JARCEVI

Oslobadjanje,oslobadjanje...Istina je ziva....Cim nestane interesovanje za odredjenu stvar oni se o`lade...Evo,priznajem a ko priznaje pola mu se dodaje...Jos jedna stvar: to `ladjenje je faza tokom koje se mlogo razmislja,ocenjuje,kritukuje i analizira dosadasnji ucinak na temi a postoji i mala doza straha da se nije otkrilo previse cak i kada konverziras sa nekim koga ne vidis,ali mozes da ga osetis preko pisma.....To je veza koja nista ne trazi i u kojoj mozes sebi da dozvolis da ispadnes smesan ( sto neki opisuju kao jarcevski najveci strah!)...
Mada je ,po meni, gore kada si neshvacen,al` ajde...
To je stanje u kojem Saturn moze da se zaobidje na diplomatski nacin (bez uvrede gosn.Saturnu) ali on ostaje prisutan u drugim oblicima.....Recimo,u onom trncu koji se neumitno pojavljuje u predelu grudi kada postanemo svesni da smo se emotivno uneli u nesto pa ni sami nismo sigurni da li je do bljak ili ipak mozda kojim slucajem nije...
A mnogo bi voleli da nije...Zarko bi zeleli da nije....Izuzetno zarko neverovatno mnogo bi voleli da nije... Pa onda sumnja...Pa onda nada...Pa onda opet sumnja..
I tako u krug...:oops:

Da ta borba ne postoji mozda bih i poverovao da su jarcevi pravedno (kljucna rec!) okarakterisani kao najhladniji i najnemilosrdniji znak u zodijaku.To govore ljudi koji znaju da zagrebu po povrsini ,ali nisu u stanju da se posvete dubljoj analizi necijeg karaktera ,a ko je jarac zna da, ko nema celicne sajle namesto zivaca ne treba ni da se trudi oko njega/nje.Molim lepo.I u ovom slucaju vazi izreka da je mnogo bitnije ono sto se krije od onoga sto se vidi.8):wink:

Nisam rudar,al` sto volim da kopam ,to ti je... Kada se nadjem blizu sustine necega,blizu nulte tacke ,kada sam blizu mete pocnem da se radujem ko dete....I pocnem da postujem beskrajno ustrojstvo univerzuma jos vise,jer mic po mic dokazujem sebi da ipak negde u svemu tome postoji red,zakonitost....Nije sve toliko u haosu kao sto se pre toga cinilo...
Mislim da je to ono sto oslobadja jednog jarca ,jer kada shvati da se neke stvari ipak odvijaju same od sebe,bez njegove asistencije,onda ili postaje jos tvrdoglaviji u zelji da ih ukroti i postavi na pravi put ili se prepusti spokojan sto neko ili nesto to odgore vidi sve.
Da bi se to desilo porebno je iskustvo (znaci, vreme neophodno za sticanje tog iskustva) i da se isto dozivi na pravi nacin....Za jarca je nabolji pokazatelj ovog napretka (po mom skromnom misljenju) doza cinizma koju on koristi u ophodjenju sa samim sobom...Sto je doza veca,sto je okrutniji prema samom sebi to je dalje od svoje svrhe i sustine.
Ponekad je i sam nesvestan cinjenice koliko je bitno da bude dobar prema sebi (istinski dobar,da zaista veruje u to)i da ne zivi u zabludi da mu nikada nije dozvoljeno da pravi greske.
Dugim recima,ono sto mislis ,to si...Bez lazne patetike,bez bespotrebnog opstruiranja samog sebe ....Bez bezanja od najvecih strahova,jer,molim lepo,to je ipak Jarac...

Sta vi mislite o svemu ovome ,ako sam bio dovoljno jasan,to jest....?

I ovog puta Shoshon nam je dokazao da jarcevi najvise vole da pricaju ooo... o sebi :D :D

Ja sam tu, ali me opasno smara posao. Mislim da cu da dam otkaz.

