izivljavanje bebisiterke nad bebom

Imala sam siterku kao mala, nije me cuvala predugo, negde do 6 g, posle skola i to..
I dan-danas je veoma vazna figura u mom zivotu, obozavam je,:zag:, to je moja nani :D
Imam drugarice koje imaju siterke, sto stalno, sto povremeno, i ni jedna od njih nema kameru pa kada vidim ovako nesto tacno se zamislim.
Evo i ovi ljudi su 2 g mislili da je sve u redu, a ne bih bas rekla da su nemarni roditelji.
Ipak, bas cesto razgovaram sa prijateljicama o tome i one prilicno budno vode racuna o tome.
Sada, mozda sam pod utiskom, ali da imam dete, dobro bih razmislila..

Mog mlađeg sina je očuvala bebisiterka. Žena je dobila posao kad je imao 6 meseci. Prva je popila otkaz odmah prvog dana jer sam je zateko kako spava pored bebe koja se u krevetu igra. Druga je ostala kod nas sedam godina. I stekli smo prijatelja za ceo život.

Leleee!!! Al si stroga. A pazi na ovu temu.

http://forum.krstarica.com/threads/361319

Al bi muzevi dobijali otkaze :D

Ne, nisu poznati, ali ako dete ima dobar odnos sa roditeljem ono ce mu reci.
Ovakva mrvica ne ume ni da kaze sta joj se desava :sad2:

ne uvek...veruj mi....:confused:

nema razlike veliko ili malo dete, moje dete necu niko da popreko pogleda pa kad bude imalo i 80 godina......da ne pricam o batinjanju i ovakvom izivljavanju...a moram da ga saljem u skolu, medju mnogoooo nepoznatih gde je trenutak dovoljan da ga uniste za sva vremena!!!!

Uh bas konstatacija na mestu zbunjeni smo sad sta reci..jel ona tu radi sama ako je psycho na pr..jel nema druge dece..jel ne prolazi neke testove za taj posao..jel sama u 4 zida ostaje s jednim detetom koje bi bilo ugrozeno..stvarno smo jadan narod muka mi od kad sam video snimak al jos gore kad vidim koliko smo plitki

Neko pomenu slučaj vaspitačice gde je bilo i druge dece i prošla je i testove i škole, pa džaba. A nema svako babu i dedu i pouzdanu komšinicu na raspolaganju od ponedeljka do petka. I šta kažeš, nešto ti plitko?

Kod nas je to još slabašno, jer malo ljudi može da priušti bebisiterku, ali oni koji mogu ne pokupe sigurno nekog na ulici, već se oslone na tih par ozbiljnih agencija koje imamo i koje vode računa o ljudima koje zapošljavaju, zahtevaju od njih i škole i testove, podjednako kao i vrtić. A ako se i uzima žena iza koje ne stoji agencija, to se radi samo po debeeeeloj preporuci. I ne ostavlja se odmah dete samo sa njom na 8 sati.

Ne znam kako ti to sve zamišljaš, ali ako roditelji oderu đonove obilazeći naše ovakve i onakve državne vrtiće ne bi li izboksovali mesto za dete u onom koji smatraju najboljim, stvarno misliš da bebisiterke biraju sa manje pažnje? Još ti je nešto plitko?

Ne, nisu poznati, ali ako dete ima dobar odnos sa roditeljem ono ce mu reci.
Ovakva mrvica ne ume ni da kaze sta joj se desava :sad2:

Нетачно! То уопште не мора да има везе са односом са родитељима. У питању је психологија жртве и злостављачи то углавном добро знају или осећају. (''Овца кад му види очи, ни да бекне, ни да скочи, овца не сме да се брани, вук се њеним страхом храни...'' :confused:)
Жртва злостављања најчешће ћути о злостављању, не говори томе ни најближима јер дубоко у себи себе криви за то што је злостављана, сматра да је то нечим изазвала или да је то заслужила.... Нарочито ако је жртва дете, дакле незрело и несигурно биће, а злостављач одрасла особа, по нечему блиска или надређена детету.:(

ne uvek...veruj mi....:confused:

nema razlike veliko ili malo dete, moje dete necu niko da popreko pogleda pa kad bude imalo i 80 godina......da ne pricam o batinjanju i ovakvom izivljavanju...a moram da ga saljem u skolu, medju mnogoooo nepoznatih gde je trenutak dovoljan da ga uniste za sva vremena!!!!

Razumem, ti si roditelj, ipak naglasila sam dete koje ima dobar odnos sa roditeljem, pa zasto mu ne bi reklo? Ne razumem, stvarno. Nisu ni deca bas toliko...:confused:
mislim, svakom detetu njegov roditelj deluje najjace, svemocno i sl. zasto onda da ne kaze?

Back