izivljavanje bebisiterke nad bebom

Нетачно! То уопште не мора да има везе са односом са родитељима. У питању је психологија жртве и злостављачи то углавном добро знају или осећају. (''Овца кад му види очи, ни да бекне, ни да скочи, овца не сме да се брани, вук се њеним страхом храни...'' :confused:)
Жртва злостављања најчешће ћути о злостављању, не говори томе ни најближима јер дубоко у себи себе криви за то што је злостављана, сматра да је то нечим изазвала или да је то заслужила.... Нарочито ако је жртва дете, дакле незрело и несигурно биће, а злостављач одрасла особа, по нечему блиска или надређена детету.:(

Smatram da sve gore navedeno itekako ima veze sa odnosom dete-roditelj.
Zlostavljaci pazljivo biraju decu, obicno su to deca koja dolaze iz problematicne porodicne sredine.

Нетачно! То уопште не мора да има везе са односом са родитељима. У питању је психологија жртве и злостављачи то углавном добро знају или осећају. (''Овца кад му види очи, ни да бекне, ни да скочи, овца не сме да се брани, вук се њеним страхом храни...'' :confused:)
Жртва злостављања најчешће ћути о злостављању, не говори томе ни најближима јер дубоко у себи себе криви за то што је злостављана, сматра да је то нечим изазвала или да је то заслужила.... Нарочито ако је жртва дете, дакле незрело и несигурно биће, а злостављач одрасла особа, по нечему блиска или надређена детету.:(

Ovo je nazalost tacno...
Imala sam slican slucaj u porodici... :sad2:

Pa i da mu ne kaze dobar roditelj bi trebao da primeti po detetu da nesto nije bas kako treba.

Pa primeti, kada je zlo vec naneseno....kao i ovi crni mutavi ameri....

Zlostavljaci pazljivo biraju decu, obicno su to deca koja dolaze iz problematicne porodicne sredine.

netacno.

Ово напросто није тачно.

А што се теме тиче, мени ипак упада у очи што се то догађа у Америци. Родитељи сниме, да би, између осталог, могли да добију дебелу одштету, јер, могли су и сами видети повреде на беби и налупати бебиситерку.
Али нису, јер би онда одговарали за злостављање жене коју можда нису ни пријавили, а то је тамо тек грех...гори од пребијања туђег детета.:sad2:

Следеће питање, на које ја немам одговор је, зашто се такве особе запосле да чувају децу?
Можда да би лечиле своје фрустрације иживљавајући се... и то јесте страшно, родитељ приморан да да дете на чување непознатој особи, а нема начина да провери ту особу.

Ово напросто није тачно.

А што се теме тиче, мени ипак упада у очи што се то догађа у Америци. Родитељи сниме, да би, између осталог, могли да добију дебелу одштету, јер, могли су и сами видети повреде на беби и налупати бебиситерку.
Али нису, јер би онда одговарали за злостављање жене коју можда нису ни пријавили, а то је тамо тек грех...гори од пребијања туђег детета.:sad2:

Следеће питање, на које ја немам одговор је, зашто се такве особе запосле да чувају децу?Можда да би лечиле своје фрустрације иживљавајући се... и то јесте страшно, родитељ приморан да да дете на чување непознатој особи, а нема начина да провери ту особу.

da da to se i ja pitam....
vaspitacica koja je pre par meseci uhvacena na delu je rekla da obozava decu i da rad sa decom je jedino sto je istinski cini srecnom ali da u zadnje vreme ima porodicnih problema pa se nije mogla kontrolisati:roll:

Mnogo zavisi od deteta .:heart:
Moja cera kad je posla u jasle tamo je cutala i patila:besna:
E jednog dana kad je dosla iz vrtica kaze:
"Sutula me Milka"
Mi zgranuti pa je pitamo da ponovi i pokaze
"Ovako me sutula'
I moja cera pokaze:eek:
Sutra mi u jasle i napravimo scenu:rtfm:
Dosla vaspitacica i pravda se "Nisam"
A moja cera "Jesi,jesi ovako si me sutula"
Milka zinula od zaprepascenja jer je prvi put cula moju ceru da prica:zper:
A imala je samo 10 meseci.Alapaca na mamu:hahaha:
Izvinjavala se mozda sam je zakacila,mozda kad sam prolazila i tako to...
Posle Milka postade omiljena vaspitacica mojoj ceri:D

Ово напросто није тачно.

Следеће питање, на које ја немам одговор је, зашто се такве особе запосле да чувају децу?
Можда да би лечиле своје фрустрације иживљавајући се... и то јесте страшно, родитељ приморан да да дете на чување непознатој особи, а нема начина да провери ту особу.
Ovo boldano i nije bas tocno jer ta baby siterka najvjerovatnija je neka teta koja dodatan novac zaradjuje atko sto cuva necije djete, znaci nije profesionalna nanny pa ce moci od servica preko koje su je dobili naplatiti odstetu.
Ako je i profesionalna nanny a nije dosla preko servisa nista i u tom slucaju od odstete.

