Израчунали смо колико ће вам бити рата кредита након повећања камате

кредит је

• једини начин борбе против инглације

glasova: 0 0,0%
  • главни узрок лавине инфлације

glasova: 0 0,0%
  • средство богаћења оних који фиктивно дају у суштини непостојећи новац на зајам

glasova: 2 100,0%

• Ukupno glasova
    2

AleksaJ

Buduća legenda
Poruka
36.547
https://nova.rs/vesti/biznis/izracu...-vasih-kredita-posle-povecanja-kamatne-stope/

Извршни одбор Народне банке Србије је пети пут од почетка године повећао референтну каматну стопу за 0,25 процентних поена и она сада износи 3 одсто. Ову промену осетиће сви грађани који су узели динарске кредите, и то они са променљивом каматом. Њихове месечне рате ће бити повећане.

НБС је последњи пут повећала референтну каматну стопу у јулу ове године и тада је износила 2,75 одсто. Сада је достигао три одсто, а према речима саговорника Нове, очекује се да ће се овај тренд раста наставити. Тиме ће се повећати и рате за узете кредите.

Професор Економског факултета у Београду Љубодраг Савић каже за „Нову” да ће повећање референтне каматне стопе првенствено погодити грађане који имају динарске кредите са променљивом каматном стопом.

„За мене је ово сасвим очекивана ситуација, имајући у виду да се исти случај десио и са Еурибором, али и са америчким федералним резервама. Циљ подизања референтне каматне стопе је спречавање даљег раста инфлације кроз повећање цене кредита. Смањиваће се тражња за новцем, што је један од инструмената централних банака за сузбијање инфлације“, каже наш саговорник и додаје да је то најбољи механизам у борби против инфлације.

Па и е изгледа тако страшно ... гледајући остали раст цена

Srećom, kupujem za gotov novac.
Jedino što otplaćujem je telefon.
Evo, prva negativna iskustva su mi sa time da uplatim koliko hoću/ mogu,, a ono im treba vremena i vremena da prepoznaju uplatu.
Uplatila, a stižu mi obaveštenja i upozorenja, ostanem uskraćena za uslugu.
Ne vidim uplatu na '' moj mts'' nekoliko dana. Čekam!

Srećom, kupujem za gotov novac.
Jedino što otplaćujem je telefon.
Evo, prva negativna iskustva su mi sa time da uplatim koliko hoću/ mogu,, a ono im treba vremena i vremena da prepoznaju uplatu.
Uplatila, a stižu mi obaveštenja i upozorenja, ostanem uskraćena za uslugu.
Ne vidim uplatu na '' moj mts'' nekoliko dana. Čekam!
"Motaju" tvoju lovu,kao moju kada sam na dinarskom računu jedne banke imao dovoljno da skeniram QR kod pa da platim račun za struju,naravno sa provizijom.Umesto sledećeg dana,na sajtu distribucije sam tek posle 48 sati video da je proknjižena uplata.Dakle 24 časa je banka muljala sa mojom lovom pa poslala distribuciji.Od tada opet idem na šalter distribucije kao što je išao svaki uzoran građanin SFRJ.

"Motaju" tvoju lovu,kao moju kada sam na dinarskom računu jedne banke imao dovoljno da skeniram QR kod pa da platim račun za struju,naravno sa provizijom.Umesto sledećeg dana,na sajtu distribucije sam tek posle 48 sati video da je proknjižena uplata.Dakle 24 časa je banka muljala sa mojom lovom pa poslala distribuciji.Od tada opet idem na šalter distribucije kao što je išao svaki uzoran građanin SFRJ.

Западне Банке купују и продају биткоинте и тиме хрене инфлацију и 'стварају' екстра зараду

@Тихи

Back