jaka osoba i samoubojstvo .

Vest da je neko "iznenada" i "bez razloga",izvrsio samoubistvo, "iznenadna" je samo za okolinu,za javnost.Ima dosta ljudi,koji zaista izgledaju vrlo robustno,i deluju
izrazito zdravo,pa kako se to kaze,nesto mu "kvrcnulo",pa je izvrsio suicid (samoubistvo). U stvari sve to nije tako,kako izgleda,na prvu loptu.Ima ljudi,koji duzi
period svog zivota,cine losa dela,trude se,da drugim ljudima zagorcaju zivot,da bi najcesce sebi,pribaviliu neku korist.

Ti losi potezi,koje neki ljudi cine,u odnosu na druge,taloze se u njihovoj psihi,kao pesak u bubrezima.Dosta ljudi,ucestvovalo je u gradjanskom ratu,devedesetih godina,proslog veka.Za mnoge,nismo,ili necemo nikada ni saznati,da su u tom ratu bili,i teska nedela cinili.Kada nenormalno vreme rata i uzasa prodje,dolazi
kod svakog pojedinca,koji na dusi nosi neki zlocin,vreme,kada se suocava sam sa sobom,i pravi bilans,svojih dela i nedela.Cesto je taj "bilans".jako los i
poguban za onoga ,ko sagledava proslost svog zivota.I tada,bas tada,dolazi do onog "iznenada" kvrc........samoubistvo ! Ljudi neciste savesti,cesto nemoguci da
idrze teret,koji im necista savest donosi,izvrse samoubistvo,da bi skratili muke,koje im zivot neprimeren casnom zivotu,na kraju,naplati za sve sto su lose u
zivotu radili i uradili.!!!

To sto neko na povrsini izgleda srecno i jako to ne mora nista da govori o njegovom unturasnjem stanju.
U poslednje vreme sam se bas pitao koliko osobi treba da bude lose da bi se odlucila na to,ja smatram da svako ima neku tacku pucanja,licno prolazim kroz grozan period sa hronicnim bolovima,problemima u porodici i drugim stvarima ali uopste ne razmisljam o samoubistvu uprkos svoj agoniji,ti ljudi sto se odluce na to mora da stvarno kroz gadne stvari prolaze.

Psiholozi tvrde da je kod samoubice prisutna rascepljena ličnost.
S jedne strane, velika hrabrost je svesno oduzeti sebi život,
a, opet, vrhunski kukavićluk od neprilika koje će doći, ili su već tu...!
Mislim da su apsolutno u pravu, ti psiholozi !
Kazes kukavicluk od neprilika koje ce doci,kukavicluk je pobeda straha u nekoj osobi,ali opet mnogi ljudi koji se odluce na to ne osecaju strah nad buducim dogadjajima u zivotu vec prosto ne pronalaze uzivanje u zivotu.
Primer bi bio naprimer ti mozda neces da igras protiv nekog stoni-tenis jer je dobar i plasis se da se ne obrukas,to bi bio kukavicluk a opet mozes da se odlucis da ne igras stoni tenis protiv nekog jer jednostavno ne uzivas u igri. To je moje vidjenje toga mozda gresim

Poslednja izmena:

Back