Jafetovi Sinovi, Unuci Nojini?

icon1.gif
Re: Prozimanje mistike i nauke
Evo, Vidusa, da ti osvežim temu. Nadam se da se nećeš naljutiti.
Sledeći dijalog je sa Istorije, Jafetovi Sinovi, Unuci Nojini?

Fasciniran sam idejom koju obrazlaže Sveta685 na temi Grčka mitologija da su drevni egipatski faraoni znali za kloniranje, zbog čega su i gradili ogromne grobnice (visoke kamene piramide) u kojem su ostavljali svoje mrtvo telo, prethodno pripremljeno specijalnim tehnikama, kako bi se njegova organska materija sačuvala dovoljno dugo, dok sa razvitkom društva, kloniranje bude tehnički izvodivo!!! Mislim da nema boljeg objašnjenja razloga gradnje piramida.

Ristob u slučaju da si fasciniran tom idejom,ne bi trebao da budešAutor iste odnosno autor knjiga koji iznosi takve ideje zove se David Icke.Cilj mu je bio obogatiti se na takav način.Fascinirajući uslovno rečeno laike to je i ostvario.Nema tu ništa misteriozno i nikako nema veze sa grčkom mitologijom.

Daj mi ti onda kaži bolju ideju zašto su služile piramide.

Prvenstveno kao grobnice ili nadgrobni spomenici,a simbolika piramida može se različito protumačiti.Čisto sumnjam da je u tom periodu neko znao za kloniranje.

A prećutkuješ ogromne dimenzije tog spomenika, kao i debljinu zidova piramide, sastavljene od ogromnih kamenih blokova, koji su uz to transportovani ko zna odakle, pošto su piramide izgrađene na mjestu gde uopšte nema kamena (peskovita pustinja). Zašto tolikom grdosijom od kamenih blokova da se opkoli majušno telo faraona i zašto su faraoni bacili prokletsvo na svakoga ko se usudi ući u srce piramide?

Kakve veze ima veličina sa kloniranjem?Osvrnula bih se pre svega na visinu.Znači visina jednako približavanje bogu.Zašto.Pa zato da niko ne bi remetio faraonov mir,odnosno odlazak u carstvo mrtvih.Znači piramide veza sa carstvom mrtvih.Pročitaj nešto iz egipatske mitologije

Zašto je onda, pored oblaganja ogromnim kamenim blokovima, uopšte munificirano telo faraona i obmotavano specijalno pripremljenim zavojima ako ne da se, što duže, sačuva njegova organska materija, odnosno da se ne uništi DNK faraona? (Već je izvršeno kloniranje nekih organizama koji su nađeni očuvani u ledu).

Kao što sam rekla Egipćani su verovali u zagrobni život,i naravno da su na taj način hteli da sačuvaju telo od raspadanja.Jedna od predpostavki da se će duša faraona vratiti u telo i on će se probuditi u carstvu mrtvih.Btw David Icke je običan šarlatan koji zamlaćuje lakoveran narod i uzima mu novce na razne načine.

Zar upravo to ne bi mogo danas da se ostvari kloniranjem?
Možda je Icke samo bio slab prema materijalnom bogatstvu, kad je namlatio toliki novac.

Poslednji put ažurirao/la ristob : Danas u 14:33.

Hm...ovo je sa prirodnih...ne mogu da verujem...ccccc...sad kad se nisam šlogirao...:lol:

vujadin:
Зашто ти треба веза?
zaebavash li ti mene???

lepo sam reko
ocu i na tvom primeru da dokazem da su "najglasniji pravoslavci uvek najveci sektashi" 8)

elem...
koja je veza izmedju pojma Bog i Bogovi u onom kontekstu?

vujadin:
... Да ли то значи да ми познамо постојање света боље него они и ако су они много ближи Хомо-Мајмунима, временски, или Богу него ми, и зашто су се Фараони сматрали Боговима, уместо неким другим бићима....

opet me zeza forum... koj slepac li ga napisa... :( oj sto mrzim da dodajem ove poruke jer "je poruka prekratka"...

vidish boginjo...
mnogo ljudi ima neke svoje tripove u glavi
a javno kazu da su pravoslavci...
a nisu ni hrashcani :(

a ima i onih, opasnijih, sa tudjim tripovima, veoma opasnim i destruktivnim
a takodjer se prestavljaju kao pravoslavci...

