Јасеновац - истине и лажи

• Začetnik teme Začetnik teme Wrana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Јесу људи итекако. Људи су итекако спремни да учине гора зла него животиње. То се доказало милион пута кроз историју, која је измењђу осталог и сведочанство људске склоности ка злу и злочину.

Што је још горе, Хрвати су нама Србима најближи. Ко брат од исте мајке. Усташки крвник, онај који је организовао Јасеновац, Вјекослав Лубурић, у иностранству никад није крио своје српско порекло, чак је имао потребу да нагласи то.
Хрвати, колико год то парадоксално звучало, не могу без Срба. Када би успели у свом науму да поубијају Србе, онда би и они изгубили смисао постојања. Ето, колико већ нема Срба у Хрватској, па су Хрвати и даље опседнути Србима.

Ово је тема која може имати јако психолошко разматрање. Слично томе јесте и оно пиитање о Немцима и Јеврејима. И како то да се створи таква мржња, које је то увереење да човек почне тако да убија другог човека на такав начин.
То је психолошка тема, но ово је други пдф.

u pravu si.. evo ti cista psihologija... fali milion srba...a srba nikad vise... srbi pored holokausta imaju demografsku ekspanziju za razliku od jevreja koji su stvarno najebali . i pri cemu ja licno znam coveka koji je jevrejin i tacno zna broj pobijenih u konc-logorima po imenu i prezimenu... samo mi ne znamo... zasto? jer nas urnise ta mitomanija...

Бројка је извучена у односу на број Хрвата пописаних 1931. године.
Имам документ негде у кући.
Водили су они веома прецизну евиденцију. Било је мобилисано око 300 000 домобрана плус усташе.
Чак су и у системима логира прецизно заводили људе: име, презиме, место одакле је, старосна доб+ фотографија. То се може видети и у то нешто сачуваних књига из логора које нису уништили. Сачували су пописаних око 80.000 људи који су страдали у систему логора.
Ко зна колико их је још побијено , плус убиства на кућним праговима.
Ја могу да ти кажем да је, рецимо, село из ког је пореклом мој отац (Лика) , десетковано. Убијали су их у кућама. То није ушло ни у један попис.

Иначе, покојни Дане Ластавица који је радио за удб-у Хр је причао да су те књиге спаљене наводоно 1964. год на налог Савке Дапчевић. Причао је да је лично и познавао људе који су то урадили. Такође је успео око 400 необјављених фотографија да украде (сликали су мучења, клања, иживљавања). И они (Хрвати) су то знали. Морао је да побегне из Госпића већ у мају 1991. год. Добио је дојаву да му се спрема ликвидација. Тај човек је описао прилично прецизно систем логора.
Е сад, то је његово сведочење.

савка дапчевић кучар? маспок?

ako ima popis onda ima imena i prezimena... za sad ima oko 50 000...znaci treba napraviti spisak po imenu i prezimenu.demografski pad je oko 800 000 ali sami srbi nisu nikada dali spiskove ljudi za koje znaju da su ih ustase poklale.

jevreja je ubijeno 5 miliona. jevreji imaju spisak gde im fali 40 000 imena i prezimena. a mi imamo 1,4 miliona i 50 000 popisanih zrtava. pri cemu i za tih 40 000 jevreja i dalje kopaju da im nadju podatke, gde i kako su zavrsili.

Има око 80 000 пописаних, сачуваних у сачуваним књигама логора.

савка дапчевић кучар? маспок?

Да. Она је била веома битан комунистички функционер. Чак касније није значајно ни санкционисана.
Као и Туђман.
Осуђен на неколико година, лежао пар месеци и онда му измислили место професора на неком измишљеном факултету.

800 хиљада је измишљотина. То су се усташе хвалиле да су их толико побиле али у стварности нису. Не верујем да је 800 хиљада Срба убијено у читавој НДХ. Усташе су могле да поубијају пуно народа у првој години рата али након тога Срби су се организовали и више није било лаког клања. Нисмо ни ми толике будале да нам усташе побију више од пола народа преко Дрине, не будите наивни.

Над Србима је у НДХ спроведен геноцид и то је чињеница али не треба да претерујемо.

Има око 80 000 пописаних, сачуваних у сачуваним књигама логора.

на суђењу андрији артуковићу је изнет податак да је ндх убила око 1,4 милиона Срба 41.-45., имам књигу суђења. податак је изнела оптужницца, бранилац артуковића био је злогласни срђа поповић..

800 хиљада је измишљотина. То су се усташе хвалиле да су их толико побиле али у стварности нису. Не верујем да је 800 хиљада Срба убијено у читавој НДХ. Усташе су могле да поубијају пуно народа у првој години рата али након тога Срби су се организовали и више није било лаког клања. Нисмо ни ми толике будале да нам усташе побију више од пола народа преко Дрине, не будите наивни.

Над Србима је у НДХ спроведен геноцид и то је чињеница али не треба да претерујемо.

То шта ти верујеш је ирелевантно.

U Banovini Hrvatskoj je prema popisu iz Kraljevine Jugoslavije zivelo 2 miliona Srba

1948. u Hrvatskoj popisano ispod 600.000 Srba

Znaci za 10 godina broj Srba se smanjio za 1.4 miliona...

Пишеш напамет, најпре границе бановине нису биле као границе СРХ, а затим није забележена никакво смањење броја православаца, тј. Срба, на попису из 1948. ако се не варам, или беше 1947, у односу на попис 1931.
Да ли јр попис 1947 лажиран, то већ не знам.

на суђењу андрији артуковићу је изнет податак да је ндх убила око 1,4 милиона Срба 41.-45., имам књигу суђења. податак је изнела оптужницца, бранилац артуковића био је злогласни срђа поповић..

