Jovan Prezviter
Iskusan
- Poruka
- 5.532
Eto za tebe je utakmica, e moj verniče
Prvo nigde u nz se ne spominje jhvh
Rekoh prestani grčki tekst da gledaš..važi?

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Eto za tebe je utakmica, e moj verniče
Prvo nigde u nz se ne spominje jhvh
Aj leba ti iskreno šta uopšte očekuješ od subotara. Ko zna ko je njima uvalio učenje. Hrišćani se ne bave imenom božijem nego suštinom kao što Hrist zapoveda u ime oca i sina i svetog duha.onda je jedino Isus zazivao jhvh, jer cujemo da niko ne zna kako se cita to jhvh.
Mi hriscani nemamo drugog imena Bozijeg osim Isus sa kojim bi se spasli, ali sve te sekte ne priznaju apostala Pavla KOJI JE JASAN da je Ime ISUS, a ne neko magijsko jhvh koje niko ne zna kako se kaze, a jos manje sta znaci to jhvh. Otac svi znaju sta znaci.
Nema drugog imena, OSIM ISUS, sa kojim bi se spasli, ali sekte vole da magijase sa jhvh koji je pali andjeo, demon; nece ni jevreje da poslusaju da niko ne zna kako se pravilno cita, izgovara jhvh. I nije za izgovaranje nikad bilo - nepomjanik se ne pominje, nego je demon sluzio da vara ljude oduvek, covekoubica i prevarant, uhvatio ih je na prevaru da Elohim/ Adonaj znaci da su mnogobosci - MNOZINA/PLURAL, i onda su smislili tog JHVH u jednini, ili su ga ukrali od hananejaca, ili su hteli da ga podvale njima, i ostalim plemenima, pa da oni budu samo izabrani. A nepomjanika nisu ni pominjali. PrEVARA koji smo mi provalili, i zato nemamo tog jahvu u nasim biblijama, u nasim prevodima, a oni prevareni imaju. Prosto kao pasulj.
jel ti mislis da je slucajno da mi nemamo nigde u nasim biblijama, ne samo u novom zavetu, nego i starom - nigde nemamo tog jahvu/jehovu, a nemamo ni knj. otkr.na liturgijiAj leba ti iskreno šta uopšte očekuješ od subotara. Ko zna ko je njima uvalio učenje. Hrišćani se ne bave imenom božijem nego suštinom kao što Hrist zapoveda u ime oca i sina i svetog duha.
Oko otkrivenja, zaboravio si da sam izjavio da po meni nije trebalo da uđe u kanon ali ako spc priznaje, neću da se mešam.zasto ja adam nisam vec do sada udesio tog jhvh demona, ni prvi ni poslednji koji bi bio elimisan?
pa zato sto njegovi jahvejehova sledbenici vole antihrista iz mog potpisa, da ljudi kao
Сале i to uvide, a jahvhu eliminisati je prosto kao pasulj
cuj ovoga - SHLIHTARAali ako spc priznaje, neću da se mešam.
I opet ništa ne pamtiš, ja sam po krštenju pravoslavac i spc gledam kao duhovnost srpskog naroda a ne po opredeljenju. Po opredeljenju sam običan vernik koji veruje u Boga, a da li je bog onakav kakvog ga biblija opisuje pojma nemam. To je stvar vere.Сале sve ti to pise kod Proroka, i muve i ovi , a nema skakavaca
cuj ovoga - SHLIHTARA
Ja sam napisao da niko ne zna kako se čita to se podrazumeva danas! Slušao sam sarajevskog rabina koji se zove Eliezer Papo on kaze da se tačan izgovor izgubio posle uništenja drugog hrama.obrnuto - zato sto su hebreji umetali iz adonaj, mi prevodimo i kod jezekilja MOJE GOSPODARE sa Gospod Gospod, a drugde Gospod Bog, drzeci se apostola da nema drugog imena Bozijeg od imena naseg Gospoda Isusa, kojim bi se spasli - On je za nas spasitelj i njegovog imena se drzimo. On je resenje za hebrejsko neznanje. Mi ignorisemo JHVH, a nabodno zapadne manje ili vece zajednice se vracaju ''korenima''.