Nada- sumnja- nada- sumnja... prica mog zivota.

GRČKA

Grčka je u svom genetskom horoskopu rođena sa Suncem (voleti, ljubav) u znaku Jarca (mudrost, filozofija), tj. u zodijačkom znaku Jarca.

Ascendent bi odgovarao znaku Device, ne samo iz razloga što se Grčka svojim najvećim delom prostire (Ascendent) uz obalu (Devica), već i iz razloga što znak Device simboliše analizu i jak intelekt, što nam opet govori o radu koji je ostao iza brojnih filozofa.

Merkur, vladar Ascendenta, nalazi se u znaku Vodolije, što govori o živom i brzom (Vodolija) intelektu (Merkur) grčkih filozofa (Jarac), genijalcima (Vodolija) koji su se do najsitnijih (Devica, Merkur) detalja (Devica) bavili životom i čovekom. Merkur takođe simboliše slova i pisanje, te samim tim i pismo kojim se stanovnici služe, a pozicija Merkura u znaku Vodolije govori upravo o njihovom neobičnom (Vodolija) pismu (Merkur), u odnosu na ostale susedne (evropske) zemlje.

Mushkarac Jarac kao ljubavnik..

Iako ostavljaju utisak hladnih i prorachunatih ljudi koji nemaju vremena za tricarije, kao sto je ljubav, retko ko kao ovi ljudi moze tako duboko da voli i pati. Ako potencijalna partnerka izdrzi sve one testove na koje je muskarac Jarac stavlja i preskoci sve prepreke koje joj on baca pred noge, ceka je velika nagrada. Iako se u pocetku brani od ljubavi, on je vest i strastven ljubavnik, koji kada voli daje sve od sebe. Nakon erotske igre povucice se u svoju samocu. S njim treba oprezno, nenametljivo i pustiti ga da bude sam sa svojim mislima. On slabo stoji sa verbalnim izjavama ljubavi, ali znaju da cene ono sto imaju i partneru ce to uvek pokazati na svoj nacin.

J A R A C

1. Osobe u znaku Jarca pripadaju onoj grupi koja kupuje skupe proizvodjacke marke. Istrazivanja su pokazala da oni nisu strastveni potrosaci i da kupuju samo neophodne stvari, pri cemu su im osnovni kriterijumi kvalitet i trajnost proizvoda.

2. Da bi neka uverenja o njima trebalo preispitati svedoci i podatak da oni ne polazu na bracnu vernost u meri u kojoj se to smatra. Oni s godinama postaju opusteniji i vedriji, te stoga i skloniji ponekom bracnom izletu.

3. Zene, idealnog supruga zamisljaju kao odgovornog, pouzdanog i odanog muskarca. Obzirom da je rec o odlikama muskaraca rodjenih u znaku Jarca, proizilazi da se oni visoko kotiraju na lestvici pozeljnih muzeva.

4. Upravo u ovom znaku je rodjeno mnogo istaknutih muzicara, narocito gitarista. Ovaj podatak ide u prilog misljenju da su oni senzibilniji nego sto se obicno smatra. Takodje je zabelezen rekordan broj Jaraca - komicara.

5. Jedna od omiljenih razbibriga im je sah, igra koja vezba mozak i razvija kombinatoriku. Tako uce strategiju delovanja koju primenju i u poslu.

6. Natprosecan broj ljudi rodjenih u ovom znaku zauzima rukovodeci polozaj, u stotinjak najvecih americkih banaka.

7. Jarcev radni dan cesto traje do kasno u noc. Istrazivanja sprovedena u americkim korporacijama i bankama pokazuje da se oni najcesce briju i presvlace u svojim preduzecima.

