Izdržavalac

To je zato što im je muka od posla pa zavide ovima što ne rade, naročito očigledna pojava kod muškog društva. Topla preporuka moja ti je da na tako nešto reaguješ smireno i da im ukažeš na to koliko puno vremena imaš da se picneš pred pozorište, a onda na bazen.
Ljudi moraju da dokažu drugima da je njihov posao ili silno mučan ili silno dobar, no svakako nešto silno, da bi imali o čemu da pričaju. Ko one žene koje su mnogo htele karijeru a zaglavile sa klincima pa prave od majčinstva karijeru i kenjaju svim ostalim ženama kako su sebične što nemaju decu.

Lexo, i pozorište, a i šminka, odeća, obuća, kao i prevoz treba da se plate. Bazen takodje.

Sad će da ispadne da pričam o Elektriki, ali ne, pričam uopšteno...

Udaš se, pretpostavimo za čoveka koga voliš i poštuješ, dobijete klince, super sve, život ide svojim tokom.
Ali ti ne radiš.
Eto, godinama ne radiš.
Brineš o klincima, dok su mali, o kući, o ručku... ali to sve rade i žene koje su zaposlene.

Za primer četvoročlane porodice, koliko bre taj čovek treba da zaradi, da bi porodica opstala i živela prosečno za ovu državu?
Koja je bre to ljubav kada ti je ispod časti da radiš u butiku, trafici, supermarketu ( imaš fakultet, pa ti je ispod časti ), a nije ti ispod časti da jedeš trud i znoj čoveka kojeg voliš, oca tvoje dece! I da pri tome to smatraš normalnim, i da ti je ok što tvoja deca gledaju kako ti sediš, a ćale se ubi od posla, i ok ti je da deca usvajaju taj model...

Meni je to.. ne znam... ebo takvu ljubav...

Ostaneš bez posla, ok. Neko vreme ste na "belom lebu", ali nadješ nešto, neki posao, pa radiš i nešto ispod časti i u medjuvremenu tražiš bolje... to je meni normalno...

Price za malu decu kako ne mogu da nadju posao. ;)

A sad ce ti odgovoriti kako je muskarac taj koji treba da radi i zaradjuje, da se brine o porodici itd. :lol:

realno gledajući muškarcu je to najoptimalnija situacija, naravno treba bit sposoban dobro zaradit i naći ženu koja je zadovoljna tom ulogom. kad imaš zaposlenu ženu, pogotovo karijernu onda nema ručka, nema vikenda, nema sexa, uvik je umorna, stalno je na telefonu, grinta na šefa, klijente, državu, boli je sve osim glave, nema vrimena za dicu, ne pegla, usisavač je upaučio. vidiš je uveče a posli nekog vrimene je i ne želiš vidit ni uveče. slijedeći je korak ljubavnica i švaler jer oni ne oduzimaju puno vrimena. ja biram domaćicu. al ne mogu:D

Price za malu decu kako ne mogu da nadju posao. ;)

A sad ce ti odgovoriti kako je muskarac taj koji treba da radi i zaradjuje, da se brine o porodici itd. :lol:

To je glupost. Samo se nepotrebno stvara pritisak da ON mora sve da stvori, omoguci. A kako? Kada svi danas radimo za iste ili slicne plate?

Nemoguce je ocekivati tako nesto. Nekada se potrefe takvi slucajevi da muz ili zena, dobro zaradjuju.

- - - - - - - - - -

Čekaj, nisi me razumela.
Pitam uopšteno pitanje.

Eto, žena godinama ne može da nadje posao, bilo koja žena, jer se nisu poklopile prilike, pa nije bilo želje posle, pa ni potrebe... ali to traje 15 godina, ili više.
Ok.

Da li bi se isto gledalo i da je muškarac u pitanju, da je muškarac na mestu te žene?
Pri čemu oboje imaju porodicu, decu, nije jedan porodičan čovek, a drugi sam.

