Израел је напао иранске нуклеарне објекте, убијени војни команданти у великом нападу

Ко има веће шансе у сукобу?

• Израел

glasova: 63 68,5%
  • Иран

glasova: 29 31,5%

• Ukupno glasova
    92
Trazice kako je krenulo agente Mosada i u sobi ajatolaha. Paranoija hara Iranom.

mossad-mossad-corporation.gif

Samo neka Izrael ne spasava Svet...
Odkako ga oni spasavaju...u Svetu opsta pogibelj...Njihov Covid i Fajzere da ne pominjemo...

...

„Euforija je bila kratkotrajna. Do petka ujutru, pitao sam se: da li je uopšte bilo potrebno ući u ovaj rat, posebno protiv Iranaca? Šiiti su istorijski spremni da podnesu patnju. Setio sam se njihove spremnosti na žrtvu, što su dokazali tokom osam godina iscrpljivanja sa Irakom. Savetujem da minimiziramo gubitke i da se obratite Trampu da zaustavi ovo ludilo kroz razuman sporazum, inače ćemo se na kraju naći u situaciji da molimo za prekid vatre, a Iran će to odbiti.“

„Euforija je bila kratkotrajna. Do petka ujutru, pitao sam se: da li je uopšte bilo potrebno ući u ovaj rat, posebno protiv Iranaca? Šiiti su istorijski spremni da podnesu patnju. Setio sam se njihove spremnosti na žrtvu, što su dokazali tokom osam godina iscrpljivanja sa Irakom. Savetujem da minimiziramo gubitke i da se obratite Trampu da zaustavi ovo ludilo kroz razuman sporazum, inače ćemo se na kraju naći u situaciji da molimo za prekid vatre, a Iran će to odbiti.“

Vrelo u Haifi :maramica:

Zapalise rafineriju ko licnu z:D

Ako potpiše i dalje ima zemlju u komadu a može na taj način i dokazati jel nuklearno naoružanje samo povod a ne uzrok što je napadnut.
Optužbe da prave bombu su počele 1984., mema tog dogovora kojim bi izbegli napade Izraela i njegove kučkice SAD, neće to prestati dok im državu ne pretvore u drugi Irak ili Libiju.

Moraju da udare jako i brane se odlučno.

Далеко мањи удар (ноћас) него што се очекивало али опет:
Израел ће рационализовати производњу антибалистичких ракетних система THAAD и SM-3, јер САД могу да произведу само 50-75 THAAD и 60-84 SM-3 антибалистичке ракете годишње!
Ако се упореди са салвом коју упућује Иран ... ох, хо хо.
photo_5363985854726536547_y.jpg

Jedno je sada sigurno, protiv hipersoničnih raketa, nema leka.
Још три ствари су сигурне:
1) ИАФ слободно лети над Ираном
2) ИДФ није употребио своје балистичке ракете, још увек
3) ИДФ није употребио свој нуклеарни арсенал, још увек

Гратис 4) Иранске теокреате немају савезнике

Дакле:
1) само конвенционалном авијацијом, Израел скида кључне људе и ресурсе у Ирану
2) Иран гађа балистиком, па шта погоди

Још три ствари су сигурне:
1) ИАФ слободно лети над Ираном
2) ИДФ није употребио своје балистичке ракете
3) ИДФ није употребио свој нуклеарни арсенал.

Дакле:
1) само конвенционалном авијацијом, Израел скида кључне људе и ресурсе у Ирану
2) Иран гађа балистиком, па шта погоди

Gde nesta Ironični Dome?
Gde nestase Patrioti? A da...propali u Ukropistanu...

Vest od pre 2 dana ⬇️

Italijanski portal: Izrael isporučuje Ukrajini sisteme Patriot​

https://balkans.aljazeera.net/news/...al-izrael-isporucuje-ukrajini-sisteme-patriot

Mislim da ce isporuka malo kasniti...:lol::lol::lol:

...

3) ИДФ није употребио свој нуклеарни арсенал, још увек

Pakistan je juce pomenuo da ni oni jos nisu upotrebili svoj nuklearni arsenal...

Isti onaj Pakistan koji je kineskim oruzjem u 2 dana ponizio Indiju...

...

Tzv arapske = Druzke porodice u redovima IOF-a. Ne teši se, vaši su stradali.

Svi normalni ljudi kojima je drzava Izrael dom su "nasi." Ti se raduj smrti civila kad vec IDF przi mule i njihove oruzane formacije na mega vreloj vatri. :mazi:

drzi se ti sudopere bolje jer o geopolitici nemas pojma

pogledaj na sta lici Tel Aviv danas

A ovo ti je tek drugi dan rata

Iskreno meni uopšte nije jasno šta je Izrael očekivao.Iran već dugo posjeduje možda u regiji najbolji i najmasovniji program proizvodnje balističkih projektila i to u samostalnoj domaćoj režiji.Što se tiče proizvodnje dronova takodje imaju odlične primjerke.PVO su razvili u sopstvenoj režiju takodje uglavnom dobre kopije ruskih pvo sistema.Koliko imaju zaliha samo Bog zna.Stavka gdje su najslabiji i gdje Izrael pravi razliku je proizvodnja vojnih aviona.Izrael posjeduje nekoliko stotina američkih lovaca a Iran uglavnom kaska i svi su starije generacije.Tek poslednjih nekoliko godina naručuju od Rusa lovce novije generacije ali kako Rusima gori pod nogama trenutno slabo šta ide za izvoz.Bez SAD ako se ovo nastavi duže Izrael bi pretrpio nesagledive posledice otvorenog rata sa Iranom jer može daleko više da izgubi, pri tome kontam da će ovo samo ubrzati nuklearni program Irana jer se ključna infrastruktura nalazi duboko ispod zemlje kao i kod Koreje koja čak i probe odradjuje ispod zemlje.

Back