Meni je jos uvek malo gramatika komplikovana, ali shvatam da se radi o zameni
ne uzima se u usta onda uopste,jer ako niko ne zna, onda znaci da svi grese samo ako bi ga uzeli u usta, a svi da grese moze samo da bude od djavola
ta prica da se ne uzima u usta iz strahopposovanja, ona je mozda postojala, ali jhvh je koncipiran - izmisljen kasnije i ubacenc - ignorises ga gazis ga u usta ga ne uzimas, i ne mozes da pogresis
mozda nije prva zamena, ali meni jako bitna kada se kaze da je evi zamenjen sin - SET[ITI], a ENOSH njegov sin i mi vec imamo duge jezike, dijalekte -ish
26 I Situ se rodi sin, kome nadede ime Enos. Tada se poče prizivati ime Gospodnje.
koje ime, ako kazes da jhvh se nije znalo kako se cita, i ni dan danams se ne zna, a tetragramaton jhvh nije postojao, ili neko tvrdi da su ovi bili pismeni
tek nastaju dijalekti, nema nego jednog jezika, i vi sad sta tvrdite da su postojala gramaticka pravila - pa ako su i postojala ko je znao kako se cita jhvh
pa ja se tebi i obracam kao obicnom verniku, i ovom Joci sam isto pristupio, ali ako im pozadine, onda zauzimam stavove prema svakom pojedinacno - ne znam sta sam to zaboravio, zbunjujes mePo opredeljenju sam običan vernik koji veruje u Boga, a da li je bog onakav kakvog ga biblija opisuje pojma nemam. To je stvar vere.
posveticu vreme da se upoznam sa tom teorijom - na osnovu cega tvrdi da se bas tada izgubio, ali sam ti vec rekao, kada se pocelo zazivati ime bozije - sethJa sam napisao da niko ne zna kako se čita to se podrazumeva danas! Slušao sam sarajevskog rabina koji se zove Eliezer Papo on kaze da se tačan izgovor izgubio posle uništenja drugog hrama.
Ovo što sam ti sad napisao, to sam ti isto i pisao pre pola godine i za otkrivenje i za moje poštovanje spc iako nemamo ista gledišta po pitanju boga. Verovao sam u Boga i pre nego čuo za bibliju, pa kad sam čuo čitao je i samo neki delovi se slažu sa mojim uverenjem.ne znam sta sam to zaboravio, zbunjujes me
ma ko te bre napada? pa ja ni ovog jocu ne napadam, samo me zanima kako on to bolje zna od jevreja da nema veze ako jevreji kazu da NIKO ne zna kako se cita/izgovara jhvh, i da nema veze sto smo ga mi izbacili iz nasih biblija, iz oba zaveta ... pa jel mnogo trazim?Aj sad to zapamti, pa kad me napadaš da znaš koju poziciju da zauzmeš![]()
posveticu vreme da se upoznam sa tom teorijom - na osnovu cega tvrdi da se bas tada izgubio, ali sam ti vec rekao, kada se pocelo zazivati ime bozije - seth
26 I Situ se rodi sin, kome nadede ime Enos. Tada se poče prizivati ime Gospodnje.
ENOSH STA ZNACI - da li je tada prvi put prizvan i ko je prizvan, koje ime - to ti meni reci, a ovo sto nudis bih potom analizirao.
