"Ja sam samo alkoholičar koji je postao pisac da bih mogao da ostanem u krevetu do podneva." - Čarls Bukovski

Sensei

Master
Moderator
Poruka
66.473
Slažem se, naglasak na alkoholičar.
Postao je poznat uglavnom zato što je svojevremeno objavljivao ideje koje se javljaju alkosima. Takve pametnoće mogu da čujem svakog dana od mojih lokalnih alkosa ispred piljarnice.

Šta vas toliko fascinira u vezi njega, naročito u ovo doba kada nema šta nema (fascinantno) po internetu?

1705363285828.png


Mislim da je prevaziđen.
 
Mislim da je Bukovski iz nekih marketinških razloga pomalo i sam forsirao taj mit o sebi kao pijanici-piscu i više nego što je to imalo podlogu u stvarnosti. Posljedica toga je da već decenijama nailazimo na gomile netalentovanih wanna be Bukovskih koji misle da je besposličarenje i opijanje pravi način da postanu pisci.
Pored svih poroka, pravi Bukovski je bio strahovito načitan i vrijedan čovjek. Bukvalno je dane i noći provodio u javnim bibliotekama čitajući svu moguću literaturu. Tako je postao pisac, a opijanje i ***** su mu bile ljudska slabost, a ne put u svijet literature.
 
Nick Cave o Bukovskom :

"Ali, ne znam, Simone, jednostavno mi se ne sviđa Čarls Bukovski. Po mom mišljenju, Bukovski je ‘Bukkake loše poezije’. Ne sviđa mi se. Jednostavno ne sviđa. Nimalo. Ne, uopšte”.Bukake je je seksulna praksa gde više muškaraca ejakulira na jednu osobu ženskog ili muškog pola
 

Back
Top