Jacanje imuniteta

1. beli luk ne sarzi etarsko ulje.
2.echinacea se nikada ne kombinuje sa propolisom niti bilo kojim preparatom na bazi meda.
3.med je obicno njesra-stvar koja ima najvise secera u sebi i nesto minimalno nekih lekovitih materija koje da su zastupljene i u 100 puta vecim kolicinama ne bi pokazale nikakav efekat.

:cool:

Pitanja za nekog strucnog.

Od svih preparata na trzistu vitaminskih, multivitaminskih i slicnih , sta preporucujete.
Mi u kuci koristimo Nutrilite al ne size dovoljno brzo koliko nam treba pa bi da popunim taj prelazni period nekim iz apoteke...

Nathural wealth , strong nature, sta ono jos bese ima ???
Sve je to lepo al sta je kvalitetno ?

Drugo :

Moze li se napraviti neki kontraefekat koriscenjem vitamina , ribljeg ulja, propolisa , i npr ekomera istovremeno???
Gledam sta sve imamo u kuci pa se pitam jel da idemo redom il da miksujemo ???

I trece ....rekose mi u apoteci kad sam kupovala Imunoaktiv da se preparati sa ehinaceom koriste max dva meseca , pa pauza...al ne rekose kolika je pauza potrebna ...vi mi recite .

Hvala :)

Od svih preparata na trzistu vitaminskih, multivitaminskih i slicnih , sta preporucujete.
Mi u kuci koristimo Nutrilite al ne size dovoljno brzo koliko nam treba pa bi da popunim taj prelazni period nekim iz apoteke...

Drugo :

Moze li se napraviti neki kontraefekat koriscenjem vitamina , ribljeg ulja, propolisa , i npr ekomera istovremeno???

I trece ....rekose mi u apoteci kad sam kupovala Imunoaktiv da se preparati sa ehinaceom koriste max dva meseca , pa pauza...al ne rekose kolika je pauza potrebna ...vi mi recite .

dva meseca pauze.pravilo je u principu-koliko traje terapija, tolika je i pauza.
;)

Tnx ...

Al kako se bre ne kombinuje ehinacea i propolis imam dva preparata u kuci na toj bazi , jedan za dete , drugi za nas uslovno velike :) ???

Pa ljudi trpaju svasta zajedno bez nekog posebnog rezona.
To ti je kao primer cudotvornih cajnih mesavina od 20 (dvadeset) komponenti gde komponente budu zastupljene u tako malom procentu da nemaju nikakav efekat.
kao kad bi htela da popijes djus-votku i jednu votku ti stave u 5l djusa...
;)

E nikad mi niko plasticnije nije odgovorio na pitanje :)))
Osim mozda veterinara kad mi je objasnjavao kako se od psa dobijaju gliste al to ne bih ponavljala...ma ne zelim ni da se secam ...

Ok shvatila sam sustinu tvog odgovora.
Imas li mozda odgovor i na moja prva dva pitanja ???

E nikad mi niko plasticnije nije odgovorio na pitanje :)))
Osim mozda veterinara kad mi je objasnjavao kako se od psa dobijaju gliste al to ne bih ponavljala...ma ne zelim ni da se secam ...

Ok shvatila sam sustinu tvog odgovora.
Imas li mozda odgovor i na moja prva dva pitanja ???

Sustina je da je propolis antibakterijsko sredsvo.Da jaca imunitet, pcele bi zivele mnogo duze...
Ali, zive kratko..Osim matice koja se hrani maticnim mlecom (gelle royale) pa ako imas mogucnost, miksuj echinaceu sa mlecom...
Od vitamina, jedino na imunitet deluje kombinacija vitamna C i E.
Vitamin C najbolje uzimati kao sok crvenog kupusa...
Ne bacaj pare na te ppreparate...

Drugo :

Zašto bi pravila mikseve??????:neutral:
preprati na bazi ribljeg ulja ti nisu bitni za jačanje imuniteta,...:confused:
što se ehinaceae tiče, kod umerenog korišćenja nije potrebno praviti pauzu....odakle ti to...:confused:

Napisala sam odkud...citaj !

Takodje nisam rekla da cu da mixujem, nego da to imam u kuci i pitam jel da pijem sve , kao sto bi inace pila vitamine i ekomer il jedno po jedno ???

Sta kod mog pisanja nije jasno :dontunderstan: ???

propolis sa ehinaceom,aloja,kombuha,unositi dosta voca,baviti se sportom,pijem razne cajeve kupljene u zdravoj hrani u pakovanju gde se caj mora procediti jer mislim da je tako bolje-bar ja tako radim i osecam se dobro,retko kad se razbolim

Бели лук је природни антибиотик.:D

Иначе, ја подржавам тај твој режим исхране.
Да немам напорне дане и да не учим много и ја бих себе пребацила на такав режим исхране.

