- Poruka
- 326
Ne kapiram sta zelis da kazes .....
не капирам ни ја тебе зато ти постављам подпитања
шта је исус богочовек, мали бог, велики бог или човек који посредује између човека и бога оца
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ne kapiram sta zelis da kazes .....
Experti čega ? . Tvoj mozak može biti expert , i nema ljutnje ako se pomene hebrejski da to bude na hebrejskom a ne na nekoj latinici , koju su izmislili zapadnjaci.
a da se javio srbima morao bi na srpskom da kaze ja sam onaj koji jeste da bi ga razumeli..i kako bi se onda zvao..jhvh i jahva nisu njegova stvarna imena..Informacija je tacna da se samo samoglasnici pisu.... i sada niko ne zna.
U cemu vidis problem ?
Pa i arapski se pise s leva na desno.... i moze i latinicnim pismom da se napisu svi isti glasovi, koji postoje i u njihovom pismu ^^

Kad smo kod imena:
" A kad mi svi padosmo na zemlju, čuh glas gde govori meni i kazuje jevrejskim jezikom: Savle! Savle! Zašto me goniš? Teško ti je protivu bodila praćati se.
A ja rekoh: Ko si Ti, Gospode? A On reče: Ja sam Isus, kog ti goniš;" Dela 26:14-15
Pavle je čuo glas na hebrejskom, a budući obrazovani Jevrejin, Pavle takođe odgovara na jevrejskom.
Novi Zavet je napisan na starogrčkom, ali u ovoj viziji Pavle ne koristi grčku reč Kirios tj. Gospod, nego koristi jevrejsko ime Jahve, obraćajući se Isusu kao Gospodu tj. Jahveu.
"Ali dobivši pomoć Božju stojim do samog ovog dana, i svedočim i malom i velikom, ne kazujući ništa osim što proroci kazaše da će biti, i Mojsije: " Dela 26:22
Jedna božanska ličnost Gospod Isus Hrist koji je i Spasitelj, Ješua i Jahve.Jedno.
To Bozje ime danas niko nezna da izgovri pa nis ami jevreji, jer je zaboravljeno.
Ima samo pokusa...
A Bogu Jod-He-Vav-He, je sve moguce.
Halo.
JHVH je ba Hebrejskom ne na Srpskom.
Cak ni to neznas.
Kada niko nezna na izvornom jeziku kako ce mo na drugom?
Јел то важи за сву четворицу?
Carstvo je Asirsko...dobro si naveo. Dakle, ovo se odnosi na vreme posle Asirskog ropstva a ne posle Vavilona...ako budeš raspoložen objasniću i za zveri ono što je napisano o promeni njihove naravi..
kako nema jude kada se jefrem -izrael glozi s judom?No, za Isaiju važno pogledaj kontekst..vremenski..pomoćiće ti...koje se tu carstvo spominje..iz kog ropstva dolaze..e zato nema Jude....to je i odgovor zašto ga nema.
ma, to se zove intelektualno nepostenje, nema od tebe leba, bolje nemoj da me ucis o zverimada ne mora značiti da ovo kod Pavla ima identično značenje...Pavle koristi izraze slične kojim želi reći ono što mu je na umu a nije vezano za ono što misli Isaija...
ti 'oces da budes veci farisej od fariseja, a samo cekam da mene proglasite antisemitom jer ne priznajem jehovu, niti sam se ikad krstio u ime jahvea, niti cu. ma bre ni ne znate kako se cita taj jhvh, a ime Gospodnje znamo Isus.Ti misliš da su Srbi odabrani narod i postaješ Srbolator..Srbolatrija..tj. idolatrija naroda..šta mogu kada ti živiš svoj san....
asirci ganjaju izrael
a neovavilonci judu KASNIJE POSLE 150 GODINA OTPRILIKE - kako onda moze da nema Jude ?
ti 'oces da budes veci farisej od fariseja, a samo cekam da mene proglasite antisemitom jer ne priznajem jehovu
izvineces ti, ali vas jehovce, svedoke ili ne, ne priznaje nikoŠta znači ne priznaješ Jehovu? Ne priznaješ Boga Stvoritelja? Izvini na direktnom pitanju ali ako deliš Rašin stav po ovom pitanju onda zagovaraš druge bogove kao i Raša..ne znam šta da kažem.
izvineces ti, ali vas jehovce, svedoke ili ne, ne priznaje niko
Hristos na vise mesta kaze Bog Avramov, Isakov, Jakovljev, da ne tvrdis da mu taj vas djavolski jehova nije bio poznat?
Hristos na vise mesta kaze Bog Avramov, Isakov, Jakovljev, da ne tvrdis da mu taj vas djavolski jehova nije bio poznat?
God in Judaism was called Elohei Abraham, Elohei Yitzchaq ve Elohei Ya`aqob ("God of Abraham, God of Isaac, and God of Jacob") and never the God of any one else.
For example, the Creation myth of Genesis 1:1 has God/Elohim create the world, then Genesis 2:5–25 has God/Yahweh make the world
Elohim je Bog, a jahve je neki prevarant., inace bi se HRISTOS POZVAO NA NJEGA.
Hristos je jasan, ne poznaje nikakvog jehovu, jahvea,
ma, ne negiram, samo da vidimo koji je najvisi BogTi negiraš uopšte postojanje imena Jehova ili Jahve u Bibliji.
Pa je se guram jer on rece da je njegov brat ko izvrsi volju Boga Oca, ali ovo je njegov posao - stredjivanje antihrista, tako ga prozvahu, neprijatelja HristaNigde Isus boga nije nazvao jhvh ili jahve ili jehova ali nigde
a moj adamov posao, je moj unuk Enoh i njegov grad koji je sagradio - to jahvisticki izvestaj iz Postanja nije mogao da izBrise, samo su dodavali svoj drugi izvestaj; opet se jasno vidi da imaju DVA, a sada vidimo da su ukrali hanansko bozanstvo i vremenom ga ratovima i ubijanem uzdigli do svog vrhovnog, jel surova vremena bila, joca ih opravdava, opravdava tamanjenje i zatiranje, a ne razgleda duhovnim ocima, smetaju mu cinjenice.Исаија, глава 11
4. Него ће по правди судити сиромасима и по правици карати кротке у земљи, и удариће земљу прутом уста својих, и духом усана својих убиће безбожника.
2. Солуњанима, глава 2
8. Па ће се онда јавити безаконик, ког ће Господ Исус убити духом уста својих, и искоренити светлошћу доласка свог;
i nema drugog imena pod kojim bi se spasli, ali ups, dugacko bre mnogo, .... ups, nije dugacko, samo ne mozemo da se dogovirmo kako se cita jahve/jehova/jahjehjuh..."Ja sam koji jesam"..doslovno ako bi hteli. Međutim, pisci prevedovši na grčki nisu hteli da ovako dugačak naziv koriste već su Isusove nezive za Boga preveli sa Theos..uglavnom. Stvar je tehničke prirode..zbog dužine izgovora..
tebi nije vazno, jer ti je cilj zamena i pometnja, jer si di-verza-nt jahvin, neprijatelj Gospodnji, a mi znamo ko je nas Kirios.nije pogrešno..tipa Theos ili Kirios.