IZMISLITE NARODNJACKU PESMU

Evo i ja da se okusam...

U kafani sedim,
samo tebe gledim,
posle cet'ri litre piva,
divna si mi bila.

Nije mala znala,
ne bi mi ni dala,
da je nisam opio,
batine bih popio.

Radnja se desava na lokaciji kafana-devojka. Mi znamo da je pisac musko, jer se obraca u zenskom rodu osobi o o kojoj prica. Medjutim ta pretpostavka nemora biti istinita ukoliko je pisac homo, lezbo ili tranvestit. Mi se pitamo, ali radnja dalje tece.
On gledi tu zenu. Imamo i 4 litre piva koja dokazuje ushicenje i opijenost, ali cime?
Ocigledno nepostojacom lepotom, jer iz reci "posle" mozemo da zakljucimo da nije bilo pre. On kaze da je "divna" bila, sto znaci da su njemu svi divni kad se napije, pa je lik mozda svaler, pijanica, homo, bi, lezbo... budala ili sve to. Izuzetno je slozena licnodt glavnog junaka da nas izludjuje do konfuzije.
Zatim sledi druga strofa gde kaze "da mala nije znala"...i sta to moze da znaci?
Mozda je mala mnogo mala pa je lik i pedofil. On se ocigledno nalozio i oce da ****, ao voli nesto mlado i neiskusno. Mala mu ne bi ni dala, tako kaze pesma. Mozda mu ne bi dala jer joj je odvratan, pa saznajemo da je lik mozda i ruzan i smrdi. Takodje je i prevarant jer hoce na kvarno da je poj*be,pa je opio. Cilj opravdava sredstva.
da je nisam opio,
batine bih popio
Lik je i kukavica jer se plasi da ga ova ne bije. Ipak posto kaze da bi batine popio, on je sigurno alkoholicar, jer sve uporedjuje sa picem, pa cak i batine.
Izuzetno komplikovana literarna forma komplikovana za tumacenje. Svaka cast autoru.

Radnja se desava na lokaciji kafana-devojka. Mi znamo da je pisac musko, jer se obraca u zenskom rodu osobi o o kojoj prica. Medjutim ta pretpostavka nemora biti istinita ukoliko je pisac homo, lezbo ili tranvestit. Mi se pitamo, ali radnja dalje tece.
On gledi tu zenu. Imamo i 4 litre piva koja dokazuje ushicenje i opijenost, ali cime?
Ocigledno nepostojacom lepotom, jer iz reci "posle" mozemo da zakljucimo da nije bilo pre. On kaze da je "divna" bila, sto znaci da su njemu svi divni kad se napije, pa je lik mozda svaler, pijanica, homo, bi, lezbo... budala ili sve to. Izuzetno je slozena licnodt glavnog junaka da nas izludjuje do konfuzije.
Zatim sledi druga strofa gde kaze "da mala nije znala"...i sta to moze da znaci?
Mozda je mala mnogo mala pa je lik i pedofil. On se ocigledno nalozio i oce da ****, ao voli nesto mlado i neiskusno. Mala mu ne bi ni dala, tako kaze pesma. Mozda mu ne bi dala jer joj je odvratan, pa saznajemo da je lik mozda i ruzan i smrdi. Takodje je i prevarant jer hoce na kvarno da je poj*be,pa je opio. Cilj opravdava sredstva.
da je nisam opio,
batine bih popio
Lik je i kukavica jer se plasi da ga ova ne bije. Ipak posto kaze da bi batine popio, on je sigurno alkoholicar, jer sve uporedjuje sa picem, pa cak i batine.
Izuzetno komplikovana literarna forma komplikovana za tumacenje. Svaka cast autoru.

Jbt...koja detaljna analiza :):):)
Moracu da objavim nesto ozbiljno da vidim tvoju reakciju :)

Hodam sama ulicom
sa ultra kratkom suknjicom
Svi gledaju u mene
i vrela krv im tece kroz vene..
Ali on je sa drugom
zato hodam s tugom
vraticu mu merom istom
ne bila pri zdravlju cistom!

Sad tek shvatam kako je lako tekstopiscima narodne muzike.. Napisu nesto za 2 min, i zarade brdo para..

Gledash me gledash,
A s` drugom se grlish!
Zelish meni da se dash,
Al` opet njoj hrlish!

Shta da ti radim,
Luche moje malo,
Ljubav da sadim,
Nije mi se dalo!

Dok gledam tvoj nos,
Nema mi druge,
Prodje i moj voz,
Sidje sa pruge........

Pa neka neko kaze da nisam talentovana za (ne)textove...........:)

Hodam sama ulicom
sa ultra kratkom suknjicom
Svi gledaju u mene
i vrela krv im tece kroz vene..
Ali on je sa drugom
zato hodam s tugom
vraticu mu merom istom
ne bila pri zdravlju cistom!

Sad tek shvatam kako je lako tekstopiscima narodne muzike.. Napisu nesto za 2 min, i zarade brdo para..

eeeeeeeeeeeee. Nije bas, 2 minuta za pevanje, 2 minuta za pisajne, i 2 dana za oblacenje i sminkanje. Nije sve to tako jednostavno kako izgleda. Bez obzira sto na osnovu toga sto nemaju nista na sebi mozete zakljuciti da nije tesko da se obuku, ipak nije ni to jednostavan posao.

da je nisam opio,
batine bih popio

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA :wink: SVAKA CAST

zavelo me to sto suskas
zbog tebe sam draga upao u jamu
eh, da imam sto maceva
ubio bi draga zbog tebe ja plavog zmaja
stari medved dere mladu jarebicu
pustite me konjanici jos uvek da zivim
obasjalo sunce jutros casu moje rakije
to je mala lepi rokenrol

itd.
je stil kako se prave naslovi narodne pesme.

zavelo me to sto suskas
zbog tebe sam draga upao u jamu
eh, da imam sto maceva
ubio bi draga zbog tebe ja plavog zmaja
stari medved dere mladu jarebicu
pustite me konjanici jos uvek da zivim
obasjalo sunce jutros casu moje rakije
to je mala lepi rokenrol

itd.
je stil kako se prave naslovi narodne pesme.

Da, da, samo...al ovo pesma ili su teme za pisanje pesama, nista se ne rimuje, niti ima veze. A, da...o narodnjackoj pesmi je rec.

Sedoh povrh brda,
Divljih svinja krda,
Nisu njemu ravna,
Kad naidje ljubav davna.
On je pravi bizon,
Kao Kruso Robinzon,
Svuda pravi lom,
Ka' nekakav som.
Rodila ga majka,
Nema tri'es't leta,
Obuzela ga flajka,
Mesto kak'a snajka.
Zeludac mu sada,
Ahilova peta,
Stradao je jadan,
Presudila maceta.
Plakali su za njim,
Trin'est i po dana,
A o njemu se pesme,
Pisu cak i sada.

eeeeeeeeeeeee. Nije bas, 2 minuta za pevanje, 2 minuta za pisajne, i 2 dana za oblacenje i sminkanje. Nije sve to tako jednostavno kako izgleda. Bez obzira sto na osnovu toga sto nemaju nista na sebi mozete zakljuciti da nije tesko da se obuku, ipak nije ni to jednostavan posao.

O daaa.. Kako sam mogla tako nesto da kazem! Ali, i ti si se malo zeznuo.. Sta je bilo sa 7 dana za shminkanje?!?!? To si zaboravio, a?!? c,c,c.. jadni oni koliko se trude.. :D

Back