ИЗВИНИ СРБИЈО

МАЧАК

Buduća legenda
Poruka
25.542
kristijan-v.jpg

Bivši portparol misije NATO na Kosovu piše blog o Srbima
"Izvini, Srbijo!"
http://www.alo.rs/vesti/54180/Izvini_Srbijo
„Zovem se Kristijan Kars i od januara 2000. sedam meseci sam služio na Kosovu kao oficir mirovnih snaga NATO za odnose sa medijima.

Kada sam radio za Kfor, verovao sam da smo mi, Zapad, oličenje demokratije i oni koji će narodima Balkana pokazati kako treba da žive. Te 2000. sam bio naivan i kada pogledam na to šta sam pisao kao portparol, nemam lepa osećanja. Mnoge stvari su bile iskrivljena slika realnosti, a prva stvar koja me je naterala na razmišljanje desila se 16. februara 2001. U to vreme sambiou Prištini, gde sam čuo da je autobus kod Podujeva dignut u vazduh. Otišao sam na lice mesta, gde sam osetio miris i video delove tela 12 ljudi, među kojima jebioi dvogodišnji Danilo, a koje je štitio NATO, koji nije uspeo da spreči ovaj teroristički napad.“
Ovim rečima je norveški novinar Kristijan Kars objasnio zašto je počeo da piše blog „Izvini, Srbijo“ o istini u južnoj srpskoj pokrajini. Kako kaže, 11 godina nakon okončanja njegovog mandata suočio se sa posttraumatskim sindromom. Svoja iskustva, osim na blogu „sorryserbia.com“, izneo je i u više intervjua.
- Tog 16. februara 2001. sam se zapitao da li mi zaista ovde radimo prave stvari i zašto smo uopšte ušli u taj rat? Počeo sam da radim na svojoj kolektivnoj svesti, ali nisam osećao ličnu odgovornost. A onda sam u februaru 2011. kao novinar došao u Rakovicu, u posetu izbegličkom kampu... Po povratku kući mi se slošilo i shvatio sam da je to veoma jaka posttraumatska reakcija ili da mi bog govori da je vreme da kažem „izvinite“. Plakao sam danima u svom stanu i tako je počeo proces... 24. marta prošle godine sam gostovao na RTS-u i javno se izvinio srpskom narodu kao bivši član NATO jer nismo zaštitili Srbe i nealbance - rekao je Kars, koji je potom počeo da piše blog za koji je rekao da nije o njemu, već o Srbima koji na Kosovu nemaju slobodu govora i izražavanja i gde ne smeju da koriste svoje nacionalne simbole i ćirilicu.

Borac za istinu uči srpski jezik!
Kars je svetu obznanio mnoge događaje - od lažnih optužbi i sudskih presuda protiv Srba, pa sve do brutalnosti kosovske policije protiv Srba na Gazimestanu. Zbog pitanja koja je tim povodom postavio kosovskoj policiji, čak je kažnjen s 500 evra, a kako sam kaže, tamo ga sada tretiraju kao teroristu.

U međuvremenu je počeo i da uči srpski, pa se čak upisao i na Institut za strane jezike u Beogradu ne bi li poboljšao gramatiku i počeo da govori naš jezik kao da mu je maternji.
:super::super::super:
Истина о Косову и Србији полако излази на видело....
И сигуран сам, да ће права истина победити,
ако због ичега, а оно због савести нормалних људи.....
Још само да сачекамо да помру актери дешавања
које можемо сврстати у ненормелне.

Onaj drugi Norway sto je navodio rakete i koji je vrisnuo 2010 se nije oglasio. Kazu da ih je bilo oko 700 iz Norveske. Ovakvih "slabica" kao ovaj ima uvek i na to oni i racunaju, neki % koji ce da se "okrene", ali je to u sustini zanemarljiv broj...

