Izdržavalac

Vidiš, Araone, sa ovim se slažem.
Pored finansijske strane, mnogo je bitna i ta stavka - kako žena ( generalno - osoba, ma kog pola ) sama sebe doživljava i kako je doživljava okolina. Pa i ta deca, valjda i deca treba sa nekim da se identifikuju, a sa kim će nego sa ocem i majkom. A ćerka u majci-domaćici može videti samo primer nepotpunog života jedne žene... na žalost...

Моја мајка је 35 година радила као зубни лекар, без боловања, без фолирања, без скитње и кафа у радно време.

Ја јој данас завидим само на једном а то је редовна и солидна пензија.

Vidiš, Araone, sa ovim se slažem.
Pored finansijske strane, mnogo je bitna i ta stavka - kako žena ( generalno - osoba, ma kog pola ) sama sebe doživljava i kako je doživljava okolina. Pa i ta deca, valjda i deca treba sa nekim da se identifikuju, a sa kim će nego sa ocem i majkom. A ćerka u majci-domaćici može videti samo primer nepotpunog života jedne žene... na žalost...

Složili smo se mi u dosta navrata... Vragani sam to objasnio, ja teorije koje najtvrđe, baš najtvrđe branim, ja o tome mislim potpuno dijametralno i suprotno, ali ne znam zašto imam potrebu da cimam ljude i procenjujem jačinu njihovih argumenata. Valjda to radi ona vaga u meni, ako neko napada ja branim, ako neko brani ja napadam. :D Neću sad o temi o trudnoći, kao ni o onome što sam pisao ovde, da ne bude branim se i pravdam, ali ko me zna - zna i o čemu pričam. :D

Upravo, svest nije takva da se poštuju sve stvari, tako da će te ljudi poštovati samo ukoliko si jak, ozbiljan, ako si uspešan, zato se dobar broj muškaraca i plaši jakih žena, one se neće zadovoljiti sa mrvom poštovanja, već traže i poštovanje, pažnju, a njima je to teško ispratiti...

Mislim da treba raditi na sebi, to ne znači da moraju imati karijere, ali bar toliko da budu zadovoljne i ispunjene na svakom polju.

Моја мајка је 35 година радила као зубни лекар, без боловања, без фолирања, без скитње и кафа у радно време.

Ја јој данас завидим само на једном а то је редовна и солидна пензија.

Pa da, zato ti (citiram) nisi luda da ides da radis za 20.000 dinara. Ima ko da te izdrzava. :lol:

Postavio sam ja tim nekim zenama direktno pitanje kakav im je to zivot i sta ce kada deca odu.
Odgovori su bili uglavnom u kategoriji "Beda", tipa "pa ko kaze da ce da odu?" ili "pa vidjacemo se i kada se udaju" i tako neke gluposti. :dash:

A da su mnoge vencale bilmeze, pa i toga smo svedoci. Koliko puta sam procitao i cuo stvari poput:

- ne brine se o deci
- nije nikad ni fudbal igrao sa sinom
- nije presvukao detetu pelenu ni jednom u zivotu

itd.

E, to je tuga... Posle toga se sedi nad glavom i krevetom deci koja su se udala i oženila, žive se tuđi životi i tako...

A šta ćeš, svako bira sebi...

E, to je tuga... Posle toga se sedi nad glavom i krevetom deci koja su se udala i oženila, žive se tuđi životi i tako...

A šta ćeš, svako bira sebi...

Ne znam...valjda su odrasle u takvom drustvu i vaspitane tako da su im jedine funkcije majka, cistacica i sluga svog muza.
Valjda je kod mladjih generacija malo drugacije...bar se nadam.

- - - - - - - - - -

Када сам хтела да се запослим, никоме нисам била потребна. Жао ми је, и моје стрпљење је имало границе.

Да радим у пекари и у киоску вала нећу.

Radila bi, radila bi...da moras. Ali posto ne moras - onda blejis.

Када сам хтела да се запослим, никоме нисам била потребна. Жао ми је, и моје стрпљење је имало границе.

Jesi li ti svesna koliko ovo besmisleno, glupo i prepotentno zvuči? :confused:
Ebte, stvarno si poslodavcima zabila nož u ledja izgubivši strpljenje, evo propadaju jedan za drugim :roll:

Mislim, ok ako imate dovoljno, vaša stvar u svakom slučaju... ali taj stav... nisam ovo do sada vidjala

Generalno, nikom konkretno upućeno...