Rec Logos je moc govora, a imena su dosla kasnije posle znacenja, to je osnova moje teze. Ovde vec vidimo dijalekte tek tada se pojavljuje ime ''bozije'', ali se gubi znacenje, pravilan, tacan izgovor, gubi se smisao religije i vere, a zamenjuje ga magijasenje sa jhvh koje samo daje pogresano citanje izgovaranje, PRAVILNO NE POSTOJI. I naposletku se nastoji korumpirati Rec Logos. tO JE TESKA PREVARA, te stoga mi hriscani nemammo jhvh u nasim biblijama, samo ove sekte ga imaju, ali one nisu Crkva.
pa kako bi drugacije znao da su sekte, i lazni prorci, ako ne po plodovima - to i jeste poenta da udje u kanon, ali ne i na Bogosluzenje, svetu liturgiju.zaboravio si da sam izjavio da po meni nije trebalo da uđe u kanon ali ako spc priznaje, neću da se mešam.
Meni je još dok sam veoma malo znao šta ima u Bibliji jedan monah rekao da je knjiga otkrivenja izrodila mnoge sekte.
Gospod ADON, ili JHVHIskreno ne znam koga je prizivao Enoš i ko je prizvan, ali pogledaj ovo
1 mojsijeva 4,1
וְהָאָדָם יָדַע אֶת־חַוָּה אִשְׁתּוֹ וַתַּהַר וַתֵּלֶד אֶת־קַיִן וַתֹּאמֶר קָנִיתִי אִישׁ אֶת־יְהוָה
1 Iza toga Adam pozna Jevu ženu svoju, a ona zatrudne i rodi Kajina, i reče: Dobih čoveka od Gospoda.
Ne brašo sam se rodio sam idem. Moja crkva je moja porodica.ma ko te bre napada? pa ja ni ovog jocu ne napadam, samo me zanima kako on to bolje zna od jevreja da nema veze ako jevreji kazu da NIKO ne zna kako se cita/izgovara jhvh, i da nema veze sto smo ga mi izbacili iz nasih biblija, iz oba zaveta ... pa jel mnogo trazim?
sa nase strane niko ne pominje tog jahvu/jehovu, a on tvrdi suprotno... mi ga cak izbacili iz svetog pisma
pa jel moguce da ja tebe napadam onda?
joca sve nas napada, i jos se smeje kao lud na brasno - nema leba od njega, a ti uskaci u moju vodenicu dok imas vremena
i moja porodica isto, ali vidis da jhvh kao pali demon hoce da kaze da je moj sin njegov sin, a Gospod moj da je Enoshev sin, malo im sto Hristos kaze da nije Davidov sin.Ne brašo sam se rodio sam idem. Moja crkva je moja porodica.
Da li bi onda trebali cekati da pitamo Jevreje za svaku rec Pisma? Prevod ove reci je esencijelna stvar za nasu diskusiju i razumevanje reci, ne mozemo se kriti iza ``cekanja Jevreja`` a ujedno dokazivati nesto za sta nema ni malo osnova. Ako odbacimo prevod sedamdesetorice na Grcki, onda odbacujemo celo Pismo ili ga tumacimo na osnovama cekanja Jevreja. Odbacivanjem Grckog prevoda samo stvaramo prostor za cistu manipulaciju i ujedno, na neki nacin, hulu na Duha Svetoga jer u stvari. po toj logici, i nemamo Pismo. Imamo samo original za koji ``cekamo Jevreje`` i nepotpuni, lazni i nejasni Grcki prevod na koji se ne mozemo osloniti. Zar da mislimo da je Biblija na Grckom ljudsko delo? Nije bez razloga Bog odabrao ovaj jezik da bi nam ostavio nesto zapisano. Odbijajuci ga odbacujemo i Boziju promisao i sve podvodimo pod plast manipulacije kao sto vec neki i rade.Morali bismo pitati hebreje za taj detalj...mada to je sada sporedna stvar...važno je da se pominje u tom tekstu koji Isus citira to ime.
