gost 16798
Elita
- Poruka
- 15.861
...jesu li one ribe u moru zive ili plivaju tako radioaktivne 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pa, ne znam da li plivaju......jesu li one ribe u moru zive ili plivaju tako radioaktivne![]()
...ribe plivaju, ne rone ... mislila sam da ce sve da plutaju na povrsini koliko je povecana radijacija u moru![]()
Па не морају пробе хидрогенске(водоничне/термонуклеарне/фузионе) бомбе бити еталон зла.Amerikanci su bacali na desetine bombi na ostrva u okeanu. Cak i hidrogenske bombe. I posle 30 godina kada su otisli tamo sve buja od zivota - ribe, ajkule, svega ima sem ljudi.
Ovo je zanimljiv clanak. Lososi na mestu gde se odlaze radioaktivni otpad itd...
http://deepbluehome.blogspot.com/2011/03/radioactive-ocean-primer.html
16 Apr 2011. 11:27
Još jedan zemljotres snage 5,9 stepeni pogodio je danas Japan, samo nekoliko sati pošto je Agencija za nuklearnu bezbjednost naredila operaterima nuklearnog postrojenja Fukušima da pojačaju sistem za zaštitu od zemljotresa da bi se spriječilo ponavljanje nuklearne krize.
Još uvijek nema informacija o šteti koju je novi potres prouzrokovao ali nije izdato upozorenje za cunami.
U međuvremenu Novine Asahi Šimbun, ne navodeći izvor, izvijestile su o tajnom planu japanske vlade da se zatvori Tokijsku elektroenergetsku kompaniju (TEPKO), koja upravlja oštećenom nuklearkom.
U prijedlogu se nalaže da kompanija, koja je najveći privatni proizvođač struje na svijetu bude pod strogim nadzorom prije nego što bude i stavljena u bankrot, a njeno poslovanje i imovina restruktuirano.
Poslije nuklearne katastrofe u Fukušimi japanska Vlada pokrenula je niz kontrola u svih 13 nuklearnih elektrana i naložila njenim operaterima da sprovedu sve mjere neophodne da bi u buduće sigurnosni sistemi bili spremni na vanredne situacije, poput zemljotresa i cunamija.
just btw...Kada smo mi dozivljavali nasu tragediju na Kosovu...Japan je stao na stranu Albanaca...
Па не морају пробе хидрогенске(водоничне/термонуклеарне/фузионе) бомбе бити еталон зла.
Ако је уобичајена хидрогенска бомба, она има упаљач у виду атомске бомбе и тада готово целокупно радиоактивно загађење потиче од упаљача, тј атомске(нуклеарне/фисионе) бомбе.
Ако је реч о хидрогенској бомби са ласерским упаљачем, онда је то експлозија практично без заосталог зрачења, тј има зрачења само током оних неколико секунди током и после експлозије, а сви заостали радионуклеиди једва да су на граници детектовања..
Suncokreti spasavaju Fukušimu?
25. april 2011. 16:26 > 16:30
Grupa japanskih istraživača došla je na ideju da se zasade nepregledna polja suncokreta koji bi apsorbovali radioaktivni cezijum ispušten iz nuklearne centrale Fukušima.
![]()
Japanski istraživači su došli na ovu ideju sledeći primer korišćen u Černobilu, a ovaj ekološki projekat predstavio je Masamiki Jamašita, šef naučnog tima koji se bavi svemirskom poljoprivredom u Japanskoj svemirskoj agenciji Jaxa.
Prema ovom projektu, treba zasaditi seme suncokreta u blizini Fukušime 1 i omogućiti da oni apsorbuju sve negativne supstance među kojima i radioaktivne elemente kao što su cezijum 134 i cezijum 137, prenosi italijanska agencija Ansa.
Projekat predviđa sađenje suncokreta u najugroženijoj zoni oko centrale, ali i u dvorištima škola u krugu od 30 kilometara od nuklearke u nadi da će cvetovi suncokreta postati prirodni simbol novog rađanja.
Grupa naučnika je već sakupila oko 300 kilograma suncokretovog semena i nada se da će se u ovaj projekat uključiti što je više moguće ljudi.
ljudi, HITNO mi treba tekst koji opisuje sve sto se desilo proteklih meseci u japanu! Imam referat u kome treba da pisem o tim zemljotresima, cunamijima, nuklearnim katastrofama... Ako neko moze da mi pronadje odgovarajuci tekst, hitno mi treba! VECERAS moram da zavrsim... Pliz, pliz, pomagajte! Stvarno je hitno!
Unapred hvala
Nemam običaj da popujem,ali potrudi se malo...Tražiš tekst o tome,a taj tekst je u stvari to što ti treba da napišeš u svom referatu...Znači,tražiš da neko drugi napiše ,a ti samo prepišeš...Zašto bi to neko mogao uraditi,a ti ne bi mogla?Imaš sasvim dovoljno vremena i večeras da to završiš...Na netu ima toliko podataka baš o ovoj temi,samo ih treba sistematizovati...Čak mislim da ti je dovoljna i samo ova tema na forumu...plus koje dnevne novine..i to je to... Ne daj se,možeš ti to...![]()