2 dezurna smora nisu pravoslavci,
dal su sa svojim il tudjim tripovima, nisam siguran...

jedini koji imaju necheg pravoslavnog na istoriji su lj_950 i wlkolak
ovo sve sektash do sektasha.

a ne vidim zashto bi se istorija koristila za promociju raznih sekti!?

zar ne 8)

Tri piramide na platou Gize su izgradjene kao imitacija rasporeda tri zvezde u Orionovom pojasu. To je poruka onih koji su ih izgradili - odakle su stigli. Izgradjene su pre Potopa (?) i zato o njima nema pouzdanih informacija.
Jedino poznato kloniranje je kloniranje Ozirisa (Enkija). Prica o tome se vukla kroz vekove i bila je uzrok kasnijeg mumificiranja faraona - znali su da telo treba sacuvati za ponovni zivot. Oni nisu sahranjivani u piramidama - piramide su posle Potopa koriscene za inicijacije u tajnim drustvima koja su okupljala vladajuce slojeve. Sarkofazi u njima su korisceni za simbolicno "vaskrsenje" inicijanta, kao sto se mrtvacki sanduci koriste za simbolicno vaskrsenje inicijanta u savremenim masonskim lozama. Da li su ikada piramide koriscene za cuvanje tela faraona? Ne postoje dokazi za to.

Sveta685:
Tri piramide na platou Gize su izgradjene kao imitacija rasporeda tri zvezde u Orionovom pojasu. To je poruka onih koji su ih izgradili - odakle su stigli. Izgradjene su pre Potopa (?) i zato o njima nema pouzdanih informacija.
Jedino poznato kloniranje je kloniranje Ozirisa (Enkija). Prica o tome se vukla kroz vekove i bila je uzrok kasnijeg mumificiranja faraona - znali su da telo treba sacuvati za ponovni zivot. Oni nisu sahranjivani u piramidama - piramide su posle Potopa koriscene za inicijacije u tajnim drustvima koja su okupljala vladajuce slojeve. Sarkofazi u njima su korisceni za simbolicno "vaskrsenje" inicijanta, kao sto se mrtvacki sanduci koriste za simbolicno vaskrsenje inicijanta u savremenim masonskim lozama.

Za ovo nema dokaza.

Sveta685:
Da li su ikada piramide koriscene za cuvanje tela faraona? Ne postoje dokazi za to.

A za ovo indirektno postoji dokaz - Druge piramide u kojima su pronadjeni sarkofazi sa mumijama.

crow:
zaebavash li ti mene???

lepo sam reko
ocu i na tvom primeru da dokazem da su "najglasniji pravoslavci uvek najveci sektashi" 8)

elem...
koja je veza izmedju pojma Bog i Bogovi u onom kontekstu?

opet me zeza forum... koj slepac li ga napisa... :( oj sto mrzim da dodajem ove poruke jer "je poruka prekratka"...

Зашто то тако мислиш, јел тачно да су ,временски, стари Египћани ближи постанку света по Библији него данас ми. И никада у њиховој историји нико није спомињао да су се они развили еволуцијом од Мајмуна преко Хомосапиенса. То је веза са Богом. Друга констатација је да су се Фараони сматрали и понашали као Богови, а не као нека бића из прашума или праисторије, што није у вези са горе наведеним. Ја сам узео за пример Египћане јер историчари њих сматрају најстаријим људским бићима на овој планети, и мени није јасно зашто ти тражиш неку корелацију или везу, кад видиш и сам да је нема.

vujadin:
Зашто то тако мислиш, јел тачно да су ,временски, стари Египћани ближи постанку света по Библији него данас ми. И никада у њиховој историји нико није спомињао да су се они развили еволуцијом од Мајмуна преко Хомосапиенса. То је веза са Богом. Друга констатација је да су се Фараони сматрали и понашали као Богови, а не као нека бића из прашума или праисторије, што није у вези са горе наведеним. Ја сам узео за пример Египћане јер историчари њих сматрају најстаријим људским бићима на овој планети, и мени није јасно зашто ти тражиш неку корелацију или везу, кад видиш и сам да је нема.

