Jahanje

cao svima. :) da li neko zna u koliko sati pocinju trke na hipodromu (26.08) i da li ce biti i prepona i dresure pre trka??? Cuo sam da svake druge nedelje pre trka bude dresura ili prepone! Kako komentarisete ukradene lipicance??? Ja sam otisao da se uverim da li su stvarno u tako losem stanju kako su ih prikazali na TV-u. I mogu vam reci da nista nije namesteno, konji su stvarno na samrti. Toliko su mrsavi da mozes uciti anatomiju, svaka kost im se vidi. Svi imaju oziljke po telu, neki cak i krvare. Grivu skoro da i nemaju-verovatno se cupaju medjusobno, nemam pojma. Nalaze se u nekom ispust u kom nema trave vec samo zemlja i konjski izmet. Korov na sve strane... A za obrok dobijaju koliko sam video slamu i dzak kukuruza na nekih 30-ak konja. Stvarno je zalosno ih videti. Ako neko zeli mogu mu objasniti kako do njih da stigne ako zeli sam da se uveri.
P.S. Nadam se da ce mi neko odgovoriti u koliko sati pocinju desavanja na hipodromu! Pozz iz NS-a :)

Pa skontao sam. Inace bio sam u nedelju na hipodrom-dosao iz NS-a i ispalio se. Bas bezveze sto nisu objavili na netu da je otkazan trkacki dan. Hoce ici neko za vikend do Pozarevca na Ljubicevske igre? ...a odmah posle idu i Zobnaticke igre...

Ja nisam bio ali sam isto cuo da je bilo extra. Hoce ici neko na Zobnaticke konjicke igre u nedelju? Ako neko ne zna, u subotu (8.09.) je prvenstvo Srbije u dresurnom jahanju na hipodromu, i pocinje u 10h.
Jos jedna vest, 11.09. u Zagrebu se odrzava FEI World Challenge! Da li je mozda neko zainteresovan da ide? Kazu da je to velika prilika da se nauci mnogo toga o dresurnom jahanju! :-) :-D

Zdravo,ja se zovem Rade iz Pozarevca sam i jako me zanimaju konjicki sportovi i uopste konji,slucajno sam nasao Vas forum i bas je cool,hteo bih da steknem neka osnovna iskustva u tom sportu a mozda krenem i u neku skolu jahanja...hvala na odgovoru!

Pa mislim da tebi nije problem...ti imas tamo Hipodrom...i sigurno neku skolu...raspitaj se...mislim da nista nije prepreka...samo da nije u pitanju neka prevelika kilaza...Javi kako ide....

Godine UOPSTE nisu problem, to mozes i sa 50 ako si ti u stanju da jases. Kilaza je vazna za dzokeje, ali ti valjda ne zelis da budes dzokej ?!?! Dodjes u klub, raspitas se, ako ti se svidja krenes .... to je to.

EEEE...SUPER JE TEMA,ODAVNO NISAM NASAO SLICNU...STO STE SE UCUTALI....DAJ TE MALO DISKUSIJE,MISLIM DA JE SANJA NAJVISE INFORMISANA I ZAGRIZENA OVIM SPORTOM...SUPER SAMO NAPRED....VOLEO BIH DA JE UPOZNAM DA ODEMO ZAJEDNO NA JAHANJE....

Hvala Trinitty... upravo sam posetio taj sajt, i lepo pise koji su dani odlozeni. E da sam ranije znao za taj sajt, ne bih dzabe dolazio za BG.
Jel ima ovde nekoga iz NS-a?

E da zaboravih da vas pitam, koliko je kod vas u BG-u pansion za konje i koliko placate mesecno treninge? Kod nas se cene krecu od 4000-8000 din za 12-15 treninga, a pansion je 12000 din.! PooZ iz NS-a :)

stevke:
E da zaboravih da vas pitam, koliko je kod vas u BG-u pansion za konje i koliko placate mesecno treninge? Kod nas se cene krecu od 4000-8000 din za 12-15 treninga, a pansion je 12000 din.! PooZ iz NS-a :)

Pansion je od 150 evra pa nadalje, a sto se treninga tice zavisi da li su u pitanju sportski treninzi ili skola jahanja.

