Jazz & Blues kutak :)

introitus:
Ima i drugi deo Superbass2 gde ima odlicno izvodjenje "papa was a rolling stone"...
Taj disk nemam :-(

Nemam ga ni ja.. pojma nisam ni imao da postoji i dvojka. Ako ga negde nabavim javicu ti. Ovaj koji "imamo" ja odlican, sta ja znam... dopada mi se. Ranije sam slusao Ray Brown-a i mcBride-a, ali ovog treceg ciku mislim da nisam.

Ketchua:
pa,pazi,ne verujem,ali nisam siguran,samo ne verujem,da gitara od 5000 evra moze da bude losa u bilo kom smislu...:)

Cekaj , cekaj, moras biti malo jasniji, koja gitara kosta 5000 eura? Akusticna, elektricna, model ???
Drugo, cena nista ne mora da znaci......ovi aksuticni Gibsoni koje ti pominjem, su prilicno skupi samo zbog imena i sto se ljudi pale na pojam VINTAGE gitara, kao stara je 40 godina pa je super , velika greska.
Nemoj misliti da je gitara dobra samo zato sto na njoj pise Martin, Gibson, ili bilo sta drugo, svak agitara je prica za sebe.......o ovome bih mogao dugo da ti pricam ali da ne davim vise ljude ovde na forumu, mozemo se prebaciti na temu Luthier gde smo poceli da pricamo o gitarama, tema je malo duza ........

Ketchua:
idi na www.skymusic.co.yu ,pa potrazi,ne znam kako se zove model,akustara je u pitanju...

Pa cekaj malo, ti pricas meni o Sky Music kao da je to najbolja prodavnica opreme na svetu.......tamo su sve cene naduvane, ja ti pricam o trzistu gitara ovde u Severnoj Americi , orealnom i stvarnom stanju stvari.........ali opet ponavljam, ostavi se tih budalastina tipa, gitara kosta 5000 eura u Srbiji pa je to nesto superiorno........samo nisi mi rekao koja je firma te gitare koja kosta toliko mnogo para.....

Ketchua:

Ketchua, ne moram ni da gledam Sky music sajt, reci cu ti samo da je recimo cena jednog Gibsona J-200 u USA oko US$ 2200-2500......a to je jedan od skupljih modela iz njihove serije..........e sad, za te pare mozes da kupis mnogo bolju gitaru u svakom pogledu, da ne nabrajam sada firme i sve ostalo.......
5000 eura??? Hmmm........to je brale Srbija......nista me tamo vise ne moze iznenaditi.....

Sad videh o cemu se radi, to ej model L-150 koji kosta 5100 eura, ali to je Custom gitara......to je druga prica.......zato je cena naduvana.......

Samo vi nastavite priccu o gitari, a malccice cu vas prekinuti napomenuvssi da je ovo jubilarna 200 stranica ove teme!!! Ccestitam nam :D:D:D svima :D

I nessto vezano za blues, uspela sam da "iskopam" malo nekog blues-a pride ... tako da se drogiram ovim bendom "PghBluesWoman", ne znam da li ih je neko slussao ili ccuo za njih. Imaju lepu i zanimljivu obradu Joplinkine "OneGoodMan"

nikodim:
Evo ja ovih dana slusam Al Di Meolu, taj cika je bas zanimljiv... dobra je jazz gitara, bas je dobra.

Ne znam ko se seca a ko ne, bese to pre nekih 10+ godinica, "matora" skvo :-) je verovatno gledala nesto od toga, bilo je dosta tih koncerata na Trecem Kanalu, trojka - Paco DeLucia, Di Meola, John McLaughlin...... nekada sa malim izmenama sa Larry Coryell-om umesto Di Meole.........sve je to bilo jako dobro.......

Nego upravo gledam odlican nastup matorog Clarence "Gatemouth" Brown-a, cika je odlican, pored toga sto odlicno prasi Texas blues na gitari, cica svira i violinu........volim multiinstrumentaliste....

