JAVNI DUG SRBIJE: U avgustu ostao na 56,7 odsto BDP-a

Ne u slobodnim demokratskih državam to tako ne ide ..

Када седаш на столицу, јел провераваш да ти није постављена шпенадла ?

Кад сам ја имао параноју, проверавао сам и кевину клопу - да ме не отрује !
Неки се извуку из тога, неки не, желим ти све најбоље ...

Када седаш на столицу, јел провераваш да ти није постављена шпенадла ?

Кад сам ја имао параноју, проверавао сам и кевину клопу - да ме не отрује !
Неки се извуку из тога, неки не, желим ти све најбоље ...
Ne radi se ovde o paranoji već o normalnim stvarima koje vama mozda izgledaju tako .. npr meni je to sve smesno na sta se vi sve pecate..

Није проблем за државу да буде у дугу. Све државе имају неки дуг.
Сасвим нормална појава у капитализму. Узмеш кредит да би напредовао.

Проблем је то што је наша економија и бруто домаћи производ на истом нивоу као пре 10 година. Плате баш и нису нешто боље, али је зато потршачка корпа скочила. Порез је већи, струја је скупља, гориво је скупље, школовање је скупље.

Србија узима кредит, али нигде не напредује. Али зато, политичари и мафијаши никад моћнији. Све је јасно.

Možemo i 100 milijardi da se zadužimo.Treba samo da budemo kreditno sposobni.
Наравно да можемо. И хоћемо. У Србији има посла, него Ђиласовци неће да раде. То су велики нерадници и вуцибатине, али ми ћемо их протерати у Бугарску, а на њихово место довести мигранте. Мигранти хоће да раде и они су право благо што је сваком поштеном срцу драго.

Надам се да си ти добро честити Франче. Има ли квалитних прангија? Причају људи да имаш јако богат сексуални живот, ред би био да неку од тих прангија поделиш са форумским другарима, а можемо да направимо редаљку. Позваћу и Светислава Булета Гонцића да учествује., Верујем да ће се одазвати.

Остај ми добро честита старино.

Битно је да је господин Вучић квалитетно извео фискалну консолидацију са својих десет прстију.

Ово је једна од најважнијих тема а на њој има јако мало учесника. Као да грађане Србе је занима економија. Уместо да се колико вечерас милион људи упути испред прозора Синише Малог и крену да кличу његово име и певају песме у његову част. Тиме би му дали подстрек и енерггију за нове гигантске економске успехе којима је исти склон. Међутим не, грађани су превише омамљени лагодношћу и луксузнјим животом у данашњој Србији и не пада им на памет да мрдну дупетем.

Није проблем за државу да буде у дугу. Све државе имају неки дуг.
Сасвим нормална појава у капитализму. Узмеш кредит да би напредовао.

Проблем је то што је наша економија и бруто домаћи производ на истом нивоу као пре 10 година. Плате баш и нису нешто боље, али је зато потршачка корпа скочила. Порез је већи, струја је скупља, гориво је скупље, школовање је скупље.

Србија узима кредит, али нигде не напредује. Али зато, политичари и мафијаши никад моћнији. Све је јасно.

Sve je jasno ljudima ispod 60 godina i ekonomski pismenim.
Takvi su ogromna manjina.
Prosečan Srbin veruje patološkom lažovu da smo se neverovatno razvili, da nam je BDP ogroman i da je vratio dugove.

Еј па наш јавни дуг је само 53%, а за време Ђитлерових фаланги он је био вишеструко већи. Ако то није разлог да се отвори шампањ пиће,м онда заиста не знам шта је.
Тим наших галактикоса из министарства финансија из дана у дан бележи епохалне успехе. Зоран гледа са неба и грохотом се смеје у знак одобравања. Најбитније од свега је што смо испунили очекивања Зорана и његове мајке Миле Ђинђић Е сад могу у миру да умрем.

Јавни дуг ће свакако падати. Ја верујем Синиши Малом. Уосталом, статистика показује да смо ми најбржа растућа привреда у Европи. Грађани и грађанке Србије се купају у свили и кадифи, док остатак Европе и света грца и јеца у сиромаштву и немаштини. Драго ми је што живим у оваквом времену и о томе ћу моћи да причам уницима уз логорку ватру. Ако се настави владавина СНС и уколико злогласна осовина Ђилак-Шолак не покраде изборе, верујем да ће се просечан грађанин возити Ламборђинијем путем Милош Велики, а са звучника ће грмети умилан глас Маринка Роквића, врлд мјузик перформера.

Sve je jasno ljudima ispod 60 godina i ekonomski pismenim.
Takvi su ogromna manjina.
Prosečan Srbin veruje patološkom lažovu da smo se neverovatno razvili, da nam je BDP ogroman i da je vratio dugove.
С
БДП нам јесте огроман. Што се тиче дугова, једини дуг којима имамо то је дуг према Јосипу Брозу Титу и Херману Ван Ромпеју, а то значи да морамо да наставимо Евроатлантске интеграције и онемогућимо продор Русије на овај део Европе. То је свети завет наших предака на челу са Стеваном Синђелићем и и не смемо од тога да одустанемо ни по коју цену, чак ни по цену живота.

Извор: Народнабанка Србије. Напомена:
Спољни дуг Републике Србије обрачунава се попринципу „доспелог дуга“, који
обухвата износ дуга по главници и износ обрачунате камате која није плаћена у моменту уговореног доспећа.
.............................................................................................................................................................................................
Pošto se ne razumem u to, da li znači da se na primer u javni dug za 2020 tu računa samo što je dospelo za tu godinu ili trenutno zaduzenje + ukupno koliko smo uzeli kredita bez obzira da li dospevaju na primer za pet godina.

Back