Alal vera,Stormy, kod mene imas peticu za trud.Za Grcku ne znam,nisam nigde naleteo na podatak da je ova mediteranska zemlja rodjena (ili zivi ) u znaku jarca,najpre zbog velike povrsine kojom izlazi na more(kazu da je to odlika vodenih znakova ili podznaka,kao npr. SAD koje su rak-strelac,itd.)
Za odlike ljubavnika nemam komentar8) koga interesuje nek` se uveri sam...hihi.Doduse ,ono za samocu je velikim delom istina .ali to zalazi u mnogo dublje sfere od ljubavnog zivota,cak i u odnosu sa prijateljima(ali,ovo je striktno na licnom primeru)...Znam da ljudi koje dobro znam(odnosno koji me dobro znaju) imaju obicaj da me nekada vuku za rukav jer se boje za mene (mada vise volim da ucinim nesto zbog njih nego zbog sebe,cisto da bih skinuo pritisak sa vrata!)....Onda mi je lepo,ali ubedljivo mi najvise prija kada su oni svesni da ,kakav god da je odnos u pitanju,meni najvise prija diskrecija u svakom pogledu....:wink:
Ove stavke su manje-vise tacne sem ove pod brojem 2,posto nisam zenjen,a kad cu ,ne zna se....Rekao bih da je obrnuto,ali posto nemam mnogo iskustva sa brakovima,a najiskrenije ,voleo bih da imam samo jedno,volim da mislim kako su dani u kojima sam eksperimentisao sa zenama i njihovim osecanjima (i svojim,na kraju krajeva) iza mene....

Chitala sam da iscepkanost drzhave predstavlja
uticaj Device kao ascedenta. :?

To je neka studija koju sam ishcheprkala
sinotj na netu.. A vidish, za SAD sam chula
da je u znaku Device.. :? Skoro da sam
sigurna, ali.. vishe mi se svidja da nije. :D

Mislim da za ceo zapadni svet vazi teorija da su sve zemlje manje-vise rodjene u nekom od zemljanih znakova zbog tog nekog odnosa prema poslu ,novcu i duznostima.Ta konstantana potreba da se sve podredi sablonima i jasno odredi svaki aspekt zivota. Kad vidis kako se njihova drustva odnose prema pojedincu zapitas se da li je Mile ipak u pravu....da li je sve to sto je dobijeno ratom a izgubljeno mirom ikada zaista vredelo toliko....da li bi se pre odrekao para ili duse.....:confused:

Ja nemam lepo iskustvo sa jarcevima.
Previse je bio hladan,analitican....Previse cutljiv,a da ne pominjem da sam mnoge neprospavane noci provela sto ne znam da li je ljut ili samo zamisljen ...
Sve u svemu,trebalo mi je nesto vatrenije i toplije!

Jbga...trebalo mu je da sazri....Verovatno je bio u fazi kada je prispitivao sebe na nekom drugom planu izuzev ljubavi,tako da nije bio u stanju da se posveti......To je taj strah,zajebana stvar kada ne znas na cemu si sa samim sobom......:shock:8):confused:

Ne znam zaista za znak koji se vishe
plashi pokazivanja emocija, od Jarcheva.
Chak je i ILO rekla jednom, za onu moju mini
temicu o detinjstvu da je too personal.. :?

Eto.. chak ni na mestu gde mozhesh da izmislish
novu sebe.. :D

Nemoj tako StoRmy,a sta je sa devicama?Narocito muskim...
Sto se jarceva tice,negde sam procitao da oni ostaju rezervisani cak i prema onima koje najvise vole i da se nikada potpuno ne predaju (kao ,recimo lavovi..)sto je odraz panicnog straha ciji razlog moze da varira,ali najcesce je strah od usamljenosti koji svi imaju......A sta je strah ako nije emocija....?:shock:

Nikada nisam bila sa mushkom Devicom, ali
sa mushkim Jarcem jesam..
Slazhem se za to da je i strah emocija, ali..
...eto i tu ima ali, mi zaista kod Jarcheva
ne uochavamo ni strah kao emociju.. mi
samo pretpostavljamo da je to zaista tako.. to
nam je nekakvo opravdanje zashto u njihovom rechniku
ne postoje nekakve nezhne rechi.. I tako.. :?

Back