Od svih strasti na svetu , strast prema moći i posebno želja za upravljanjem drugim ljudima mi je najneprivlačnija. Ne podnosim poltrone, uvlakače, karijeriste..ne volim takve da osetim u svojoj blizini, ne volim ni na poslu kad primetim da se neko prema meni tako ponaša i da hoće da izvuče neku sekundarnu korist. Posmatram šta se i ovde dešava. Oni koji su u poziciji moda grčevito se bore da zadrže svoju poziciju, ne znaš da li je za smeh ili plač,a oni koji pretenduju na to druže se sa vlašću , spletkare i rade sve moguće dok se toga ne dočepaju.Tuga. Ja sam odbila mesto moda ne bilo gde, već na Politici, jer neću da bilo ko i pokuša da manipuliše sa mnom ili da me uzima kao paravan za svoje postupke.Slobodu cenim iznad svega ma kako to sladunjavo i prevaziđeno zvuči.
Nekada , između dva svetska rata su postojali seoski knezovi. Oni su birani u narodu na izvesno vreme i imali su neku malu, simboličnu vlast. Odlika toga je bio pečat iliti mur kojim su se overavala razna dokumenta u vezi stoke i slično. Kad bi istekao taj predviđeni rok vladavine nije bilo retkost da bi seljaci lokalnog kneza morali da svežu i otmu mu pečat , jer vlast se nije predavala bez borbe
Nema veće vladavine od ljubavi. Nikakva čizma, moć ili bilo šta ne može da sveže nekoga kao ljubav. Kad to savladaš,upravljaš univerzumom