JARCEVI

A, tek Grci... meni liče na naše Cigane.
Kad neki zapadni Balkanac bude imao slavu i izgled jednog George Michaela ( do duse pokojnog), onda cemo osporavati Grke :D Do duse njegova je sreca da se veliki srcelomci i sarmeri iz gornje i donje Visce( ili kako vec) Era Ojdanic i Bora Drljaca( sa onim urbanim facama, aerodinamicnim glavama, : D) nisu pojavili na svjetskoj muzickoj sceni, zene Los Angelesa, New Yorka i Pariza a Boga mi i Londona bi sijekle vene.:D

I tradicionalna srpska hrana!Domaća kuhinja,to jest. Nema bolje hrane na planeti. Probala sam svakakvu hranu kojekuda... ali, to nema blage veze.
Je li jos uvijek burek sa sirom , sa mesom , sa zeljem :D Svaki " ciga "svoga " konja hvali. Lijepo je biti patriota dok to ne preraste u jednu bolesnu ideologiju koja se zove nacionalizam , koja stavlja primitivnu kolektivisticku eto religijsku podbnost ispred individualnih gradjanskih vrijednosti covjeka i kao takva mora propasti , samo je pitanje koliko dug nazadluk ce proizvesti.Ljudi skloni nacionalizmu se najcesce osjecaju bezvrijedno kao zasebne licnosti, pa svoju " snagu" traze kroz pripadnost " grupi " ( " mi", " vi", " oni", ovi", ima li ista bjednije) Tome me naucio onaj egzaltirani Uran tacno na 11 stepenu egzaltacije u 11 polju u Sco u sextilu sa Merkurom u 1 u Jarcu :D

Ne osporavam lepotu različitosti, ali ni lepote domovine, kao ni ono čime zaista imamo da se na najlepši mogući način predstavimo svetu.Samo slep čovek ili čovek koji nije pomerio "nogu" iz svog sela ne vidi i ne zna kakva je zaista Srbija.
Je li jos uvijek burek sa sirom , sa mesom , sa zeljem :D Svaki " ciga "svoga " konja hvali. Lijepo je biti patriota dok to ne preraste u jednu bolesnu ideologiju koja se zove nacionalizam , koja stavlja primitivnu kolektivisticku eto religijsku podbnost ispred individualnih gradjanskih vrijednosti covjeka i kao takva mora propasti , samo je pitanje koliko dug nazadluk ce proizvesti.Ljudi skloni nacionalizmu se najcesce osjecaju bezvrijedno kao zasebne licnosti, pa svoju " snagu" traze kroz pripadnost " grupi " ( " mi", " vi", " oni", ovi", ima li ista bjednije) Tome me naucio onaj egzaltirani Uran tacno na 11 stepenu egzaltacije u 11 polju u Sco u sextilu sa Merkurom u 1 u Jarcu :D
Nacionalizam je ideologija, koja se koristi kao mehanizam da bi se došlo da određenih interesa.Nije opasan sam po sebi, već kao "oruđe",za verske sukobe, tenzije... to što je neko Srbin jeste nacionalna pripadnost kao i svaka druga. Ali, nema veze sa izopačenom ideologijom koja vodi u drugu vrstu krajnosti. Da ne mešamo sad "babe" i " žabe"!

Htela sam nešto da pitam. Sad ne znam koliko ima veze sa jarčevima. Čitala sam da Saturn boravi u znaku jarca do nekog tamo datuma 2020 godine. Može li mi neko reći, šta to znači i da li nešto znači za horoskopski znak jarac? Kao Saturn se posle mnogo vremena vraća u svoj znak("kod kuće"). Da li to znači da se konačno jarčevi mogu nadati nekim lepim dešavanjima u životu ili to nema nikakve veze sa tim? Pitam ovo kao laik,ne razumem se u te astrološke tranzite.

Ne osporavam lepotu različitosti, ali ni lepote domovine, kao ni ono čime zaista imamo da se na najlepši mogući način predstavimo svetu.Samo slep čovek ili čovek koji nije pomerio "nogu" iz svog sela ne vidi i ne zna kakva je zaista Srbija.

Nacionalizam je ideologija, koja se koristi kao mehanizam da bi se došlo da određenih interesa.Nije opasan sam po sebi, već kao "oruđe",za verske sukobe, tenzije... to što je neko Srbin jeste nacionalna pripadnost kao i svaka druga. Ali, nema veze sa izopačenom ideologijom koja vodi u drugu vrstu krajnosti. Da ne mešamo sad "babe" i " žabe"!
Slazem se da samo slijep , primitivan i neobrazovan covjek koji nije upoznao razlicite kulture , vidio razlicite zemlje, moze pristrasno i u neznanju svojoj zemlji davati "najbeneficnije " osobine, a sasvim je normalno da svaki covjek voli zemlju( grad, naselje, selo) u kojem je rodjen.Ovaj prostor zspadnog Balkana je generalno unazadila otomanska cizma, 400, 500 godina nije mala stvar, i dok su Evropom ( zapadnom) puhali vjetrovi " humanizma i renesanse", sto se oslikalo kako u arhitekturi , tako i u muzici, slikarstvu, ljudskim gradjanskim pravima, kod nas svirala frula, tamburice, ostala nazadna orjentalna muzika koja licno u meni budi one najdestruktivnije i najprimitivnije ljudske osobine.Za nacionalizam se slazem jer isti predstavlja masku za ostvarenje ciljeva materijalne prirode " huskaca" preko polupismene rulje kojoj je sukladno licnoj individualnoj nekompetentnosti jedini " spas " u nalazenju onih slicnih njima.Nisam sposoban , nisam pametan ali sam zato veliki Hrvat, Srbin, Bosanac itdPatriotizam je osjecanje, nacionalizam je bolesna ideologija.

