Ja govorim perfektno....

• Začetnik teme Začetnik teme bvssv
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
nemam nista protiv poliglota:lol: vec od onih sto su kao poliglote:lol:

ali pitanje nije bilo sta vi govorite perfektno vec sta se podrazumeva pod tim

koliko duboko mozete da odete u konverzaciji recimo?

jel mozete da se udubite u temu o politickim strankama sa jasnim objasnjenjem prirode svake
ne znam to mi palo sad na pamet

sta vam znaci kad neki jezik govorite perfektno?

sta vi mozete da kazete na tom jeziku?

sta ne sme da se ne zna?

JA govorim SVE jezike perfektno. Na nekim pisem tekstove, na nekim pisem pesme, a na nekim razmisljam. Na primer, engleski govorim perfektno, razumem u potpunosti Sejkspira, australijske dijalekte engleskog. Znam i svedski i norveski, ali mi je lakse da govorim norveski, jer sam bila vise u kontaktu sa norveskim. Volim italijanske dijalekte, jer sam sa svima govorila na dijalektima, posto sam dosla u Italiju da radim kao manekenka, a pre toga sam radila u Spaniji, a spanski govorim od rodjenja.

meni je iskreno muka od silnih poliglota:dash:

A ovo je odgovor na to tvoje misljenje o tim "poliglotama":

Nemacki! Znam ga bolje nego srpski. Cak neke reci ne umem ni da prevedem na srpski, a znam sta znace, jednostavno ne vladam Srpskom terminologijom. :rumenko:

Nemam nista protiv poliglota! Zasto bih? Trebao bih? :think:

JA govorim SVE jezike perfektno. Na nekim pisem tekstove, na nekim pisem pesme, a na nekim razmisljam. Na primer, engleski govorim perfektno, razumem u potpunosti Sejkspira, australijske dijalekte engleskog. Znam i svedski i norveski, ali mi je lakse da govorim norveski, jer sam bila vise u kontaktu sa norveskim. Volim italijanske dijalekte, jer sam sa svima govorila na dijalektima, posto sam dosla u Italiju da radim kao manekenka, a pre toga sam radila u Spaniji, a spanski govorim od rodjenja.[/COLOR][/B]

da videla sam kako govoris perfektno spanski:cool:
:roll:

nemam nista protiv poliglota:lol: vec od onih sto su kao poliglote:lol:

ali pitanje nije bilo sta vi govorite perfektno vec sta se podrazumeva pod tim

koliko duboko mozete da odete u konverzaciji recimo?

jel mozete da se udubite u temu o politickim strankama sa jasnim objasnjenjem prirode svake
ne znam to mi palo sad na pamet

Nemas nista protiv poliglota vec protiv onih koji su kao poliglote, hm... politicara:-D?
Razumevanjem kontrolisem tok razgovora, jedan jezik ima preko 30 000 i niko ne moze da zna bas sav jezik perfektno pogotovo strani, evo recimo za primer znas li iz srpskog sta znaci inkonabula, barkez, at, i sl.
Italijani ne vole politiku tako da uvek zaokrenem na zene:-)

Madjarski! Zivela sam u Budimpesti 10 godina, cak su mi, dok sam zivela tamo govorili i kako je nemoguce provaliti da nisam madjarica posto sam imala i njihov akcenat u govoru, ali dobro, bila sam dete kad sam ga naucila.

A Jeremic je studirao na Harvardu i Kambridzu, zasto te cudi sto tako dobro govori? :) Mada ima neki smesan naglasak! :)

Poslednja izmena:
Madjarski! Zivela sam u Budimpesti 10 godina, cak su mi, dok sam zivela tamo govorili i kako je nemoguce provaliti da nisam madjarica posto sam imala i njihov akcenat u govoru, ali dobro, bila sam dete kad sam ga naucila.

A Jeremic je studirao na Harvardu i Kambridzu, zasto te cudi sto tako dobro govori? :) Mada ima neki smesan naglasak! :)

Ima smesan naglasak i dosta mu je amerikanizovan govor.

Madjarski jezik nema znacaju buducnost, ni u svetu ni kod nas.

Back