Има у Бг-у једна докторка која је специјализирала биљну медицину у Француској и има ординацију. Посетила сам је тамо и све ми је лепо написала како да се храним, дала ми и кувар и стварно је феноменално.
Али немам времена за привикавање на тај режим, тренутно.:(

Biljna medicina je super. Na obliznjoj planini (pored vikendice) ima super biljaka - bar 2 osobe su potvrdjeno izlecene od raka.

Mislim da je u ovo vreme zanimljivo imati jednu objedinjenu temu oko jacanja imuniteta.
Vec se o tome pricalo na h1n1 temi ali posto je ta tema dosta velika teska je za pronalazenje dobrih saveta.

dakle..saveti za jacanje imuniteta, prirodni i "vestacki"

izvolite :)

P.S.
moderatori mogu neke zanimljive "recepte" sa drugih tema ovde da prebace :)

Protiv gripa pola kila rakije svaki dan... nema virusa nicega.

Мислим да сам већ написала овај рецепт, али поновићу га.

Бели лук се исецка на ситне коцкице и залије се са мало маслиновог уља.
Оставе се 15-ак минута да одреагују маслиново уље и етерично уље из белог лука, стави се у кашичицу и прогута са мало сока, воде, чаја...

Одлична ствар за имунитет с једне стране, с друге, нема непријатног мириса белог лука.

Паприка и киви имају у себи много витамина Ц, више него лимун.

Домаћи сокови- цеђени- поморанџа и лимун- мој омиљени микс, са мало меда. :)

Auuuuuuuuuu.......gđa ili gđica Sofija se malo preforsirala u naponu inspiracije za jačanje imuniteta,pa pomeša babe i žabe i to sve zbrčka kako bi verovatno ostala lepa a da joj ne miriše iz usta,pa sve to ubaci u košsa voćem i medom i napravi recept za ....verovatno misli da je nešto napravila,ali dobro ,neka misli i nije mnogo pogrešila jer to nije ni malo škodljivo što zbog tetoks kombinacije sa vitaminom C a još i malo omege 9 u maslinovom ulju pa kako ispadne,a.....Ali šta je tu je ,mislim da je imala samo dobru nameru,ali ...istina je daleko od nje...A deo istine uz splet mnogih okolnosti je ovaj da sve zavisi od stanja organizma koliko se može ili treba pojačati imunitet...
Duga je već to priča za malo mesta na ovom forumu,ali je istini najbliži gdin "ANALITIČAR" sa svojom teorijom ishrane sa voćem...Nažalost ni on nije siguran šta daje telu anagu i najviše imuniteta ali uspešno naslućuje i blizu je.....Jeste gdine "Analitičar" da je Ehinacia sjajna za imunitet ali zapamtite ovaj redosled što se tiče voća:
1) GOJI BERRY 8ili Wolberry) ja ispred svih u svemu a najpre kao imuno-antioxidant zbog sjajne količine polisaharide koje sadrži najviše na svetu od sveg voća u prirodi...Najviše sadrži i vitamina C na svetu,čitav komplex vitamina B,vitamina K i A,beta-karotina,i td.vitamina A i E a od minerala nahviše na svetu ima kalcijuma(od voća),i ostalih 21 mineral u tagovima,čitav spektar amino-kiselina čak 19 od kojih ima 8 koje su esencijalne za organizam,sjajnu podršku selenijuma i germanijuma u tragovima,i još mnogo osobenosti na koje nemam mesta pisati o tome.....Znači narode,zapamtite da je GOJI BERRY definitivno uvršten u super voće br. ! u 21 veku a to su i mnoge naučne studije i potvrdile.....
Uz njega su tu i ACAI i naš DIVLJI NAR koji je na 2 t,j, 3 mestu po ORAC jedinicama.....Nažalost kod nas ga nema da ja znam a jedino ga uvozi jedan čovek iz BAR (C.G) ......i tek se za njega od pre neku godinu čulo u EVROPI,dok su Ameri već krenuli u masovni biznis sa njegovim lekovitostima...Na kraju uporedivu analizu snage voća za imunitet možete sjajno videti na sajtu www.wolberryjuice.com
Ja se baš raspisao,ali mi je bilo žao kad vdim koliko ovde ljudi lutaju,smišljaju i izmišljaju a da je malo toga potkrepljeno analizama i od struke!!!!!
A za možda najbolji recept za imunitet,rado ću Vam dati ukoliko ima zainteresovanih.