Ovu drugu rečenicu jesam... ja bih, taman za struju i vrtić, onda muževljevu platu, koja je veća, možemo pametnije i svrsishodnije rasporediti.
Ali to sam ja... kao što sam ja ista ona što navuče rukavice pa ide sa mužem da unese ugalj komšiji i da zaradi dodatni dinar, ista ona što obidje second hand radnje, kupi jeftino pa proda na Limundu skuplje, ista ona što se ne stidi bilo kog poštenog posla, posle koga ima šta da se prebroji, kupi, plati ili priredi neko iznenadjenje porodici... ili jednostavno uštedi... bolje ovako.... pa završitti na temi izdržavalac, i to kao izdržavano lice...
Svakom svoje po želji...

pa ko vala oce da te rani i oblachi?
na lepe ochi ne ides, jedino je sto imas mozda njegove naslednike.

chestitam na profesiji.

a vidim i da znas da instaliras chirilichcichicu i nadjes i tastaturu.
jab te platio Z$20 [po satu ako sve to odradis za pola sata pa odes. kafu ne sluzim gojaznima jer ne placam osiguranje sezoncima, lunch time se placa ako se radi 8 sati.
vodfa ima a wc je za stalne radnioka al dole ima prodavnica kod kineza i dobri su ljudi sa jednom soljom

Jesi li ti svesna koliko ovo besmisleno, glupo i prepotentno zvuči? :confused:
Ebte, stvarno si poslodavcima zabila nož u ledja izgubivši strpljenje, evo propadaju jedan za drugim :roll:

Mislim, ok ako imate dovoljno, vaša stvar u svakom slučaju... ali taj stav... nisam ovo do sada vidjala

Generalno, nikom konkretno upućeno...

Ovu drugu rečenicu jesam... ja bih, taman za struju i vrtić, onda muževljevu platu, koja je veća, možemo pametnije i svrsishodnije rasporediti.
Ali to sam ja... kao što sam ja ista ona što navuče rukavice pa ide sa mužem da unese ugalj komšiji i da zaradi dodatni dinar, ista ona što obidje second hand radnje, kupi jeftino pa proda na Limundu skuplje, ista ona što se ne stidi bilo kog poštenog posla, posle koga ima šta da se prebroji, kupi, plati ili priredi neko iznenadjenje porodici... ili jednostavno uštedi... bolje ovako.... pa završitti na temi izdržavalac, i to kao izdržavano lice...
Svakom svoje po želji...

Не бих коментарисала овај пост. Ја ипак имам мало више година да би ме памети учио неко кога сам могла родити. ;)

- - - - - - - - - -

chestitam na profesiji.

jab te platio Z$20 [po satu ako sve to odradis za pola sata pa odes. kafu ne sluzim gojaznima jer ne placam osiguranje sezoncima, lunch time se placa ako se radi 8 sati.
vodfa ima a wc je za stalne radnioka al dole ima prodavnica kod kineza i dobri su ljudi sa jednom soljom

Лудима и пијанима не одговарам.

chestitam na profesiji.

Blejanje uz pivo i cigare i furanje na gibanicarski nacionalizam - toga kod nje ne manjka tj. to je taj ispunjeni zivot. :lol:

Blejanje uz pivo i cigare i furanje na gibanicarski nacionalizam - toga kod nje ne manjka tj. to je taj ispunjeni zivot. :lol:

Ето, ти не блејиш и не пијеш пиво. Само радиш док ти очи не испадну.

Докле ћете се фолирати, ајде кажи.

- - - - - - - - - -

Auuu, ebte, ala si ti matora :zcepanje:

Šala, nisam mogla da odolim, izvini :lol:

Ma, tvoja stvar, bre, baš me briga...

Наравно да је моја ствар као што је твоја ствар ваљање крша као нове робе на Лимунду.

ma bre, ponosna je to srpkikinja u godinama sa kojima je sdtekla pamet i nece da deli.

vidi bre kako ovom preti, da nece da ga rodi bre. e bre. oce da mu kaze da bi ga abortirala jer je sad pametnija sa iskustvom koje za sad ne znamo ali vidimo intyeresantnu pojavu za izucavanje koje moze da zainteresuje likove sa originalnim hobijem.

pazi bre sta smo mi bre, nije nas rodila a postojimo.

drskos. izdaja otadzbine

Ne znam...valjda su odrasle u takvom drustvu i vaspitane tako da su im jedine funkcije majka, cistacica i sluga svog muza.
Valjda je kod mladjih generacija malo drugacije...bar se nadam.

- - - - - - - - - -

Radila bi, radila bi...da moras. Ali posto ne moras - onda blejis.

Ne mislim da je to toliko vezano za vaspitanje, evo, sad od patrijarhata ovde nema ni p, pa se opet neke vode tom parolom...

- - - - - - - - - -

Наравно да је моја ствар као што је твоја ствар ваљање крша као нове робе на Лимунду.