U pitanju su sportski treninzi. Ja sam do pre mesec dana jahao u srednjoj skoli (poljoprivredna u Futogu), ali je direktorica poludela i odlucila da zatvori klub. A mi, clanovi, smo bukvalno izbaceni... inace treninzi se nisu placali. Tako da nam nista drugo nije preostalo nego da nadjemo drugi klub. Ja sam danas krenuo u St. George i placam mesecno 6000 dinara (12 treninga)!
Kojom disciplinom se vi bavite? Mene privlace prepone ali posto nemam svog konja, primoran sam da radim dresuru...
Zasto je ovde uvek uspavana atmosfera, uglavnom nema nikoga (cast izuzetcima)??? :confused: Svi dodju, kazu da je super tema, i na tome se sve zavrsava... bas steta!

Pa i meni se cini da je atmosfera...uspavana...i to odavno... :(

Sto se tice placanja casova,ponavljamo se vec 1000 put...Al ajde.Ja sam jos u skoli 10casova=3000 din...Ali ne znam sta cu kad zavrsim tu skolu...posto ne planiram da se bavim ovim sportom,tj.da se takmicim...(jedan od razloga su i godine,pretpostavljam da sam trebala nogo ranije da pocnem da se bavim ovim sportom da bi se se uopste takmicila,kao i za svakim drugim sportom uopste...).Tako da nemam pojma koji ce moj statis biti kasnije...nisam ni pitala trenera...Ima vremena...treba mi jes 15 casova do kraja..:)

stevke:
U pitanju su sportski treninzi. Ja sam do pre mesec dana jahao u srednjoj skoli (poljoprivredna u Futogu), ali je direktorica poludela i odlucila da zatvori klub. A mi, clanovi, smo bukvalno izbaceni... inace treninzi se nisu placali. Tako da nam nista drugo nije preostalo nego da nadjemo drugi klub. Ja sam danas krenuo u St. George i placam mesecno 6000 dinara (12 treninga)!
Kojom disciplinom se vi bavite? Mene privlace prepone ali posto nemam svog konja, primoran sam da radim dresuru...

Zao mi je sto to cujem za klub, tip koji vam je drzao treninge sudi na nasim takmicenjima.

Ja se bavim dresurom i to od kako sam sela na konja prviu put pre 15 godina. Prepone me ne privlace, ali su mi gimnasticke vezbe preko pisama sastavni deo treninga. I u Bg da bi se takmicio u bilo kojoj disciplini moras da imas svog konja (sem u kk Policajac) ili da jases necijeg konja, a da vlasnik pri tom ne zeli da se takmici i u interesu mu je da mu ti radis sa konjem. Niko ti nece dati konja za sport na lepe oci.

Da, Dalibor Zivkov nam je bio trener. Posto on vise ne radi sa konjima, oni su trenutno prepusteni sami sebi. :-( (jadni nasi konji).
Hey pa hoces se takmiciti na prvenstvu Beograda sledeci vikend? :razz: A kako se ti zoves, moguce da te znam, posto sam cesto dolazio na dresurna takmicenja za Daliborom? Za koji klub jases? Verovatno imas svog konja! Sta bih ja dao da mogu sebi da priustim svog konja.
Inace jako sam se vezao za kobilu koju sam jahao u skoli (Sara) a i ona za mene posto je pod sedlom tek godinu dana i do sada sam je samo ja jahao. Razmisljao sam cak da posaljemo pismo minustarstvu prosvete da im objasnimo sta nam je uradila ta glupa zamenica direktora, mozda uspemo da spasemo klub a ujedno i nase konje!!!? Ne znam da li uopste vredi pokusavati tako nesto?

Sto se pisanja Ministarstvu tice, to odmah obesi macki o rep, ja sam radila/radim u drzavnoj upravi pa znam kako stavri stoje.

Planiram da nastupim sledece subote, ali videcu jos.

A sto se imena tice, pa pise ti na avataru - Trinitty, a mesto Matrix!

Back