vrdash, vujadine, vrdash!!!

kao shto rekoh, NE RAZUMEM SHTA ZNACHI BOGOVI
objasni mi

a nakon toga
objani mi od kog su nastali oni milioni robova, vojnika, sveshtenika, koji nisu sebe smatrali bogovima 8)

a da...
ovo shto si dodao

faraoni se ponashali kao bogovi

ti, "bogovi", kako su se ponashali? mogo bi i to da nam objasnish!

vujadin:

Hm...te ''istoričare'' nemoj kapirati ozbiljno...šarlatani i ništa više...

crow:
vrdash, vujadine, vrdash!!!

kao shto rekoh, NE RAZUMEM SHTA ZNACHI BOGOVI
objasni mi

a nakon toga
objani mi od kog su nastali oni milioni robova, vojnika, sveshtenika, koji nisu sebe smatrali bogovima 8)

a da...
ovo shto si dodao

faraoni se ponashali kao bogovi

ti, "bogovi", kako su se ponashali? mogo bi i to da nam objasnish!

Кад би било ко на земљи знао, ко је, шта је и какав је Бог или какви су Богови онда би ти био други до њега, а и сам знаш да то није случај, па зашто си онда толико упоран да ти ја објасним необјашњиво. Ја бих, вероватно, могао приближно да објасним понашање сваког од вас на форуму, па то не радим јер ми то није циљ, а само да речем да се многи од вас понашате чудно, као да то радите под неким диктатом.

vujadin:
Кад би било ко на земљи знао, ко је, шта је и какав је Бог или какви су Богови онда би ти био други до њега, а и сам знаш да то није случај, па зашто си онда толико упоран да ти ја објасним необјашњиво. Ја бих, вероватно, могао приближно да објасним понашање сваког од вас на форуму, па то не радим јер ми то није циљ, а само да речем да се многи од вас понашате чудно, као да то радите под неким диктатом.

pa jel ti pravoslavac neznash SHTA JE BOG??? :shock: :shock: :shock:
ja kad koristim izraze, znam da ih objsnim
a ti si rekao:
vujadin:
... Да ли то значи да ми познамо постојање света боље него они и ако су они много ближи Хомо-Мајмунима, временски, или Богу него ми, и зашто су се Фараони сматрали Боговима, уместо неким другим бићима....

e sad... ja znam na shta misle pravoslavci kad kazu BOG
al BOGOVI... tu vec nastaje problem... zato i kazem da ne razumem ovaj deo posta,
a poshto vodimo dijalog
red bi bio da objasnish!

a i da odgovorish za one milione egipcana, numibijaca, etiopljana koje istorija pominje u isto vreme, a nisu sebe smatrali, kako ti kazesh, "bogovima", od koga/chega su nastali???

vujadin:
... а само да речем да се многи од вас понашате чудно, као да то радите под неким диктатом.

a uvek sam voleo kad se u prichu uvede i chika Dzord (Sorosh)
Rogati (lucifer)
gosn Papa
i "ostala belosvetska oloshardija reshena da zatre Istinu"

8)

ajde, jedno po jedno,
il priznaj da ti je argument o bliskosti sa trenutkom postanka chovekom i faraonima debilizam

il lepo kazi da si sektash. sve jedno dal si guru svoje sekte
il nechiji chlan... nije u redu da se lazno predstavljash! 8)

Ја се не престављам никако а не лажно. Нисам секташ, а вера је приватна ствар и нисам обавезан да објашњавам које сам вере и шта је то Бог или Богови. Ипак мислим да ми није улога да браним некога или нешто, али имам право да наводим неке идеје које ми изгледају логичне без присиљавања било кога да то верује или не. Ти тражиш нешто што не постоји у данашњем свету, и избацио си реч из реченице о блискости " временски " и због тога ти изгледа дебилна. Ево баш данас прочитах да су у Русији нашли трагове у насељима о животним условима пре 45 хиљада година, али нису нашли никаквих скелета, само разног оруђа на основу чега су закључили да су ту становала нека бића која су знала правити та оруђа. За мене је то податак о чему би се могло размишљати, без разлике ако је неко Атеист или Верник.

