Jahanje

Kada konj prebacuje jezik preko zvale moze da se koristi M (W) zvala ili se moze vezivati jezik! Moze se vezivati najlonskom carapom, gumenim povezom, zavojem ...
Zadovoljan Sep 1980????

Kada konj prebacuje jezik preko zvale moze da se koristi M (W) zvala ili se moze vezivati jezik! Moze se vezivati najlonskom carapom, gumenim povezom, zavojem ...
Zadovoljan Sep 1980????

Od prilike, ali postoje daleko jednostavnija reshenja... Bez vezivanja i bez menjanja zvale...
Nastavak uskorp:D

W (M) žvala je napravljena od tankog oblog metala s kaišićem koji se može podešavati, i koji ide oko vrha glave da se kontrolor ne bi pomicao. Središnji deo W dela ide u usta i leži labavo na gornjoj strani jezika sprečavajući konja da izvuče jezik preko žvale ili da ga presavije. Strane su van usta na obrazima i za njih se pričvršćuje kaišić koji se može podešavati, koji ide od krajeva i kopča se ispod vilice, da bi tako držao W deo na jeziku.

U srednjoj skoli smer ZOOTEHNICAR ima sportsko konjarstvo i tu se uci o poreklu konja, o ishrani konja, smestaju, nezi, sportskim disciplinama, i imas prakticnu obuku na konju... A na faksu se uci o poreklu konja, rasama i ishrani.

Pa uglavnom Zeljko. A tebi? Jesi zadovoljna? Ja jesam, ali sam malo ljuta na samu sebe, jer nekad ne odem i po par meseci...pa izgubim kontinuitet i kondiciju...:(

Meni i Zeljko i Visnja nekad ucenici koji treniraju vec dugo naprimer Nevena.Ja sam zadovoljna ali se i ja nekad ljutim na samu sebe kad propustim 2 nedelje.Gde ti kupujes casopis konji?

E da li si cula Lastino zdrebe Ariel kupuje neko iz Kovacice!!!!!!!!!!!!!
Plakacu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Back