Јапан - планетарна трагедија

Ja sam ovo ukucala u status na fejsu i postavila sliku.
Mogao bi još neko da uradi tako nešto.
fb-1.jpg

:klap::klap::klap:

Ajde narode...ko ima profil nek okači fotku busa...dajte da zatalasamo malo narod...

најбоље би било организовати места за прикупљање помоћи обичних грађана, па ко шта донесе, шатори, вода, маске, конзервирана храна...
најсигурније да јапанска амбасада пошаље своје људе, јапанце, у те центре за скупљање помоћи.
то би много помогло да људи поверују да ће помоћ стварно и стићи у јапан

Tacno

Moze i to. Ja sam za.

Činjenica je da narod ne veruje političarima, ne veruje ni u kakve donacije....što se para tiče...jedino nešto ovako, konkretna pomoć. Kao što je Seka, puu. kad moram da je pominjem....nakupovala pun kamion crepova i oterala za Kraljevo...E, tako i mi.sa vodom...ybg..najjevtinije što možemo. al i to je velika pomoć.

Znači, da ih kontaktiramo...narod bi mogao da pomogne, pitanje je samo kako prikupiti pomoć.

Činjenica je da narod ne veruje političarima, ne veruje ni u kakve donacije....što se para tiče...jedino nešto ovako, konkretna pomoć. Kao što je Seka, puu. kad moram da je pominjem....nakupovala pun kamion crepova i oterala za Kraljevo...E, tako i mi.sa vodom...ybg..najjevtinije što možemo. al i to je velika pomoć.

Znači, da ih kontaktiramo...narod bi mogao da pomogne, pitanje je samo kako prikupiti pomoć.

Prisoner,
ma sta ima veze sto je Seka ili ne..bitna je pomoc.

Naravno, ne veruje vise niko organizacijama a o politicarima i da ne govorimo.

Samo je pitanje odakle krenuti. Ne mozemo nas tri da zovemo i kazemo da imamo par boca vode. :(

Prisoner,
ma sta ima veze sto je Seka ili ne..bitna je pomoc.

Naravno, ne veruje vise niko organizacijama a o politicarima i da ne govorimo.

Samo je pitanje odakle krenuti. Ne mozemo nas tri da zovemo i kazemo da imamo par boca vode. :(

Naravno...Koliko sam ja shvatila naš problem...oni nama treba da pomognu..da pronadju neko mesto za odlaganje te pomoći, jel tako? Mi pare, kao gotovinu, ne damo...nego, hoćemo samo konkretno, u robi, da kupimo..
Problem je gde narod to da dostavlja, jel tako?

A, ko od nas ima profil na facebook neka okači fotku busa i sličan teks kao što je Sunčaja...da se narod obavesti o prikupljanju pomoći.

Aj dajte još neki predlog..

15. 03. 2011. 01:36h
cat_icn_more.png
05:34h
| Beta, CNN

Japan: Gori 4. reaktor, radijacija opasna!

Komentara 4
http://www.vesti-online.com/Vesti/Svet/123725/Japan-Gori-4-reaktor-radijacija-opasna#

Japanska agencija za nuklearnu bezbednost saopštila je da se čula eksplozija u bloku dva nuklearne elektrane u Fukušimi, da bi nedugo zatim stiglo i saopštenje da gori i četvrti reaktor u elektrani Daići, kao i da je "radijacija dostigla nivo koji može da utiče na zdravlje ljudi".
136533_radioaktivni-gas-nuklearke-u-japanu_f.jpg
Prva eksplozija u nuklearki u Fukušimi dogodila se 12. marta i od tada je situacija sve napetija​

Glavni sekretar Vlade Japana Jukio Edano je upozorio da svi koji se nalaze u krugu od 30 kilometara od nuklearke treba da ostanu u kućama, kao i da je gotovo celokupno osoblje Daići elektrane - oko 800 ljudi - napustilo postrojenje. Prema Edanovim rečima, u elektrani je ostalo samo oko 50 radnika koji su izloženi opasnosti i koji pokušavaju da ohlade reaktore.

"Još postoji veoma veliki rizik da radioaktivni materijal nastavi da curi, ali molim narod da ostane miran. Činimo sve što je u našoj moći da ne dođe do novih eksplozija ili curenja radijacije", rekao je premijer Japana Naoto Kan.

Snažan zemljotres i potonji cunami na severoistoku Japana oštetili su prošlog petka sistem za hlađenje reaktora u nuklearnoj centrali u Fukušimi.

U toj elektrani se prvo u subotu dogodila eksplozija nagomilanog hidrogena u bloku jedan, a potom se takva eksplozija dogodila i u bloku tri. Da sve bude još gore, u ponedeljak je stradao i blok dva ove nuklearke...

U oba slučaja, nadležni zvaničnici su tvrdili da omotači u kojima se nalaze šipke nuklearnog goriva nisu oštećeni i da radijacija nije premašila dozvoljeni nivo.

Back