JARCEVI

Inače je i Srbija u znaku jarca? Je'l tako ili se varam?
Velika Britanija je " JArac", zato smo okupirali skoro citavu planetu :D

https://www.astrotheme.com/astrology/United_Kingdom

ALi prije Britanije je i Engleska davne 1066 nastala u znaku Jarca ( tradicija im jako bitna, taxisti im i sada voze automobile od prije 50tak godina, kazu da se gradjani tako osjecaju sigurnije ( SAturn), poznati cinicni saturnovski smisao za humor itd)

http://www.dominantstar.com/a_england.html

Pa Njemci (Red, rad, disciplina :mrgreen:)

http://www.dominantstar.com/a_germana.htm

Poslednja izmena:
Tradicija je ono što definiše znakove Raka i Jarca.

Folklor je oličenje Venere. Folklor je nešto što se usko povezuje sa znakom Bika. Upravo taj Asc u Biku kod nas stvara dobar apetit i odličnu hranu, pogotovo na roštilju (Strelac-Jarac-Venera)

Srpski folklor je označen Znakom Jarca i podznakom Bika, a imamo u opticaju ulogu Venere koja je upravo u znaku Jarca i to u 9oj kući. Kolo je samo po sebi definicija Merkura, a Igra (ples maltene) je definicija Venere.

Drugim rečima, kada se kolo (Venera, Merkur) zaigraju u Inostranstvu (9. kuća Strelca koji definiše inostranstvo), naši ljudi (Mesec u Škorpiji) se osećaju kao kod kuće.
Mnogim našim ljudima koji su preko granice se stvori, eventualno, ta vrsta pomave za tim da se zaigra kolo (Venera, Merkur u Jarcu, 9 kuća), a pogotovo ako je neka proslava u pitanju koja uključuje odlazak do crkve (9) ili neko putovanje (9) na duže staze.

Čak je tradicija (Jarac) našim ljudima (Mesec u Škorpiji) da u vreme Božića (Jarac 9 kuća) ispaljuju ćorke u vazduh (Jarac 9, Venera 9) kao simbol Radosti (Merkur 9) i to od rane zore.

:mrgreen::heart:

Niko se ne veseli kao Srbi, to možemo da astrološki potpišemo!

Bogami i naši frajeri, "Balkanci",(aj'd da ne bude da su obavezno samo Srbi,mada meni lično Srbi jesu najlepši) su najbolji frajeri! Kakvi Italijani, Englezi, Turci, Grci... nema veze!

I naše žene su ubedljivo među najlepšim u svetu!Bar ovo važi za stari kontinent.Spkinje i Hrvatice su lepe žene... ove ostale, onako. Tu i tamo, po koja se i nađe lepa. Kod nas je svaka druga žena, lepa žena.Samo se vulgarno, ružno oblače i prenapadno šminkaju.Sad,ponašanje i maniri su druga stvar.Tu baš ne rade na sebi.Šteta,ali takav je trend. Hoću reći, da sve što je moderno i nije za pohvalu.
O prirodnim lepotama Srbije, neću da govorim.O tome je izlišno da se priča, jer se podrazumeva!

Inace nase djevojke ( bivsa Juga) pobjedjuju na svjetskim takmicenjima za izbor miss univerzuma, i inace dominiraju kao Evropljanke u Holivudu, to nikako nisu Svedjanke poput Ingrid Bergman, Grete Garbo, Madjarice poput Zaze Gabor, Cehinje poput Bo Derek, Italijanke poput Monice Beluci, Svicarkinje poput Ursule Anders itd :D Mozda da ima neko takmicenje koliko kila sminke na licu moze podnijeti neka zena , tu bi zapadno Balkanke bile u vrhu :D

Najljepse i najzgodnije zene na ovim prostorima su iz " dinarskih podrucja" , znaci Dalmacija, Hercegovina i C Gora, sto zbog visine ( tkz " dinaroidi "su najvisi narod u Evropi), sto zbog mjesavine ugodne mediteranske klime sa kontinentalnom sto daje jako lijep ten a crnogorke, herke i dalmatinke su poznste po jako lijepo isklesanim obrvama, pravilnim nosevima itd. Ne trebam ni reci da su ti dinarski krsni predjeli u simbolici Jarca.

Najljepse i najzgodnije zene na ovim prostorima su iz " dinarskih podrucja" , znaci Dalmacija, Hercegovina i C Gora, sto zbog visine ( tkz " dinaroidi "su najvisi narod u Evropi), sto zbog mjesavine ugodne mediteranske klime sa kontinentalnom sto daje jako lijep ten a crnogorke, herke i dalmatinke su poznste po jako lijepo isklesanim obrvama, pravilnim nosevima itd. Ne trebam ni reci da su ti dinarski krsni predjeli u simbolici Jarca.
Monika Beluči i par italijanski lepotica kao Sofija Loren su par njih u 100 godina. Za vreme Uskršnjih praznika,bila sam u Toskani 6 dana. Obišla celu Toskanu, nisam vid'la ni jednu lepu italijanku, niti Italijana. Kultura i šarm je ono što ih krasi, ali to nije prirodna lepota.Naši ljudi su daleko lepši.Ja jesam lokal PATRIOTA i smatram da je to vrlina.