Kad spojite coveka i bice dobijete dzinove, eto odakle su vam pali andjeli [BICA - ISH] pravili decu, a meni nisu, Eva je od mene dobila dva sina, ostade edan koji se kajao, nije se svetio; a ovi prevaranti su vas u crno zavili. Ja branim svoju porodicu, morate to da razumete. I branim grad Enohov.Enosh, that is, man. We thus find language growing. Up to this time there had been two names for man: Adam, which also in Assyrian—another Semitic dialect—has the same meaning, as Sir H. Rawlinson has shown: and Ish, a being. (See on Genesis 2:23.)
Da li bi onda trebali cekati da pitamo Jevreje za svaku rec Pisma? Prevod ove reci je esencijelna stvar za nasu diskusiju i razumevanje reci, ne mozemo se kriti iza ``cekanja Jevreja`` a ujedno dokazivati nesto za sta nema ni malo osnova. Ako odbacimo prevod sedamdesetorice na Grcki, onda odbacujemo celo Pismo ili ga tumacimo na osnovama cekanja Jevreja. Odbacivanjem Grckog prevoda samo stvaramo prostor za cistu manipulaciju i ujedno, na neki nacin, hulu na Duha Svetoga jer u stvari. po toj logici, i nemamo Pismo. Imamo samo original za koji ``cekamo Jevreje`` i nepotpuni, lazni i nejasni Grcki prevod na koji se ne mozemo osloniti. Zar da mislimo da je Biblija na Grckom ljudsko delo? Nije bez razloga Bog odabrao ovaj jezik da bi nam ostavio nesto zapisano. Odbijajuci ga odbacujemo i Boziju promisao i sve podvodimo pod plast manipulacije kao sto vec neki i rade.
ako je tamo jhvh, onda je Crkva izbacila JHVH? pa smo cekali sekte da vrate JHVH u bibliju? Ti to ne moras da izgovoris, ali to se prosto namece, Crkva je sakrila ime bozie ta mrska crkva, i onda su dosle sekte da to isprave. Sekte koe su plod rimokatolika, ali gle rimokatolici imaju jehovah u svojim crkvama, dakle samo mi pravoslavni nemamo, sad cete vi sekte da nas naucite pameti. Mi smo onda i Hrista falsifikovali, jel On se poziva na jahvu, a mi to izbacujemo --- ehehej, pa koliko mi vec ovde optuzbi imamo protv nas pravoslavnih, od vas slihtara koji ste navodno sa nama ''braca''?Avaj...i to nije naša tema više je za razgovor sa AII..no za nas je bitno da Isus citira Mojsijev tekst na hebrejskom a ne grčkom. A tamo je Jahve...(ili jhwh...kako god da se čitalo)
jhvh - onaj koji Jeste, a na kom to jeziku molicu, tungguskom? kako 4 magijska slova mogu da znace celu recenicu, ta 4 slova nisu ni 1 rec, a kamoli recenica.3,15 objašnjenje šireg značenja te reči tj. Onaj koji Jeste....jel tako? Tako da ne moramo mnogo da se sa time bavimo.
ako je vec bilo tog jahvea, zasto se nije predstavio kao jahve? Mojsije nie bio jahvista, ocigledno, jer da je znao ''bozie ime jhvh'', ne bi ga pitao za ime..Mojsie nema blage veze sa tim jahvom.Slavljenje boga koga oci njegovi ne znaše se ogleda u onome koji jeste, beše i dolazi, a koji nije Onaj koji jeste (2. Mojsijeva 3,14), Bog Avramov, Isakov i Jakovljev, jer je to ime Njegovo doveka i spomen Njegov od kolena do kolena (kako i reče, 3,15), Bog Živih, jer su Njemu svi živi (Luka 20,38). Bog se Mojsiju pretstavio, kad Ga upita za ime, Onim koji jeste, postoji, suštastvenim.
ako je tamo jhvh, onda je Crkva izbacila JHVH? pa smo cekali sekte da vrate JHVH u bibliju? Ti to ne moras da izgovoris, ali to se prosto namece, Crkva je sakrila ime bozie ta mrska crkva, i onda su dosle sekte da to isprave.