emisija koju sam gledao kao i ona koju je gleadla sublimacija je deo serijala, tako da u nedelju 07.08. u 16h na B92 ima nova epizoda. Svi koji su ztainteresovani neka navale... ona prva je bila odlicna a drugu na zalost nisam gledao.
Nadam se da ste je gledali, bilo ponovo izuzetno zanimljivih i pouccnih stvari

Back