Jazz & Blues kutak :)

Nego ljudi... da li je neko slusao KAL i album Kal... Veceras prvi put, ljudi sviraju kao zmajevi i izuzetno zanimljiva kombinacija, kako instrumenata tako i muzickih pravaca. Dakle, dve harmonike (jedna solo, tip opasno svira), bass truba, kontrabas, bubanj i akusticna gitara. rekao bih kombinacija jazz-a soula... sa temama romske muzike... zaista odlicno.
Ima li neko kakvih saznanja o ovim ljudima, ako ima nek ih baci ovde, bicu mu vrlo zahvalan... ili jos bolje ako ima taj njihov prvi i jedini album Kal.

Unicus:
Rapsodija u plavom..........................

To je jedan potpuno glup i neprimeren prevod, nije Rapsobija u plavom vec je Melanholicna rapsodija. ;)
Ako ti neko kaze blue monday to ne znaci da je taj dan plav... Ili "Ah, what you're plans to make me blue. " Da li bi ovo znacilo da je neko pokusao da ga oboji??? ;)

Dakle Melanholicna rapsodija. ;)

Zaboravih da odgovorim na ovo. Sram me bilo. :D

Apach:
Druzzino, ccini mi se da medalje joss nismo dodeljivali ;) ali mozzda bi trebali:?;)? Ne zameramo, naravno, pogotovo ako je tu jeccmeni sokic upetljao prstice ;).

Kah, kah... Možda to fali ovoj temi: medalje? ;)

Apach:
A je li? Sad je NS daleko??? :D:D:D Nama mladima i lakonogima, ni Kanada nije tako daleko ;).

Da... Daleko... Mada mi je u jednom periodu bio jako blizu. :P Ali u tom periodu je jedna mala novosađanka imala posebno mesto u mom srcu... A sada... Nemam tako jak motiv za odlazak na sever. Ni u NS, a kamoli Kanadu. :lol:

Apach:
Ovde, nadam se, ne moram ja da te podsecam na text pesme "Odgovor" ;) Ako ti je bass, bass, bass stalo da me ccujess, mogu ti poslati neki moj prepun-nedostataka-snimak, stvar je nejpre-recceno alternativna ... No, s' obzirom da ima dial-up konekciju ...

Voleo bih da te čujem. Baš, baš, baš. :P Neću da budem jedini u J&B kutku koji te nije čuo. :lol: Moj mail se nalazi u profilu ("pošaljite email korisniku...") .... Ali za svaki slučaj: ako adresa nije na gmailu, pliz javi mi... Ne proveravam druge adrese.

nikodim:
Nego ljudi... da li je neko slusao KAL i album Kal... Veceras prvi put, ljudi sviraju kao zmajevi i izuzetno zanimljiva kombinacija, kako instrumenata tako i muzickih pravaca. Dakle, dve harmonike (jedna solo, tip opasno svira), bass truba, kontrabas, bubanj i akusticna gitara. rekao bih kombinacija jazz-a soula... sa temama romske muzike... zaista odlicno.
Ima li neko kakvih saznanja o ovim ljudima, ako ima nek ih baci ovde, bicu mu vrlo zahvalan... ili jos bolje ako ima taj njihov prvi i jedini album Kal.

Zvuči interesatno... Ali ne znam da li bi mi se svidelo, morao bih prvo da ih čujem. Ja ipak više volim malo čvršći zvuk. Ali progura se tu i nešto tako. ;) Odakle su?

iluzionista:
Zvuči interesatno... Ali ne znam da li bi mi se svidelo, morao bih prvo da ih čujem. Ja ipak više volim malo čvršći zvuk. Ali progura se tu i nešto tako. ;) Odakle su?