1. beli luk ne sarzi etarsko ulje.
2.echinacea se nikada ne kombinuje sa propolisom niti bilo kojim preparatom na bazi meda.
3.med je obicno njesra-stvar koja ima najvise secera u sebi i nesto minimalno nekih lekovitih materija koje da su zastupljene i u 100 puta vecim kolicinama ne bi pokazale nikakav efekat.

:cool:

Tačno majstore....i to je definitna istina i stučan pristup!
Ne znam dali si čuo ili analizirao voće sa Himalaja koje se zove GOJI BERRY ( ili Wolfberry) eto vrlo interesantno da se kao stručnjak ,nadam se ...) i o tome upoznaš,jer stvarno je mali broj ljudi čuo za to voće a skoro da nije ni probalo.Na sreću mnogih može se i kod nas naći kod čoveka iz Bara koji je od skora krenuo sa tim uvozom i jedan je od retkih u Evropi koji ga ima...Ipak pogledaj recimo ovaj sajt pa bih volio da mi odgovoriš jer se već dugo vremena bavim ovim pitanjem o zdravstvenim benefintima voća GOJI.....sajt za početak je www.wolfberryjuice.com u svakom slučaju se javi da razmenimo malo utiske ane snošaj,he,he...šalim se i nadam se da je to OK.

Auuuuuuuuuu.......gđa ili gđica Sofija se malo preforsirala u naponu inspiracije za jačanje imuniteta,pa pomeša babe i žabe i to sve zbrčka kako bi verovatno ostala lepa a da joj ne miriše iz usta,pa sve to ubaci u košsa voćem i medom i napravi recept za ....verovatno misli da je nešto napravila,ali dobro ,neka misli i nije mnogo pogrešila jer to nije ni malo škodljivo što zbog tetoks kombinacije sa vitaminom C a još i malo omege 9 u maslinovom ulju pa kako ispadne,a.....Ali šta je tu je ,mislim da je imala samo dobru nameru,ali ...istina je daleko od nje...A deo istine uz splet mnogih okolnosti je ovaj da sve zavisi od stanja organizma koliko se može ili treba pojačati imunitet...
Duga je već to priča za malo mesta na ovom forumu,ali je istini najbliži gdin "ANALITIČAR" sa svojom teorijom ishrane sa voćem...Nažalost ni on nije siguran šta daje telu anagu i najviše imuniteta ali uspešno naslućuje i blizu je.....Jeste gdine "Analitičar" da je Ehinacia sjajna za imunitet ali zapamtite ovaj redosled što se tiče voća:
1) GOJI BERRY 8ili Wolberry) ja ispred svih u svemu a najpre kao imuno-antioxidant zbog sjajne količine polisaharide koje sadrži najviše na svetu od sveg voća u prirodi...Najviše sadrži i vitamina C na svetu,čitav komplex vitamina B,vitamina K i A,beta-karotina,i td.vitamina A i E a od minerala nahviše na svetu ima kalcijuma(od voća),i ostalih 21 mineral u tagovima,čitav spektar amino-kiselina čak 19 od kojih ima 8 koje su esencijalne za organizam,sjajnu podršku selenijuma i germanijuma u tragovima,i još mnogo osobenosti na koje nemam mesta pisati o tome.....Znači narode,zapamtite da je GOJI BERRY definitivno uvršten u super voće br. ! u 21 veku a to su i mnoge naučne studije i potvrdile.....
Uz njega su tu i ACAI i naš DIVLJI NAR koji je na 2 t,j, 3 mestu po ORAC jedinicama.....Nažalost kod nas ga nema da ja znam a jedino ga uvozi jedan čovek iz BAR (C.G) ......i tek se za njega od pre neku godinu čulo u EVROPI,dok su Ameri već krenuli u masovni biznis sa njegovim lekovitostima...Na kraju uporedivu analizu snage voća za imunitet možete sjajno videti na sajtu www.wolberryjuice.com
Ja se baš raspisao,ali mi je bilo žao kad vdim koliko ovde ljudi lutaju,smišljaju i izmišljaju a da je malo toga potkrepljeno analizama i od struke!!!!!
A za možda najbolji recept za imunitet,rado ću Vam dati ukoliko ima zainteresovanih.
Студије показују све и свашта, а наука је отишла у три лепе због статистике...и тако....него, напиши нам неки рецепт за јачање имунитета!

Или си дошао на тему да критикујеш?