Onaj drugi Norway sto je navodio rakete i koji je vrisnuo 2010 se nije oglasio. Kazu da ih je bilo oko 700 iz Norveske. Ovakvih "slabica" kao ovaj ima uvek i na to oni i racunaju, neki % koji ce da se "okrene", ali je to u sustini zanemarljiv broj...

Srbija i Norveška imaju staro prijateljstvo, tako da ne čudi da baš u njihovim redovima ima takvih "pokajnika". MIslim da je i Kraljevina Norveška dala najviše donacija po glavi stanovnika od 2000. na ovamo. Jedino što će ovo da pročita nas par sa Krstarice, a sve ostale će mnogo da zabole :neutral:

O nama svi pisu istinu tek kad ih ama bas vise niko ne slusa. Ovo isto su uradili i drugi, mocniji i vazniji od njega ali tek kad su prestali biti i mocni i vazni.

Jeste tako ali sve to ima svoj znacaj. Prvenstveno za neke nase "Drugosrbijance" kojima je ispran mozak iako su znali sta se stvarno dogadjalo. Ovakvo, makar i toliko kasnije budjenje savesti izbijace "argumente" mnogima koji su prihvatali sve sto im je zapadna propagandna masinerija servirala.

A šta ćemo sa vadjenjem organa srbima i crnogorcima
sa Kosova, zašta ima više nego dovoljno dokaza?
Da ne pričamo o "Masakru u Račku" gde su i oni priznali
da je namešteno?
Sta se i danas promenilo?
Ulazak u EU?
Pa ovo što nam rade nije politika štapa i šargarepe,
već igre bez granica.
Uvek isto: Potpiše se, oni pljunu
a naši poližu.
Pa tek oni srbi u Ibarskom Kolašinu,
Koliko su NATO-EU-šiptarskih ofanziva izdržali?
Pa i onu kad je sve propalo pa BoTa mali poslao BG policiju na njih?
Samo, koliko još mogu izdržati?

tomislav-nikolic-anders-fog-rasmusen-kfor-nato-sever-kosova-1348689061-212768.jpg

- Mr. Nikolich what is this topic on the "Cruiser" talking about?
- Do not bother with it my best friend, this is our little tricky way how to convince the dumb persons what shall they have to think about, but can you borrow to me 50$ for the rest of the month, I will repay you at the 1st October?
- Which 1st October? This year? The next one?
- Hahahahaha you are more clever than I have been excpected...
- Mr. Nikolich, what should your ppl will think about our meeting?
- Do not bother with it, they will think nothing. Our INTERNET PATRIOTS are instructed to talk about Nesha Chanak, we have reached 47th page yesterday and some stupidity about Serbian-Russian Union
- The Serbian-Russian Pact? Hahahaha, Mr.Niklocih, hahahaha
- hahahaha, my frend, I know, hahahahah
- here is 50$ to you, no need to back...
- no need to ... WOW... do you have another 50 bux?

Poslednja izmena:
Jel Mačak, ovaj se pokajao al zašto si ti mnjaukao i grebao za izvesne khm... "srbe"... koji se dan danas ne kaju
za službena ubistva u ime stranačke politike?

Još jedna zatupljujuća tema bez ikakvog smislaDa ga nećeš kući dovedeš koliko si oduševljen?

Znaci, pogresna mi procena. Ovde ima mnogo neizlecivih sledbenika "istine"o apsolutnoj srpskoj krivici i nevinosti svih ostalih. Iako za sebe tvrde da su "velicanstveni" forumasi.

O nama svi pisu istinu tek kad ih ama bas vise niko ne slusa. Ovo isto su uradili i drugi, mocniji i vazniji od njega ali tek kad su prestali biti i mocni i vazni.

А и такви се могу набројати на прсте, док оних бивших Нато официра који такође дају изјаве и пишу књижурине, а који подржавају независно Косово и сматрају Албанце својом браћом по оружју и доказаним савезницима, има "мало" више.

Back