Вук Драшковић, тј, његови ликови у роману Нож, или беше Молитва1 или 2 помињу 1,5 до 2 милиона.

Гађање бројкама и пуштање да нам некакви Чивути износе бројке је најгоре што нам се могло догодити.

То је не само непоштовање оних који су изгубили главе, често на ужасне начине, то је чиста манипулација која показује колико смо незрео народ.

Да, али је та цифра увек оборива због недостатка пописа. То је суштина проблема и основ манипулације и база за изигравање неке тобоже памети и непристрасности кад се прича о Јасеновцу.

Видећемо још. Неке ствари не морају да се реше за 70-80 година. Па и о самом Титу архиви још увек не дају документе. Нпр. војни архив у Италији, архив Ватикана, стриктно напомену да је та грађа недоступна још увек.
Можда неко има и неке пописе, обавештајне податке и сл.

Оно што се сад дешава је покушај договора око цифре СПЦ и РКЦ. Хоће да нађу средњу вредност. Да задовоље нас, а да њих не увреде превише. И неће ту РКЦ бити блага према Хрватима, а надам се да наши неће бити будале баш толике да прихвате шта год.

А Јевреји не дају да се просто договоре. Подражавам Јавреје у настојању да чувањем од заборава своје жртве, воде рачуна и о нашим.

Пишеш напамет, најпре границе бановине нису биле као границе СРХ, а затим није забележена никакво смањење броја православаца, тј. Срба, на попису из 1948. ако се не варам, или беше 1947, у односу на попис 1931.
Да ли јр попис 1947 лажиран, то већ не знам.

Није било шансе да у Бановини Хрватској живи 2 милиона Срба, нити је рађен попис на њеној територији. Бановина Хрватска настала је спајањем бановина са великом хрватском већином, савске и приморске уз нека незнатна неподударања. Број православаца у њима 1931. био је око 650 хиљада. Приближно каснијем броју Срба у СР Хрватској.

Јесу људи итекако. Људи су итекако спремни да учине гора зла него животиње. То се доказало милион пута кроз историју, која је измењђу осталог и сведочанство људске склоности ка злу и злочину.

Што је још горе, Хрвати су нама Србима најближи. Ко брат од исте мајке. Усташки крвник, онај који је организовао Јасеновац, Вјекослав Лубурић, у иностранству никад није крио своје српско порекло, чак је имао потребу да нагласи то.
Хрвати, колико год то парадоксално звучало, не могу без Срба. Када би успели у свом науму да поубијају Србе, онда би и они изгубили смисао постојања. Ето, колико већ нема Срба у Хрватској, па су Хрвати и даље опседнути Србима.

Ово је тема која може имати јако психолошко разматрање. Слично томе јесте и оно пиитање о Немцима и Јеврејима. И како то да се створи таква мржња, које је то увереење да човек почне тако да убија другог човека на такав начин.
То је психолошка тема, но ово је други пдф.

Dokle god ti to mislis i drugi isto bice problema. Zakljucujem posle dugo zivota sa najrazlicitijim ljudima i narodima da oni nikako nisu ljudi kao mi. Oni samo lice, veoma dobre kopije.

ја немам ништа против Чивута, они су добродошли у Српске земље у свако доба. боље они него хрвати ил муслимани.

Па дечко ти онда не знаш ништа о свету који те окружује. Али чак и ако је тако, зар ти ипак није чудно да неки тамо Јеша броји српске жртве, шта ће то њему?

Dokle god ti to mislis i drugi isto bice problema. Zakljucujem posle dugo zivota sa najrazlicitijim ljudima i narodima da oni nikako nisu ljudi kao mi. Oni samo lice, veoma dobre kopije.

Аха... а шта су Хрвати? Ванземаљци? Ма дај, кога завараваш. Па Немци су починили један злочин у истој равни- холокауст над Јеврејима. Па јесу ли Немци људи јер су убијали Јевреје у гасној комори, не чекићем и маљем?

Не завараварј се, људска склоност ка злу и деструктивности је неоспорна.

Није било шансе да у Бановини Хрватској живи 2 милиона Срба, нити је рађен попис на њеној територији. Бановина Хрватска настала је спајањем бановина са великом хрватском већином, савске и приморске уз нека незнатна неподударања. Број православаца у њима 1931. био је око 650 хиљада. Приближно каснијем броју Срба у СР Хрватској.

Па како није рађен попис, рађен је попис у целој Југославији, 1931. и после 1947.

Одакле ти идеја да су они убијали Србе само из бановине Хр у тим системима логора?

Убијали су људе одакле год су успели да их скупе и пругама довезу.

Пруге су још један од уништених доказа у вези тога.

Па дечко ти онда не знаш ништа о свету који те окружује. Али чак и ако је тако, зар ти ипак није чудно да неки тамо Јеша броји српске жртве, шта ће то њему?

па дјечаче ти живиш у хилафету а то није Србија..
друго, моји пријатељи нису они који су ми убијали пријатеље. а нико од мојих није настрадао од Хебреја, а од муслимана и хрвата јесте.
моја браћа нису они што су ми убили праву браћу, ја сам противник братство јединствене политике..

Биће да ти о том свету ништа не знаш, пошто си оптерећен суманутим теоријама завере.

Што се тиче овог другог, мени то не смета, али јасно показује колико Срби имају немар према својим сопственим жртвама, препуни смо митоманије, волимо да се хвалимо својим прецима, а недостојно се понашамо према својим жртвама. Јеврејин нам ту показује колико смо посрнули. Јевреји поштују свбоје жртве, али и жртве оних који су са њима страдали, а ту спадамо и ми Срби.

Back