Jahanje

Ehej, ljudi, jedno pitanjce! Htela bih da počnem sa jahanjem, ali me zanima da li je to uopšte moguće sad kad ide ovo ružno vreme, zima, itd...ili može tek na proleće?

zdravo svima :)
Ja sam razmisljala da pocnem sa jahanjem sad kad prodje ovo ruzno vreme...:)
ali ja nestop ne razumem taj princip pa ako i neko mogao da mi kaze kako to prvih 20,30 dana samo vezbas valjda pa si onda tek posle clan...??
I zanimama jer tamo uvek npr imas istog konja....
Posto moja drugarica ide na jahanje i kaze da uvek dobije "svog" konja :)
Pa ne znam oa reko da pitam da vidim da li se to stalno menja ili uvek ostaje isto??

zdravo svima :)
Ja sam razmisljala da pocnem sa jahanjem sad kad prodje ovo ruzno vreme...:)
ali ja nestop ne razumem taj princip pa ako i neko mogao da mi kaze kako to prvih 20,30 dana samo vezbas valjda pa si onda tek posle clan...??
I zanimama jer tamo uvek npr imas istog konja....
Posto moja drugarica ide na jahanje i kaze da uvek dobije "svog" konja :)
Pa ne znam oa reko da pitam da vidim da li se to stalno menja ili uvek ostaje isto??

Moras da definises svoje zelje....zelis da naucis da jases ili da postanes "clan" ;)
Sto se tice "svog" konja, treba da znas da je jahanje specifican sport. To nije disciplina u kojoj imas rekvizite kao sto je lopta ili reket. Konji su ziva bica, za koje se uvek vezes na neki nacin, I kad dobijes "simpatiju" medju tim konjima koji se koriste za skolu jahanja, normalno je da ces biti prva u redu ta taj dan jases bas tog konja.

U svakom slucaju, probaj, divan je sport

:)

Moras da definises svoje zelje....zelis da naucis da jases ili da postanes "clan" ;)
Sto se tice "svog" konja, treba da znas da je jahanje specifican sport. To nije disciplina u kojoj imas rekvizite kao sto je lopta ili reket. Konji su ziva bica, za koje se uvek vezes na neki nacin, I kad dobijes "simpatiju" medju tim konjima koji se koriste za skolu jahanja, normalno je da ces biti prva u redu ta taj dan jases bas tog konja.

U svakom slucaju, probaj, divan je sport

:)

Da postanem clan ;)
D atako sam i mislila za to za konja :)
Pocecu sa jahanjem najverovatnije na prolece z:)

de ste jahaci?

zavisi od kluba do kluba a i od tebe.. ja ne volim da jasem jednog istog konja stalno. pogotovo u pocetku, treba da menjas, da bi znao svakog konja da jases

imas konjicki klub Singidunum na Beogradskom hipodromu kod njih ti je clanarina mesecno 2000 din i u to ti je uracunato cetiri casa obuke,mozes da jases stalno jednog istog konja,imaju super trenere sve su mladi ljudi ,ako hoces neograniceno vreme jahanja cena je mislim 5000 din mesecno

Singidunum sam ja osnovao i jos par zaljubljenika u konje i konjicki sport svi smo zaposleni tako da od kluba ne ocekujemo da nam donese bogatstvo vec hocemo da omogucimo mladima da se bave konjickim sportom, smatram da je mnogo ljudi onemoguceno da jase i zavrsi kurs jahanja zbog nenormalno naduvanih cena mi hocemo da uvedemo u konjicki sport sve one koji to vole i zele ali im ne dozvoljavaju finansijske mogucnosti.One cene pokrivaju samo hranu i trenere.Sva grla u klubu su nasa imamo galopere,kasace, i konje za obuku kao i ponice.Glavni cilj nam je omasovljenje i popularizacija konjickog sporta.Ako zelis da se uveris pozovi Beogradski Hipodrom i trazi kontakt KK Singidunum

ljudi imam jedno pitanje,na koji znam odgovor,ali treba mi dokaz za drugog,ko misli drugacije.
naime pitanje je samo za iskusne jahace.kada jases konja nizbrdo da li treba da se nagnes napred i popustis dizgine ili da se nagnes nazad i pritegnes dizgine.isto pitanje je i kad jases uzbrdo.

Uzbrdo, nizbrdo ili poravnom konj UVEK mora da je u kontaktu. Kada jases uzbrdo teziste jahaca se pomera u napred sto ne znaci da treba leci konju na vrat. Kada se jase nizbrdo zavisi od toga kojim nogama konj prihvata tezinu. Ako ih prihvata zadnjim (kao sto bi trebalo) onda jahac svoje teziste pomera u nazad, pomeranjem tela iza vertikale. Ako pak konj baulja na prednjem trupu onda jahac mora da se nagne napred jer je i konju teziste napred.

Back