Auuuuuuuuuu.......gđa ili gđica Sofija se malo preforsirala u naponu inspiracije za jačanje imuniteta,pa pomeša babe i žabe i to sve zbrčka kako bi verovatno ostala lepa a da joj ne miriše iz usta,pa sve to ubaci u košsa voćem i medom i napravi recept za ....verovatno misli da je nešto napravila,ali dobro ,neka misli i nije mnogo pogrešila jer to nije ni malo škodljivo što zbog tetoks kombinacije sa vitaminom C a još i malo omege 9 u maslinovom ulju pa kako ispadne,a.....Ali šta je tu je ,mislim da je imala samo dobru nameru,ali ...istina je daleko od nje...A deo istine uz splet mnogih okolnosti je ovaj da sve zavisi od stanja organizma koliko se može ili treba pojačati imunitet...
Duga je već to priča za malo mesta na ovom forumu,ali je istini najbliži gdin "ANALITIČAR" sa svojom teorijom ishrane sa voćem...Nažalost ni on nije siguran šta daje telu anagu i najviše imuniteta ali uspešno naslućuje i blizu je.....Jeste gdine "Analitičar" da je Ehinacia sjajna za imunitet ali zapamtite ovaj redosled što se tiče voća:
1) GOJI BERRY 8ili Wolberry) ja ispred svih u svemu a najpre kao imuno-antioxidant zbog sjajne količine polisaharide koje sadrži najviše na svetu od sveg voća u prirodi...Najviše sadrži i vitamina C na svetu,čitav komplex vitamina B,vitamina K i A,beta-karotina,i td.vitamina A i E a od minerala nahviše na svetu ima kalcijuma(od voća),i ostalih 21 mineral u tagovima,čitav spektar amino-kiselina čak 19 od kojih ima 8 koje su esencijalne za organizam,sjajnu podršku selenijuma i germanijuma u tragovima,i još mnogo osobenosti na koje nemam mesta pisati o tome.....Znači narode,zapamtite da je GOJI BERRY definitivno uvršten u super voće br. ! u 21 veku a to su i mnoge naučne studije i potvrdile.....
Uz njega su tu i ACAI i naš DIVLJI NAR koji je na 2 t,j, 3 mestu po ORAC jedinicama.....Nažalost kod nas ga nema da ja znam a jedino ga uvozi jedan čovek iz BAR (C.G) ......i tek se za njega od pre neku godinu čulo u EVROPI,dok su Ameri već krenuli u masovni biznis sa njegovim lekovitostima...Na kraju uporedivu analizu snage voća za imunitet možete sjajno videti na sajtu
www.wolberryjuice.com
Ja se baš raspisao,ali mi je bilo žao kad vdim koliko ovde ljudi lutaju,smišljaju i izmišljaju a da je malo toga potkrepljeno analizama i od struke!!!!!
A za možda najbolji recept za imunitet,rado ću Vam dati ukoliko ima zainteresovanih.