Izlasci sa deckom/muzem

Ja imam jedno pitanje tj. dilemu da li sam kreten ili 'pak ispravno razmišljam. Recite mi ako sam kreten, najiskrenije, molim vas.

Dečko i ja bi trebali ove godine treći put zaredom da idemo na sajam knjiga. Naše tradicije su tih par sajmova (između ostalog) i imamo svoj plan kako to ide. Ma, meni je to doživljaj, za nas dvoje.
Elem, ja za to nabavljam propusnice svake godine već dugi niz godina, pa nam je tako taj sajam zagarantovan, a njegova mama je prošle god na poslu dobila neku propusnicu za sve sajmove.
Ja mom dragom kažem, prevashodno zbog drugih sajmova samo da pita majku da li je slučajno dobila to i ove godine i nije. Pritom ga je pitala kad idemo na sajam, jer hoće i ona da ide.
Meni je to zasmetalo, ne jer ja imam nešto protiv njegove mame, ona je duša od žene i okej smo, nego što je to naše, naš izlazak, tradicija, što je to uživanje ako si opušten, a i ne volim da idem sa brdo ljudi na sajam knjiga.
Kad sam ranijih godina išla sa ćaletom, mi smo se čak razdvajali i svako je gledao šta ga zanima, pa bi se posle cimnuli na mob da se negde nađemo.
Iskreno, i mene moja mama da pita, ja bih i njoj jednako rekla da ne može, jer idem sa svojim momkom, a moju jelte volim najviše na svetu. Dakle i mojoj bih čak rekla "ne", a moja ne bi ni pitala.
E tu se moj dečko naljutio, jer kaže kako da joj kaže "ne", šta je trebao da joj odgovori na to, neće da ide sama a oće da ide...
Moj odgovor je bio da je s moje tačke gledišta bezveze i pitati i da ja ne bih pitala jednog dana svoje dete i da je dovoljan odgovor bio "Dogovorićemo se, javiću ti, ni mi ne znamo tačno".
Kao jedan od argumenata je naveo to što je sa mnom i sa mojom majkom išao u kupovinu (hrane), a to nije isto, jer je nama pomoć potrebna samo da odnesemo stvari do kuće. Reče da je to kao sajam, jer na sajam ideš jer su jeftine knjige i sve na jednom mestu, a meni to nije tako, meni je to doživljaj, a ne pazarenje samo.
Ja sam se posle povukla i bila u fazonu okej ako ti toliko znaci, ajde, ali bez gunđanja i ti i ja. A sledećeg dana mi je rekao "ako oćeš da idemo bez mame onda idemo taj i taj dan" sve uz osmeh. xD

E, sad sam žbunjena... xD Jel u redu što sam se pobunila i tu rekla "ne", al sam onda rekla i "ok", jer sam i ja jednako uvek bila fina i da pomognem njegovoj mami, ali ne i u fazonu da izlazim za njegovom mamom. O_o

Iskreno, ovo mi je najduža i najozbiljnija veza u životu, dve i po god smo zajedno, i zaista ga volim i želim da ostanem sa njim, pa želim da budem korektna maksimalno.

Stariji ljudi ponekad zaista nemaju mere.

Ni meni.
Moj tata je umro pre 8 godina, mama ima bogatiji društveni život od mene.
A kamo li dok je tata bio živ.

За мене је потпуно незамислива ситуација да се мој или мужевљев родитељ намеће за било шта. Посебно када смо имали година као @GiovannaD и момак јој.

Zar roditelj ne može svoje sopstveno dete da pita da ide negde sa njima, a da ne bude shvaćen kao nerazumna, sebična i šta sve ne osoba..? Pa ne idu na spa vikend za dvoje pa će da spava između njih. Idu na sajam. Ebeni sajam sa još koliko hiljada posetilaca. A što mi se povraća od tih "to je samo naš momentat, a ovo je naša zajdenička pesma, a ovo je naša klupica..." i to je obično jednostrano. Da nije, već bi on sam otkačio mamu. Dečko prosto ne doživljava taj sajam na isti način. Da li bi se on ljutio da ti vodiš svoju mamu? Ako ne, povedi ti svoju, one za sebe, vi za sebe, posle sednete na pićence, razmenite utiske sa sajma i svi srećni.

Back