Mislim da su iz Beograda, u pitanju su neka braca... nemam popjma kako se zovu i prezivaju. Album su izdali valjda za B92, a pre nego sto je objavljen kod nas pojavio se u EVropi gde su ljudi, koliko sam uspeo da saznam, poludeli za njima. Pokusao sam na netu nesto da izmuljam ali nema ih... Vredelo bi nabaviti tako nesto zaista, odlicno zvuci... na prvo slusanje. ;)

Da, cuo sam da sviraju u nekom lokalu u gradu (jako cesto), ali ne znam kom, ako saznam prilepicu to ovde negde...

Drustvo, cujemo se......nemam vremena da odgovorim na postove jer sam u frci, putujem ujutru , subota, ranom zorom.........cujemo se kada dodjem malo sebi i budem u prilici da se dokopam nekog kompjutera.......

Slusajte dobar jazz i blues........

klika:
Drustvo, cujemo se......nemam vremena da odgovorim na postove jer sam u frci, putujem ujutru , subota, ranom zorom.........cujemo se kada dodjem malo sebi i budem u prilici da se dokopam nekog kompjutera.......

Nadajmo se da ce putovanje biti bas kako se to i ocekuje. Puno srece na tom poslu, nadajmo se da ce sve biti OK.

Good luck man, and... let a force be with you. ;)

introitus:
Do skoro sam po gradu vidjao flajer za vece romske muzike, grupa Kal u Festu...

To je ondaK nesto drugo.. Ma sinoc sam ih slusao na 202-jci, pa su spomenuli neko mestasce u BG-u a pojma nemam koje, e... ne mogu da se setim da me upucas.

Nego ti... moram da te iskoriscavam, nikako da dodjem do Gojkovica i Balcan Blue (ili Blues). pa bih te rado exploatisao za to izdanje u bilo kom formatu. Jesi li raspolozen da budes iskoriscen? ;)

nikodim:
To je ondaK nesto drugo.. Ma sinoc sam ih slusao na 202-jci, pa su spomenuli neko mestasce u BG-u a pojma nemam koje, e... ne mogu da se setim da me upucas.
Ajde kad se setis/saznas ti se upucaj dobrim jazz-om i posalji gde ;-)
Nego ti... moram da te iskoriscavam, nikako da dodjem do Gojkovica i Balcan Blue (ili Blues). pa bih te rado exploatisao za to izdanje u bilo kom formatu. Jesi li raspolozen da budes iskoriscen? ;)
Nije problem samo sto se selim ovih dana pa tek kad se sredim(o), sem ako ga ne nedjem usput.
Pogledacu sutra da li mi je pri ruci, ako ne cekaces do daljneg.

@introitus

Ej, nemam pojma kakav net sada koristis, ali ako si se malo "ubrzao" mogu ti poslati neke muzike fine...
A sto se Gojkovica tice, kada dodjes u "dodir" sa CD-om seti me se, javni nekako pa da smislimo nacin za transport. Skoro sam na radiju slusao par kompozicija sa pomenutog albuma i bas sam se posteno raspametio (kao i na koncertu u Kolarcu kada je svirao jednu kompoziciju sa tog albuma)... cova je opravio odlican album. Ne znam tacno iz koje je godine, ali skoro sam negde procitao da ga neki kriticari smatraju tatom tog Balcan Jazz-a kako ga zovu ameri.

nikodim:
@introitus

Ej, nemam pojma kakav net sada koristis, ali ako si se malo "ubrzao" mogu ti poslati neke muzike fine...
Nisam, hvala u svakom slucaju.
A sto se Gojkovica tice, kada dodjes u "dodir" sa CD-om seti me se, javni nekako pa da smislimo nacin za transport.
Obavezno ;-)
Skoro sam na radiju slusao par kompozicija sa pomenutog albuma i bas sam se posteno raspametio (kao i na koncertu u Kolarcu kada je svirao jednu kompoziciju sa tog albuma)... cova je opravio odlican album. Ne znam tacno iz koje je godine, ali skoro sam negde procitao da ga neki kriticari smatraju tatom tog Balcan Jazz-a kako ga zovu ameri.
Jeste odlican, imam par diskova i svi su dobri!

iluzionista:
Da.. Vrtela se reklama po dvesta-dvojci... A i tu i tamo moze da se procita...