Ne projektuj po sebi, ja nisam prevarant.
Kada imam šta novo, tako i prodam, a polovno prodajem kao polovno.
Krš, ne krš, parice kaplju, a ja, pored plate i dodatka, doprinosim u kuću još.
Niko me ne izdržava, a to je neprocenjivo ;)

Ne projektuj po sebi, ja nisam prevarant.
Kada imam šta novo, tako i prodam, a polovno prodajem kao polovno.
Krš, ne krš, parice kaplju, a ja, pored plate i dodatka, doprinosim u kuću još.
Niko me ne izdržava, a to je neprocenjivo ;)

Ето, ти си имала срећу да се запослиш за стално, ја нисам.

Нисам имала посао да ме чека годинама док ја рађам и пискарам по форумима.

Ето, ти си имала срећу да се запослиш за стално, ја нисам.

Нисам имала посао да ме чека годинама док ја рађам и пискарам по форумима.

Zanemariću ljubomoru i sarkazam u tvom postu...

Ali ovo je već drugo od onog - žao mi je i moje strpljenje ima granice...

... a ovo što si rekla u drugoj rečenici očekujem već neko vreme... tako, lepo, da skinemo rukavice ;)

Zanemariću ljubomoru i sarkazam u tvom postu...

Ali ovo je već drugo od onog - žao mi je i moje strpljenje ima granice...

... a ovo što si rekla u drugoj rečenici očekujem već neko vreme... tako, lepo, da skinemo rukavice ;)

Нема никакве љубоморе ни сарказма, само пука констатација.

Чињеница је да неко има среће да га посао чека а неко не.

О каквим рукавицама говориш? Ти си прва почела са заједљивим опаскама.

- - - - - - - - - -

e ajde porodi nas nemo dozvolis braci srbima da budnu sirocici.

a koce mi bre bude tata? mora nadjes hhmm partnera koji nije samo nachional;ista srbin nego moze da istrpi nesto sto khm. pa kazi mu da ima tih tableta.

pa ceo zivot se osecam kao nedonosce..
imaj milosti, hajde pooroooOOdi me ko srna na snijedu i zaoravii ako mozijes tiii.

aa podsetio sam se na mlijadost i ove pijesme...
sad znmam zasto sam se celog nezivota oseco ko siroche i nedonosche.

znam, znam, neces ti mene nikad da rodis. to mi je sudbina i sto kaze seselj ne moze nam niko svi mogu asmo da mi ponikotin .

pa sta, i ja imam prava da zivim mada sigurno ti kazem da sam mozda bio tu negde sudeci da si zrikava kao ja, pa mozda sam tata bre sebi.
ma znao sam da nesto ne valja, jedini sam u familiji sa plavim ochima i najvishi.

i styvarno je sumljivo, caleta sam [proverio sa razlogom je bio prvi osumljeni i nema sanse, sve sam najkgore nego sto je on.
keva mi bila svetica al sad vidim da se moj cale zezao sa dominantnim genima.
to me nauchila biologicharka sheceraska, da nije zevala i cheshala se pa kad povukla ruku nazad ispala sisa, ne bi saznao sve ovo.

maa.

Нема никакве љубоморе ни сарказма, само пука констатација.

Чињеница је да неко има среће да га посао чека а неко не.

О каквим рукавицама говориш? Ти си прва почела са заједљивим опаскама.

Mene posao sada čeka, jeste, primljena sam za stalno, i čeka me. Zato sam se i usudila da planiram treće dete, pa se ispostavilo da su blizanci.

Ali posao nadješ, grebeš, juriš, dosadjuješ... pa te ovde ne prime, onde zaebu da radiš probnih mesec dana bez dinara, na trećem mestu traže da radiš 10, 11 sati, na osmom radnom mestu traže da animiraš šefa... tamo radiš na crno, ovamo juriš zaradjene pare danima...
A ima negde pa radiš neko vreme kao volonter, eto, da naučiš ( ovo nisam radila, a bila sam spremna, ali eto, nije mi bila karma... i sad mi žao, moglo se što šta naučiti, ali dobro... )

Pa onda nadješ taj posao koji te čeka... pa ne pada to sa neba

Mene posao sada čeka, jeste, primljena sam za stalno, i čeka me. Zato sam se i usudila da planiram treće dete, pa se ispostavilo da su blizanci.

Ali posao nadješ, grebeš, juriš, dosadjuješ... pa te ovde ne prime, onde zaebu da radiš probnih mesec dana bez dinara, na trećem mestu traže da radiš 10, 11 sati, na osmom radnom mestu traže da animiraš šefa... tamo radiš na crno, ovamo juriš zaradjene pare danima...
A ima negde pa radiš neko vreme kao volonter, eto, da naučiš ( ovo nisam radila, a bila sam spremna, ali eto, nije mi bila karma... i sad mi žao, moglo se što šta naučiti, ali dobro... )

Pa onda nadješ taj posao koji te čeka... pa ne pada to sa neba

Причај ми о покушајима да нађем посао - од '88. до '93. - непрекидно.

Back