Nimalo se ne osećam bezvredno ako se "etiketiram" kao Srpkinja! Ja se time uvek i svuda ponosim.Imam i zašto!
Ja se osjecam kao gradjanin " suncevog sistema, zaista, jedina nacija, religija koju priznajem je " Covjek" ( dobar ili los)Nacije su svakako izmisljotina,ali duga prica.Nego jesi vidjela kako se Jarcevi lako pronadju na polju politike, medjuljudskih odnosa , istorije itd :D

Htela sam nešto da pitam. Sad ne znam koliko ima veze sa jarčevima. Čitala sam da Saturn boravi u znaku jarca do nekog tamo datuma 2020 godine. Može li mi neko reći, šta to znači i da li nešto znači za horoskopski znak jarac? Kao Saturn se posle mnogo vremena vraća u svoj znak("kod kuće"). Da li to znači da se konačno jarčevi mogu nadati nekim lepim dešavanjima u životu ili to nema nikakve veze sa tim? Pitam ovo kao laik,ne razumem se u te astrološke tranzite.
Zavisi kakva ti je natalna karta, u kojoj ti je kuci Saturn trenutno, u koju ce uci, kakve aspekte sa ostalim planetama pravi i kakve ce praviti.Jarcevima je jako bitan tranzitni Saturn, tacno svojim kretanjem posebno kada dodje na uglove u natalnij karti , otvara nova poglavlja u zivotu.

Kad neki zapadni Balkanac bude imao slavu i izgled jednog George Michaela ( do duse pokojnog), onda cemo osporavati Grke :D Do duse njegova je sreca da se veliki srcelomci i sarmeri iz gornje i donje Visce( ili kako vec) Era Ojdanic i Bora Drljaca( sa onim urbanim facama, aerodinamicnim glavama, : D) nisu pojavili na svjetskoj muzickoj sceni, zene Los Angelesa, New Yorka i Pariza a Boga mi i Londona bi sijekle vene.:D
Grci su osnovali Evropsku kulturu- politiku, demokratiju,matematiku, filozofiju, astronomiju i još mnogo toga
I Rimljani su je samo preuzeli
Malo njih zna da je Kleopatra Grkinja iz dinastije Ptolomeja kad je Aleksandar Makedonski osvojio Egipat i osnovao Aleksandriju

Zavisi kakva ti je natalna karta, u kojoj ti je kuci Saturn trenutno, u koju ce uci, kakve aspekte sa ostalim planetama pravi i kakve ce praviti.Jarcevima je jako bitan tranzitni Saturn, tacno svojim kretanjem posebno kada dodje na uglove u natalnij karti , otvara nova poglavlja u zivotu.
To već blage veze nemam... a nešto i nemam vremena da se time zamaram trenutno.Ali,hvala u svakom slučaju!

To je valjda ono sto se podrazumeva pod ferminom " saturnov povratak". Jarcevi i osobe sa saturnom u jarcu u tom periodu dolaze na prekretnicu ,prave rezove, seku repove isl...

To je valjda ono sto se podrazumeva pod ferminom " saturnov povratak". Jarcevi i osobe sa saturnom u jarcu u tom periodu dolaze na prekretnicu ,prave rezove, seku repove isl...
Saturnov povratak se desava nakon 29 godina, tj Saturn dolazi na istu natalnu poziciju na kojoj se nasao i u trenutku rodjenja, i vazi jednako za sve znakove, tj to su neke godine kada covjek postaje sasvim " zreo", kada treba da vec ima obezbjedjen posao, da formira porodicu itd.

Drugo je cjelokupno kretanje Saturna kroz citav zodijak, pa njegovi traniziti logicno najvise uticu na njegove " sticenike " JArceve.
David Bowie( JArac), koji se nije zanimao za astrologiju je izdavao nove albume bas onda kada bi mu SAturn stao na neki ugao u karti( Ac, Ic, Dc,Mc) i to se moglo vrlo lako predvidjeti, valjda je tada dobijao inspiraciju i postajao kreativniji :D

Izadao i priredio ga Imša
Ja posmatram samo prakticne primjere i usporedjujem ih sa astroloskom simbolikom, i sukladno tome dobijam uvid u validnost " opisane" simbolike aspekata, polozaja planeta u znacima, kucama itd.
Ni Imsa ne bi imao odgovora na neka moja pitanje vjeruj mi, zapravo bi ako bi mu ja ispricao svoju proslost,a on kao iskusni lisac pronasao astro simboliku koja je dovela do takvog raspleta :D

Back