Nikodime, jesi siguran da to nisu ti momci? Za romsku je sigurno vece trziste ovde...

Da u pitanju je Kal, i ovi momci sviraju romsku muziku, ali nije klasicno izvodjenje romske muzike, vec nesto sasvim drugacije i za mene dosta zanimljivije. Inace, pisao sam u jednom postu gore negde da sam ih i slusao na 202-ci. Dakle znas, koji su... imas li mozda nesto od njih, ili da li znas gde se moze skinuti bilo sta od toga, ako moze naravno?

nikodim:
Pa nisu vokali novina kod cika Maljokovica, na proslim albumima ima zenskih vokala, a slusajuci neki razgovor sa njim na radiu, cova rece da uvek kada nastupa u inostranstvu trudi se da pozove sto vise muzicara... A sa kojim Maljokovicem si pricala, sa bubnjarom ili saksofonistom (Braca, bwe...) ;)

Ako ti treba neki njegov album, znas kome se mozes obratiti. ;) Inace Maljokovic je u Ptici svakog vikenda... mogli bi jedared da odemo.... aaaaa' Ja cu uskoro zavrsiti ovu famu oko ispita pa mozemo malo na pivo.
Joj nikodimcce. pa znam da su imali zzenske vokale u bendu, ali lsam mozzda bila malo neprecizna ... ove dve devojke su prvi put sa njima (mada, ccini mi se da je Ivana vec pevala sa njima) ...

I :D:D:D ma koliko volela bubanj, priccala sam sa "le chef"-om orkestra ;), tj. sa saksofonistom. Znam da su njih dvojica braca :P

Hvala, na podsecanju, J.Maljokovic je pomenuo "Pticu" kao danassnje stecisste jazz-era BGa. A vassa misija je da "iskopate" tu "Pticu", pa da vec jednom zalijemo i proslavimo nasse poznanastvo i zajedniccku ljubav prema muzici!

iluzionista:
Voleo bih da te čujem. Baš, baš, baš. :P Neću da budem jedini u J&B kutku koji te nije čuo. :lol: Moj mail se nalazi u profilu ("pošaljite email korisniku...") .... Ali za svaki slučaj: ako adresa nije na gmailu, pliz javi mi... Ne proveravam druge adrese.
Vidim da ti je address na hotmail-u, pa necu ni slati, jer je tamo box od 2MB, a pesma je oko 3MB ... Possalji mi na pp mail address-u ako hocess

I da, nisi ti JEDINI sa J&B-a koji me nije ccuo ... :)

klika:

Puno srece, kliko!
Javi nam se kad sve postaviss na svoje mesto, da ne brinemo ... O muzici ti ne treba ni govoriti ;)

Apach:
Joj nikodimcce. pa znam da su imali zzenske vokale u bendu, ali lsam mozzda bila malo neprecizna ... ove dve devojke su prvi put sa njima (mada, ccini mi se da je Ivana vec pevala sa njima) ...

I :D:D:D ma koliko volela bubanj, priccala sam sa "le chef"-om orkestra ;), tj. sa saksofonistom. Znam da su njih dvojica braca :P

Hvala, na podsecanju, J.Maljokovic je pomenuo "Pticu" kao danassnje stecisste jazz-era BGa. A vassa misija je da "iskopate" tu "Pticu", pa da vec jednom zalijemo i proslavimo nasse poznanastvo i zajedniccku ljubav prema muzici!

Ma OK, nemoj odmah da se plazis. ;)
Iskopacemo mi tu Pticu, bez brige, trebalo bi uraditi mnogo tezu stvar od "iskopavanja"... utanaciti i uskladiti dan i vreme, znas da nam to razara "system".

Ma... sef je ipak sef... jeste da ni "sekretar" nije za bacanje (batica), ali zna se ko je big boss. :)

Back