...ja ne verujem u te cudotvorne i egzoticne dodatke koji kao lece sve bolesti...moja baba kaze da se bolje oseca kad uzima neke ampule sa ajkulinim uljem i nudila ih meni a ja kao necu da njoj vise ostane...mislim da je to placebo efekat - cak i tableta secera bez ukusa koja se koristi u medicinskim ispitivanjima lekova moze dovesti do izlecenja skoro 40% ljudi koji je uzimaju...sta li rade ako nova cudotvorna pilula koja se ispituje sa placebom ne dovede ni do kakvog poboljsanja :)

...bolje placebo nego nocebo o kome se malo govori - placebo cini da se osecate bolje jer vam pomaze da se osecate bolje a nocebo cini da ljudi koji se mnogo brinu zbog zdravlja postanu bolesni...eto kolika je moc snage uma

...a ovi strucnjaci koji kazu da beli luk ne sadrzi uljne esencija neka ukucaju u google garlic oil...kako to nana sadrzi a beli luk ne sadrzi uljne esencije?

...sofija moj tata je strucnjak za morske specijalitete - ribu i lignje uvek sprema na rostilju i onda ih preliva mesavinom belog luka, persuna i maslinovog ulja... super je i ja ga samo tako jedem...radio letos dopler krvnih sudova i doktor mu rekao da jede beli luk, sad ga jede jos vise - za 200 evra mogao mu je i neku pilulu prepisati :)

:)
Ма бели лук јесте здрав и садржи уље у себи.
Па не треба ми лаборант да би ми то потгврдио.
Ја волим да кувам и бели лук је један од зачина које најрађе користим. Знам одлично да кад га исецкам, руке ми после њега буду масне. Према томе....

Фармацеути подцењују биљну медицину, а то није добар прилаз.

Морају се ујединити, а не ниподаштавати једни друге.

Иначе, да, ум је чудо.
Ја чак верујем да је велика већина болести последица болесне психе, наравно, потиснутих ствари које нису у свести човека.

:)
Ма бели лук јесте здрав и садржи уље у себи.
Па не треба ми лаборант да би ми то потгврдио.
Ја волим да кувам и бели лук је један од зачина које најрађе користим. Знам одлично да кад га исецкам, руке ми после њега буду масне. Према томе....

Фармацеути подцењују биљну медицину, а то није добар прилаз.

Морају се ујединити, а не ниподаштавати једни друге.

Иначе, да, ум је чудо.
Ја чак верујем да је велика већина болести последица болесне психе, наравно, потиснутих ствари које нису у свести човека.

..oko.belog luka...mozete li da jedete beli luk prirodan bez kuvanja ili drugih dodataka..dakle samo luk? probajte,pa se javite,da mi kazete kakvog je ukusa...i kako ste se osecali posle tog iskustva...vervatno da u njemu ima ulja,ali nema nista korisno za ljudski organizam...prirodna ljudska hrana mora da bude ukusna i da lepo mirise,bez ikakvih zacina ili kuvanja...!!!
..a sto se kuvanja tice...hm...tu je ustvari najveci problem...dakle sve sto je kuvano,peceno pohovano itd. je mrtvo ..termickom obradom se unistavaju svi minerali i vitamini..pretvaraju se u nevarljivu masu....otuda dolazi i bolest psihe...za zdravo telo i zivce mora se jesti ziva hrana...jer kuvana i ne varljiva hrana stvara kiselinu...a vecina bolesti nastaje zbog kiselosti i zaceplenosti kapilara...koju takva hrana stvara...
..treba probati na sebi...napraviti eksperiment...!!
..znam da su ljudi robovi navika...ali treba imati otvoren um da primi nova saznanja...i biti spreman na promene..

farmaceute i biljnu medicinu ne zelim da komentarisem...sve je to isto...

..oko.belog luka...mozete li da jedete beli luk prirodan bez kuvanja ili drugih dodataka..dakle samo luk? probajte,pa se javite,da mi kazete kakvog je ukusa...i kako ste se osecali posle tog iskustva...vervatno da u njemu ima ulja,ali nema nista korisno za ljudski organizam...prirodna ljudska hrana mora da bude ukusna i da lepo mirise,bez ikakvih zacina ili kuvanja...!!!
..a sto se kuvanja tice...hm...tu je ustvari najveci problem...dakle sve sto je kuvano,peceno pohovano itd. je mrtvo ..termickom obradom se unistavaju svi minerali i vitamini..pretvaraju se u nevarljivu masu....otuda dolazi i bolest psihe...za zdravo telo i zivce mora se jesti ziva hrana...jer kuvana i ne varljiva hrana stvara kiselinu...a vecina bolesti nastaje zbog kiselosti i zaceplenosti kapilara...koju takva hrana stvara...
..treba probati na sebi...napraviti eksperiment...!!
..znam da su ljudi robovi navika...ali treba imati otvoren um da primi nova saznanja...i biti spreman na promene..

farmaceute i biljnu medicinu ne zelim da komentarisem...sve je to isto...

...prosvetli nas , molim(o) te...:think: Al stručno samo...

Back