Izgled ljudi vs. izgled zivotinja: kako to da se ljudi svidjaju jedni drugima

Druge stvari privlace ljude, paunicu privlaci rep pauna, zenku homo sapiensa privlaci pogled, crte lica, kosa, stav, razvijenost torzoa, dok muzjake privlaci kosa, lice, oci, grudi, zadnjica, jednostavno tako nasa priroda funkcionise. Naravno to je samo na onom primarnom zivotinjskom nivou, ima tu i crte licnosti koje su nam privlacne ili ne, ali realno, zapazimo nekog prvo na osnovu fizickog izgleda.

Sve zivotinje (osim mozda majmun i neke skoljke) imaju neke ukrase, sare, kreste. Recimo rep fazana. I ako cemo iskreno, ljepse su od covjeka, koji na tijelu nema ni jedan ukras. Ljudi su nesto najruznije na planeti.

Kako to da se svidjamo jedni drugima?

Mislim da nisi u pravu! Pojedini ljudi imaju mnogo lepe ochi, kosu, usne, crte lica...
Beautiful_eyes_Wallpaper_JxHy.jpg

Mislis da zivotinje obracaju paznju na "ukras". Svako bice trazi zdravu jedinku, npr. zenka Jelena trazi muzjaka sa sto vecim rogovima, njoj je taj muzjak "lep" u kontekstu da je sposoban i jak, rogovi su pokazatelj njegovog autoriteta i snage. Ne mozemo gledati zivotinje iz istog ugla kao one sto gledaju same sebe.

Kod coveka , sta znaci "lepo ", lice, lepo lice kod devojke - zenke generalno izgleda tako sto je cisto, meko , nezno, isturene jagodice i sl. to je otprilike univerzalni profil "lepe" devojke, i sta to oznacava? Oznacava prvenstveno to da je zenka zdrava, svaka jedinka trazi "zdravog" partnera kako bi bio sposoban za reprodukciju, to je ono sto mi ljudi kazemo da je lepo. Onda velike grudi, zenka je idealna za oplodnju itd. itd. Ostalo se sve moze zakljuciti logickim razmisljanjem.

Glavno pitanje je sta je to sto definise "lepotu" kod ljudskih bica.

Druge stvari privlace ljude, paunicu privlaci rep pauna, zenku homo sapiensa privlaci pogled, crte lica, kosa, stav, razvijenost torzoa, dok muzjake privlaci kosa, lice, oci, grudi, zadnjica, jednostavno tako nasa priroda funkcionise. Naravno to je samo na onom primarnom zivotinjskom nivou, ima tu i crte licnosti koje su nam privlacne ili ne, ali realno, zapazimo nekog prvo na osnovu fizickog izgleda.

..zenke privlachi simetrija lica i tela generalno (naznaka genetske neopterecenosti), a i josh neke stavke se vrednuju zavisno od dela ciklusa :)
jaka vilica i shiroka ramena u periodu ovulacije (geni za uhvatiti), a zdravi zubi i neprisustvo oziljaka u periodu posle ovulacije (dobar provajder nesklon sukobima).. :)
..muzjake privlachi zdrava kosa kao ogledalo ishranjenosti, pune grudi kao pokazatelj hormonskog statusa estrogenske zenke koja lako ostaje u drugom stanju,
shiroki bokovi koji omogucavaju brze i lake porodjaje i uzak struk izmedju koji potvrdjuje da neko vec nije zauzeo mesto svojim genetskim materijalom.. :)

..realno, negirajuci biologiju dodjosmo do korektivne psihologije.. :)

"Izgled ljudi vs. izgled zivotinja" citiram. Napravio si temu kako bi ostali izneli misljenje, a sada svako osporavas. Ne shvatam poentu ove teme. :okok: :thumbdown: :ljutko:
Sto ti je? I ti si osporavala moje misljenje, pa se nisam bunio? I reko ti da je besmisleno osporavati misljenje nekoga ko je otvorio temu?
Crte lica su takve kakve kakve jesu zbog oblika lobanje (koji je takav kakav jeste zbog nekih bioloskih funkcija) i muskulature lica.
Usne su takve kakve jesu zbog toga sto su izmedju ostalog i organ koji sluzi za govor i grimase, a i za neke druge stvari. A to zasto su crvene (najprokrvljeniji dio koze) stvarno ne znam.
Kosa je tu isto iz bioloskih razloga.
Jedino za pigment ociju nisam siguran zasto postoji.
Dakle, sve je to tu zbog bioloskih razloga.
Najseksipilnija kosa na zeni je crvena (ili "ridja", ne znam kako se zove), ali cini mi se da kazu da je to neka genetska mana.

Poslednja izmena:
..postavaljach je u pravu oko jedne stvari - dobar deo ukrasa kod zivotinja nema nikakvu bioloshku ulogu, iako u energetskom smislu "koshta" jedinku dosta
(pa time pokazuje da taj primerak ima hrane i vishe nego shto mu je neophodno, chim je uspeo da odgaji takvo chudo na sebi,
dodatna potvrda je da se u "gladnim godinama" prvo ofucaju ukrasi na zivotinjama, tek kasnije se ofucaju i one)
pa chak iako je jedinki poprilichna smetnja u zivotu (paunov rep ga chini jako lakim plenom grabljivicama, pa prezivljavanje znachi i da nosi gene spretnog i brzog)..

..medjutim, mnoge zivotinje ne ukrashavaju sebe vec gnezdo ili jazbinu u koju dozivaju partnera..
..staklicima, kamenchicima, svetlucavim otpadom, lishcem, perjem sopstvenim ili tudjim..to defeinitivno nema bioloshku ulogu..
..a ima i neshto vishe slichnosti sa ljudskim ponashanjem.. :)

Back