Ketchua:
meola je spanski vlatko...:)

Ranije sam slusao neki koncert sa Pakom, ovo je prvi put da mogu da ga presulsam malo ozbiljnije. Do sada sam preslusao Elegant Gypsy i mogu ti reci da je odlican. Ovih dana cu kada uhvatim malo vise slobodnog vremena da se posvetim preslusavanju celog CD-a, mislim da su tu svi albumi.

Nego, jel imas ti nesto od Herb Ellis-a?
Tog cike nigde nema, ne mogu da nadjem nista od njega, osim tog jednog albuma koji imam ko zna od kada.

Apach:
Samo vi nastavite priccu o gitari, a malccice cu vas prekinuti napomenuvssi da je ovo jubilarna 200 stranica ove teme!!! Ccestitam nam :D:D:D svima :D

I nessto vezano za blues, uspela sam da "iskopam" malo nekog blues-a pride ... tako da se drogiram ovim bendom "PghBluesWoman", ne znam da li ih je neko slussao ili ccuo za njih. Imaju lepu i zanimljivu obradu Joplinkine "OneGoodMan"

PghBluesWoman, je si li ti sigurna da si ovo dobro napisala, nema nista na netu od ovoga.......nisam cuo za njih.......sta sviraju, kakav blues......

klika:
Ne znam ko se seca a ko ne, bese to pre nekih 10+ godinica, "matora" skvo :-) je verovatno gledala nesto od toga, bilo je dosta tih koncerata na Trecem Kanalu, trojka - Paco DeLucia, Di Meola, John McLaughlin...... nekada sa malim izmenama sa Larry Coryell-om umesto Di Meole.........sve je to bilo jako dobro.......

Imam taj koncerd na audio CD-u, dobar koncert nema sta, ali nisam imao prilike da gledam video snimak.

Evo upravo slusam DiMeolu... lud cika.

nikodim:
Ranije sam slusao neki koncert sa Pakom, ovo je prvi put da mogu da ga presulsam malo ozbiljnije. Do sada sam preslusao Elegant Gypsy i mogu ti reci da je odlican. Ovih dana cu kada uhvatim malo vise slobodnog vremena da se posvetim preslusavanju celog CD-a, mislim da su tu svi albumi.

Nego, jel imas ti nesto od Herb Ellis-a?
Tog cike nigde nema, ne mogu da nadjem nista od njega, osim tog jednog albuma koji imam ko zna od kada.

Nikodime, LimeWire u ruke, tamo ima dosta toga od Ellis-a.......

nikodim:
Trenutno sam ga uklonio sa racunara, nervirala me ona Sanova Java na kojoj radi, mnogo mi je gadna, pa sam ga zbog toga uklonio. Moracu da zarobim prijatelja, on ima to cudo na compu... A dobar je deda Ellis, moram nekako da se dokopam jos kog izdanja. ;)

Gadno ili ne, odlicno odradjuje posao.........jedini problem je to sto je LimeWire zahtevan po pitanju RAM memorije racunara, ali 512 MB resava problem........

klika:
Gadno ili ne, odlicno odradjuje posao.........jedini problem je to sto je LimeWire zahtevan po pitanju RAM memorije racunara, ali 512 MB resava problem........

Pa da to je zbog Jave. Java aplikacije jedu racunar... narocito ta sanova java koju LimeWire koristi. Imam tih 512 radilo je to kod mene, nego me tad dosadna... ma necu vise ni ime da joj izgovaram, opasno nervirala jer je jako, jako alava.
A ovaj veseli uTorrent ima celih 130kb i radi kao azdaja... stvarno su ga opravili za medalju.

Apach:
Ne znam, nisam bass potpuno sigurna da je to naziv benda, mada tako pisse ... Poslacu ti(i joss po nekome ;)) pa poslussaj i kakav je blues ... Takav volim!

Pogledah upravo na www.allmusic.com , e sad, tamo nadjoh ovu pesmu One Good Man sto si mi poslala, ali opet ne mogu da nadjem ime ovog benda jer je to obrada , ako se ne varam Janis Joplin. Nema ni od ostalih bendova na spisku koji su obradili ovu pesmu nista blizu onog imena koji si napisala.
Tako da i dalje ne znamo kako se zove bend .......

Back