vujadin:
Ја се не престављам никако а не лажно. Нисам секташ, а вера је приватна ствар и нисам обавезан да објашњавам које сам вере и шта је то Бог или Богови. Ипак мислим да ми није улога да браним некога или нешто, али имам право да наводим неке идеје које ми изгледају логичне без присиљавања било кога да то верује или не. Ти тражиш нешто што не постоји у данашњем свету, и избацио си реч из реченице о блискости " временски " и због тога ти изгледа дебилна. Ево баш данас прочитах да су у Русији нашли трагове у насељима о животним условима пре 45 хиљада година, али нису нашли никаквих скелета, само разног оруђа на основу чега су закључили да су ту становала нека бића која су знала правити та оруђа. За мене је то податак о чему би се могло размишљати, без разлике ако је неко Атеист или Верник.
ti tvrdish da si pravoslavac od kako si dosho ovde

dzaba ti ovo vaskoliko vrdanje

znachi, priznajesh da o doktrini ortodoksa nemash pojma
i da si sektonja

ok. 8) poshtujem to...

p.s. prochitaj svoj post, i nemoj da klevecesh za falsifikat!

23.02.2007. Novi oblici života u svemiru

Naučnici u NASI približili su se otkriću drugih oblika života u svemiru, spektralnom analizom planete Oziris u sazvježđu Pegaz.

Analizom hemijskog sastava njene atmosfere, dva odvojena naučna tima utvrdila su da on sadrži organske materije ili, preciznije, policiklične aromatične ugljene hidrate za koje se smatra da čine ključan dio ribonukleinske kiseline, preteče DNK, prenosi BBC.

Naučnici priznaju da je na toj planeti život, kakvim ga mi shvatamo, nemoguć, jer je na njoj temperatura 800 stepeni Celzijusa.

Međutim, i američki i evropski astronomi namjeravaju da u kosmosu montiraju teleskope, koji bi se isključivo bavili traganjem za planetama sličnim Zemlji.

Goddess of the far east:
Videla sam Vujadinovu priču i mogu da kažem samo :roll: ,a da i videla sam to što je ristob kopirao na prirodne.Da, znam da ne postoji zapovest " ne laži",baš se pitam zašto.
Izvinjavam se Boginjo, ako si našla motiv za uvredu. Pravo mesto onoga što smo ti i ja, slučajnom koincidencijom, ovde pročatovali pre par dana, je ipak na Vidushinoj temi o piramidama (inspirisala me Svetina ideja), pa sam samo hteo tamo da je prebacim, a ovde, posto je offtopic, izbrišem.
Ne skrivate samozadovoljstvo da nam nalazite zamerke. Ako priznamo neku slabost (kao svi smrtnici) na sva zvona je izanalizirate iz svih usta i uglova. Vi ste nas intelektualno skontali znatno ispod vašeg nivoa, pa teatralno sa nama izvodite igru mačke i miša. Ni ne pada vam na pamet da bi, upravo, vi mogli biti u ulozi miša. Bar se zamislite.

ristob:
Izvinjavam se Boginjo, ako si našla motiv za uvredu. Pravo mesto onoga što smo ti i ja, slučajnom kincidencijom, ovde pročatovali pre par dana, je ipak na Vidushinoj temi o piramidama (inspirisala me Svetina ideja), pa sam samo htio tamo da je prebacim, a ovde, posto je offtopic, izbrišem.
Ne skrivate samozadovoljstvo da nam nalazite zamerke. Ako priznamo neku slabost (kao svi smrtnici) na sva zvona je izanalizirate iz svih usta i uglova. Vi ste nas intelektualno skontali znatno ispod vašeg nivoa, pa teatralno sa nama izvodite igru mačke i miša. Ni ne pada vam na pamet da bi, upravo, vi mogli biti u ulozi miša. Bar se zamislite.

Hm...ja sam kopirao tvoj post...gde ti se pokrala greškica malo drugačije prirode...pogledaj ono što je obojeno u crveno...hm...:lol:

vujadin:

nisam nishta izbacio iz te rechenice

a ti nisi odgovorio

shta je sa par miliona svih ostalih u tom dobu koji nisu sebe smatrali bogovima.

a nisi ni objasnio pojam "bogovi"...

ma nema veze, kapiramo se ;)

Back