Jaki bolovi u kuku/nozi :(

Evo mene ponovo, stanje veoma malo poboljšano.
U petak završavam fizikalnu terapiju (tj. u petak mi je deseta terapija) - magnet, ultrazvučna masaža i vežbe.
Malo je bolje, ali i dalje hodam isto, i dalje boli mnogo, plus mi skače pritisak od bola, sada kokretno 180/95.
Ako neko ima neku ideju šta bi ovo moglo biti, neka javi, jer doktorka ne radi do 31. maja, a druga neće da me primi...

Bože dragi, ja više ne znam kuda ću sa ovime.
Idoh kod drugog neurologa, on mi dade novu dijagnozu - Piriformis sindrom.
To je, kako reče, od mišića u kuku, pa to mnogo boli.
Ali mi nije dao ništa drugo osim Miderizona.
Kaže Metafeks lek za bolove i to je to.

Verujte, u ovom trenutku bih pristala i na vudu magiju, samo da pomogne malo.
Znate li koliko dugo traje oporavak nerva?

Eh, razumem Vas, ja sam se nadala da će se barem dvojica složiti pa da se lečim u tom pravcu, ali ništa nažalost.
Svi viču da se njihovo važi, a ja i dalje u bolovima.

Ja ne znam da pročitam snimak, mislim, samo vidim da je snimak kičme, a taj prvi ortoped je rekao da je spondiloza i dao mi Midokalm i Arkoksija lekove.
Ispila sam to 7 dana, po uputstvu i od tad čekam da mi zakažu kontrolni pregled.

Veliko Vam hvala svima na podršci i odgovorima.
Ako smem još da pitam, kako li mogu da tražim da mi snime kičmu/nogu da vidimo jeste li u pitanju taj burstitis?
Jer sve češće osećam bol u lumbalnom delu, što je verujem od krivljenja, jer stojim ukrivo već dugo, nikako drugačije ne mogu.
A imam i neka žiganja na spoljašnjem delu kuka, tačno mogu da jauknem kako zgazim. Srećom, ne dešava se često.

Hvala još jednom!!
Pozdrav,ako smem da dam svoje misljenje mislim da su upaljeni nervi na ovaj ili onaj nacin,konkretno taj nerv je pritisnut i tako pritisnut stvara probleme,mozda je torakalni deo u pitanju ili lumbalni koji ima najdeblje nerve,isijadikus je debljine malog prsta!Svaki pritisnut nerv "daje"los rad odredjenog organa ili dela tela.Ne znam da li si probala a i ostali koji su se javili sa slicnim problemima da ides na masazu na krevetu koji ima jako dobar efekat(i sam sam reumaticar-reumatoidni artritis).Radi bas to,da popusti ukljesten nerv i poboljsava sve aspekte.
Meni bilo lakse al ne posle prvog tretmana nego tamo posle 10-og i sve bolje i bolje.
Mislim da je firma Enoli ili tako nesto.

Poštovanje!

Imam jake bolove u kuku i nozi, koji me ometaju da normalno funkcionišem.
Taj bol se javlja na pregibu kod karlice, tj. pregibu gde počinje noga.
Ne prepone, već spoljašnji deo noge.
Bol se javlja pri ustajanju, pri stajanju i hodanju, kao i pri okretanju u krevetu. Bukvalno svaki pokret te desne noge mi izaziva bol.
U poslednje vreme sve jači.
Stojim nakrivljeno udesno i ne mogu da stojim/hodam bez bolova.

Ako znači, dijabetičar sam (tip II) i redovno pijem svoju terapiju, to se podrazumeva.
Preporučili su mi da mažem mast Ihtiol Kamfor, mažem već tri dana, ali ništa značajno ne primećujem od poboljšanja.

Trebalo bi da naglasim da me u sedećem položaju noga ne boli. Mogu da sedim satima što se toga tiče.
Naravno, posle toga me boli zadnjica i lumbalni deo, ali noga je super.

Ja vas molim za bilo kakvu pomoć ili savet. :)

Kristina, javite pliz jeste li bolje i kako je došlo do poboljšanja...moja mama ima iste simptome....????

Pozdrav,ako smem da dam svoje misljenje mislim da su upaljeni nervi na ovaj ili onaj nacin,konkretno taj nerv je pritisnut i tako pritisnut stvara probleme,mozda je torakalni deo u pitanju ili lumbalni koji ima najdeblje nerve,isijadikus je debljine malog prsta!Svaki pritisnut nerv "daje"los rad odredjenog organa ili dela tela.Ne znam da li si probala a i ostali koji su se javili sa slicnim problemima da ides na masazu na krevetu koji ima jako dobar efekat(i sam sam reumaticar-reumatoidni artritis).Radi bas to,da popusti ukljesten nerv i poboljsava sve aspekte.
Meni bilo lakse al ne posle prvog tretmana nego tamo posle 10-og i sve bolje i bolje.
Mislim da je firma Enoli ili tako nesto.

Tacno.Deformisan prsljen "pritiska" nerve...bol se cesto slusta u kukove, noge...Meni se desavalo da se prebaci na rebra..

Isto mislim da je deformacija lumbalnog dela kicme,ili neka manja povreda,pa prsljen pritiska nerv i svlaci bol niz karlicu,kuk,koleno i zglob stopala.Takve ja probleme imam samo kod mene su vise nesnosni bolovi i setaju tako od krsta do zgloba stopala.Trebalo bi uraditi skener ili MR lumbalnog dela kicme,da se ustanovi tacno.Tu ce se snimiti i sam kuk,ako bol potice bas od njega,mora pokazati neke promene.

Back