Jahanje

samo jedan podatak,,,,, u Svajcarskoj jedan sat jahanja u hali koja je manja od naseg manjeza,uz to da moras da radis sve kako ti oni kazu,kosta 45 franaka.... sto je oko 30 eura.... to je jedan CAS jahanja....... ali ono sto je mnogo bolje su stale za konje,,,,svaka je 5x5 metara unutra + svaka ima izlaz napolje od 4x4..... mnogo dobro.... ova ergela na koju ja idem ima oko 60 konja....

E, srecna vam Nova svima! Sa malim zakasnjenjem... :D
Zelim vam puno jahanja,duzenja i novih konja!

@Nancy: ti si se bas bacila na prucavanje inostranih konja i skola jahanja...letos Malta, sad Svajcarska...smao napred! Kad se vratis ocekujemo slike i utiske! ;)

E, srecna vam Nova svima! Sa malim zakasnjenjem... :D
Zelim vam puno jahanja,duzenja i novih konja!

@Nancy: ti si se bas bacila na prucavanje inostranih konja i skola jahanja...letos Malta, sad Svajcarska...smao napred! Kad se vratis ocekujemo slike i utiske! ;)

Srecna i tebi!!!!!!!:)Si bila u KK Kremenu?

DSCN1955.jpg

Da li znas ko je ovo? :D

Shta je tachno ta kobila??? Mislim shta su joj roditelji? Probaj sa dosta skracjenim maetingalom, galopiraj u jednom cjoshku... Tako da zatvorish krug ne manji od 20 metara u prechniku, tezinu na spoljnu stranu, dresurni bich u unutrashnju ruku i samo polivaj...

Majka joj je ciganski konj. Skola je dala dve rage za nju jednu. Nemam pojma koje su sve rase tu ukrstene... A otac joj je isto tako nesto.
Mislim, znam ja da ta kobila nema nekog genetskog potencijala ali ja pokusavam da je naucim sto vise. Mada vec pocinje da bude tvrdoglava kao sto je bila i njena majka. Ima ona lepe kretnje, i zdrave noge, samo sto joj ja zbog faksa ne posvecujem bas mnogo paznje, a druge nece da slusa tako da je sem mene niko ne jase. S obzirom da nemam nista bolje moram da se zadovoljim sa tim sto mi je ponudjeno... :(

sutra ujurtu imam jahanje kroz sumu...javljam se cim budem mogla,da vam kazem kako je bilo...
ubicete me kad vam kazem da nisam ponela fotoaparat....slikacu sa telefonom pa cu vam prebaciti pa kako bude upspelo---

Inace dok sam je najahivao, pokidala mi je jedno sedlo i dve uzde, onda mozes da zamislis koliki je zivac... Mada moram priznati da se znatno smirila. A to je sve zato sto na nju niko nije obracao paznju. Niko je nije izvodio od kada je bila zdrebe, po ceo dan je bila u stali, niko je nije ucio da dize noge, niko je nije timario... stravican prizor. Kad sam poceo da je timarim to je za nju bio šok, a o cesljanju grive i ciscenju kopita da ne pricam U pocetku sam se bas mucio...bilo je tu gazenja, ujeda, udaranja, ali preziveo sam.

E ako treba nekome oprema za prezanje, ima u NS-u neka zena sto je zastupnik neke madjarske firme. Evo i adrese ako nekoga zanima www.koczkasloszerszam.hu

Majka joj je ciganski konj. Skola je dala dve rage za nju jednu. Nemam pojma koje su sve rase tu ukrstene... A otac joj je isto tako nesto.
Mislim, znam ja da ta kobila nema nekog genetskog potencijala ali ja pokusavam da je naucim sto vise. Mada vec pocinje da bude tvrdoglava kao sto je bila i njena majka. Ima ona lepe kretnje, i zdrave noge, samo sto joj ja zbog faksa ne posvecujem bas mnogo paznje, a druge nece da slusa tako da je sem mene niko ne jase. S obzirom da nemam nista bolje moram da se zadovoljim sa tim sto mi je ponudjeno... :(

Od krvi zavisi dijagnoza, a bez prave dijagnoze nema uspeshnog lechenja...
Probao si da sedlash van boksa?

Back