Bogami i naši frajeri, "Balkanci",(aj'd da ne bude da su obavezno samo Srbi,mada meni lično Srbi jesu najlepši) su najbolji frajeri! Kakvi Italijani, Englezi, Turci, Grci... nema veze!

Kako ne, pa Srbi redovno pobijaju u Vaterpolu i Košarci ove sunarodnike. :srecan:

shutterstock-1057626122.jpg

Kako kažu hrvatski komentatori ''To samo Srbi mogu'' :mrgreen::heart:

Monika Beluči i par italijanski lepotica kao Sofija Loren su par njih u 100 godina. Za vreme Uskršnjih praznika,bila sam u Toskani 6 dana. Obišla celu Toskanu, nisam vid'la ni jednu lepu italijanku, niti Italijana. Kultura i šarm je ono što ih krasi, ali to nije prirodna lepota.Naši ljudi su daleko lepši.Ja jesam lokal PATRIOTA i smatram da je to vrlina.

Bravo za komentar! Italijančići su niski ljudi, mali, ja nisam mogao da jednu majicu nađem da obučem tamo! :hahaha::mrgreen::mrgreen:

Grci su pod vladavinom Device ako me sećanje dobro služi.

Ovo je jedan od njihovih najlepših manastira : Παναγια Σουμελα

Sumela-From-Across-Valley.jpg

'''''

Ime ''Manastirka'' me asocira na Veneru u Jarcu i drago mi je da vidim nekoga ko je istinski patriota!

Manastiri Srbije su često u jakoj simbolici znaka Jarca i prošarani su predivnim baštama koje ljudima uvek donesu unutrašnji mir i spokoj duše!

manastir-svete-trojice-citluk.jpg

manastir-kumanica-sveto-mesto-koje-ima-moc-isceljenja.jpg

Manastir-Manasija-crkva-i-utvr-enje.jpg

manastir-manasija.jpg

Grci su pod vladavinom Device ako me sećanje dobro služi.

Ovo je jedan od njihovih najlepših manastira : Παναγια Σουμελα

Sumela-From-Across-Valley.jpg

'''''

Ime ''Manastirka'' me asocira na Veneru u Jarcu i drago mi je da vidim nekoga ko je istinski patriota!

Manastiri Srbije su često u jakoj simbolici znaka Jarca i prošarani su predivnim baštama koje ljudima uvek donesu unutrašnji mir i spokoj duše!

manastir-svete-trojice-citluk.jpg

manastir-kumanica-sveto-mesto-koje-ima-moc-isceljenja.jpg

Manastir-Manasija-crkva-i-utvr-enje.jpg

manastir-manasija.jpg
Jedini razlog što žalim, jer nisam muškarac je taj što ne mogu u Hilandar.
Manastire po Srbiji su uglavnom sve obišla. Ipak su naše svetinje na Kosovu najlepše!

jedna od najlepših stvari koje čovek može da uradi u Srbiji jeste da sedne u automobil i počne da obilazi manastire Srbije, kao i mnoga mala mesta i sela, da popriča sa ljudima, da vidi kako razmišljaju i šta misle.

Ja nisam obilazio neke manastire na Fruškoj Gori jedino, jer su nepristupačna.

Treba obići i muzej u Beogradu! Mnogo je lepo sređen sada! Počinje sa neolitskom Vinčom na prvom spratu, Rimljanima, kovanicama, a onda se postepeno penjemo u 20.vek na trećem spratu!

Kada smo kod srednjovekovne kulture, jedna od četiri ''preživelih'' kruna Srbije.

1440143-kruna-karadjordjevici-foto-aleksandar-jovanovic-dec-2013.jpg

jedna od najlepših stvari koje čovek može da uradi u Srbiji jeste da sedne u automobil i počne da obilazi manastire Srbije, kao i mnoga mala mesta i sela, da popriča sa ljudima, da vidi kako razmišljaju i šta misle.

Ja nisam obilazio neke manastire na Fruškoj Gori jedino, jer su nepristupačna.

Treba obići i muzej u Beogradu! Mnogo je lepo sređen sada! Počinje sa neolitskom Vinčom na prvom spratu, Rimljanima, kovanicama, a onda se postepeno penjemo u 20.vek na trećem spratu!

Kada smo kod srednjovekovne kulture, jedna od četiri ''preživelih'' kruna Srbije.

1440143-kruna-karadjordjevici-foto-aleksandar-jovanovic-dec-2013.jpg
Srbija je prelepa! Prirodne lepote istočne i Zapadne Srbije, šumadijska sela i gradovi su takođe lepi... prirodnih lepota ima svuda.Mala,smo zemlja... nije teško to obići.Sela između Šapca i Loznice su jako lepo uređena...i naravno,Tršić koji sad liči na etno selo ima neku posebnu energiju. Stvarno se čovek makar na tim mestima ispuni ponosom što je Srbin ili srpskog roda.

Back