Sto se tice kamera i zasto nisu odmah prijavili mogu reci da bi i ja mozda u toj prilici (ne daj Boze da me snadje) tako odreagirala znajuci kako bi mogla proci zbog laznih optuzbi, a ruku na srce djeca padnu i imaju modrice i kad ih roditelji cuvaju. Covjek je postavio kamere jer ovdje bez dokaza mozes samo puhati u vjetar

Naravno ovo sto je ucinila ova zena je za svaku osudu, vec sam rekla da sam zakon ona vise sunca ne bi vidila!

Флорена, омашила си тему!
Како од детета зависи да ли ће бити злостављано!? :eek::eek::dontunderstand:
Ako poznajes svoje dete i imas vremena da se posvetis detetu primetice se promene na njemu fizicke ili psihicke.
Ne razumem kako nisu mogli da uoce modrice na detetu i zasto je starije dete cutalo.Zar sa starijim niko nije pricao.Ako je moje moglo da prica sa mnom sa 10 meseci zar je to starije bilo mutavo.
Da su vise pricali sa starijim ko zna sta bi sve culi.:sad2:
Kroz kakav li je pakao tak on prosao.Dete koje cuti 2 godine i trpi torturu:eek:
O tome pricam i mislim da nisam promasila temu .
Ali kako vi kazete vi ste ovde duze:bye:

Jao, sada sam i ja pocela da se plasim :(
ne znam, stvarno, nemam dece, jos uvek, ali se tesim mislju da cu ih vaspitati tako da budu samouverena, da znaju kako da se postave u situacijama 'ne daj boze', da ce biti dovoljno snazna da se suprotstave ako ikada, daleko bilo, dodju u situaciju da ih neko zlostavlja na bilo koji nacin.
Nemam dece, ali postoji jedan mali secer, jedno cudo moje :), najsladje koje me zove mama :D:lol::lol:, cisto iz obostrane ljubavi :D, i da se nadje u nekoj od nabrojanih situacija u vrticu i sl, uhuhuh, znam da ne bih imala nikakvih obzira niti bih razmisljala o posledicama :twisted:

Ako poznajes svoje dete i imas vremena da se posvetis detetu primetice se promene na njemu fizicke ili psihicke.
Ne razumem kako nisu mogli da uoce modrice na detetu i zasto je starije dete cutalo.Zar sa starijim niko nije pricao.Ako je moje moglo da prica sa mnom sa 10 meseci zar je to starije bilo mutavo.
Kroz kakav li je pakao tak on prosao.Dete koje cuti 2 godine i trpi torturu:eek:

Sve stoji sto pricas i razumim od kud dolazis, a sto kje s onim roditeljima kojima dica ne pricaju sa dvi godine..eto npr znam nekoga cije je dite bilo zivo i zdravo i progovorilo sa nepunih 5 godina:think:

pa primetili su modrice, zato su i postavili kamere...

mutavi su odrasli a deca koja ne pricaju nikako ne....moje dete sa 10 meseci nije pricalo, ni danas sa skoro dve godine ne prica ko zna koliko a ni malo nije mutava!!!!!!

sto me nerviraju ovakvi komentari...zahvalite se Bogu da vam dete nije naletilo na budaletinu i cutite:evil:

Neko pomenu slučaj vaspitačice gde je bilo i druge dece i prošla je i testove i škole, pa džaba. A nema svako babu i dedu i pouzdanu komšinicu na raspolaganju od ponedeljka do petka. I šta kažeš, nešto ti plitko?

Kod nas je to još slabašno, jer malo ljudi može da priušti bebisiterku, ali oni koji mogu ne pokupe sigurno nekog na ulici, već se oslone na tih par ozbiljnih agencija koje imamo i koje vode računa o ljudima koje zapošljavaju, zahtevaju od njih i škole i testove, podjednako kao i vrtić. A ako se i uzima žena iza koje ne stoji agencija, to se radi samo po debeeeeloj preporuci. I ne ostavlja se odmah dete samo sa njom na 8 sati.

Ne znam kako ti to sve zamišljaš, ali ako roditelji oderu đonove obilazeći naše ovakve i onakve državne vrtiće ne bi li izboksovali mesto za dete u onom koji smatraju najboljim, stvarno misliš da bebisiterke biraju sa manje pažnje? Još ti je nešto plitko?

Da sve je plitko zato sto se lupeta napamet..ne drzim se ja poznatih ko pijan plota nego vi navodite nekonkretne primere i ne znate nijedan jedini ni priblizno slican slucaj zabelezen kod nas..nego eto tako dosadno vam pa ste na ovoj temi nasli da otkrivate toplu vodu i kao osudjeni ste da rizikujete s nepoznatim dadiljama..samo napred

starije nije bilo tu
u nekom vrticu je ili gde vec

Auuuuuuuu :eek::eek::eek:
Sokantno! Strasno!
Ovako tuci dete... monstrum!
Obratite paznju na nju, njene pokrete - udari ga, pa se seta po sobi, kao da smislja sta ce dalje. Kao da smislja sta da mu sledece uradi :eek::eek::eek:
Nemam reci, ovo cudoviste treba smestiti na neko mesto gde nikada vise nikome nece moci da naudi, i ne pustiti je odande nikada vise. Sve mi se nesto cini da bas ovakve osobe gledamo na kablovskoj u emisijama tipa - smrtonosne zene i slicno :sad2::sad2::sad2:

Back