Ne mislim da je ok da ne radis, ni kao musko ni kao zensko.

Ali kao sto bi nas narod rekao "koliko para toliko muzike". Izvoljevas i biras dok mozes. Kad ne mozes, nema vise toga.

Жена која је прешла тридесетпету или још горе четрдесету, може да се слика за посао ако га већ нема.

Тражила сам ја посао и када сам децу дала у вртић али увек сам добијала исте одговоре - имате малу децу, тражимо млађе итд итд...

Мислим, ви као да живите на некој другој планети...:confused:

Kako to da je moja zena radila i pre no sto je zatrudnela i posle i to i sa jednim i sa dvoje, a radice i sad sa troje dece? :think:
Kako da imam koleginice sa kojima radim koje imaju isto decu? Kako njih nije niko odjebbao zbog dece?

Ne zivimo mi na drugoj planeti....samo se tebi izgubila veza sa realnim zivotom, rekao bih....i pokusavas da se opravdas, ali ne ide. Mislim, tvoja stvar, normalno....samo me nerviraju ljudi kojima je za sve i uvek kriv neko drugi!

bilo je dana i kada ja nisam radio i živeli smo na njenu platu, a kao što rekoh bilo je dana i kada ona nije radila pa smo živeli na moju platu...to ne treba da se gleda i u zdravim odnosima se i ne gleda

Kako to da je moja zena radila i pre no sto je zatrudnela i posle i to i sa jednim i sa dvoje, a radice i sad sa troje dece? :think:
Kako da imam koleginice sa kojima radim koje imaju isto decu? Kako njih nije niko odjebbao zbog dece?

Ne zivimo mi na drugoj planeti....samo se tebi izgubila veza sa realnim zivotom, rekao bih....i pokusavas da se opravdas, ali ne ide. Mislim, tvoja stvar, normalno....samo me nerviraju ljudi kojima je za sve i uvek kriv neko drugi!

Радиће јер има посао. Говорим о случају када те никакав посао НЕ ЧЕКА, ало!

А сад то исто питај и Смокву и Домаћицу и Боги, само сте се на мене наврзли.

realno gledajući muškarcu je to najoptimalnija situacija, naravno treba bit sposoban dobro zaradit i naći ženu koja je zadovoljna tom ulogom. kad imaš zaposlenu ženu, pogotovo karijernu onda nema ručka, nema vikenda, nema sexa, uvik je umorna, stalno je na telefonu, grinta na šefa, klijente, državu, boli je sve osim glave, nema vrimena za dicu, ne pegla, usisavač je upaučio. vidiš je uveče a posli nekog vrimene je i ne želiš vidit ni uveče. slijedeći je korak ljubavnica i švaler jer oni ne oduzimaju puno vrimena. ja biram domaćicu. al ne mogu:D

Ma da....tako je. :rotf:

To je glupost. Samo se nepotrebno stvara pritisak da ON mora sve da stvori, omoguci. A kako? Kada svi danas radimo za iste ili slicne plate?

Nemoguce je ocekivati tako nesto. Nekada se potrefe takvi slucajevi da muz ili zena, dobro zaradjuju.

- - - - - - - - - -

Ne mislim da je ok da ne radis, ni kao musko ni kao zensko.

Ali kao sto bi nas narod rekao "koliko para toliko muzike". Izvoljevas i biras dok mozes. Kad ne mozes, nema vise toga.

I ja kazem - svako kako voli. Samo onda bez kukanja i bez toga da su ti svi drugi krivi sto godinama blejis i ne radis nista.

А сад то исто питај и Смокву и Домаћицу и Боги, само сте се на мене наврзли.

Pa ti si na temi, one nisu.

A Domaćica radi, radi više od svih nas :)

A ja sam odavno prešla na uopšten razgovor, ne pričam o tebi.

A ni mene nije čekao posao posle prva dva porodjaja, pa sam ga našla. Ne lako, ne odmah, ali sam našla. Ne idealan, ali sam primala platu.

Ebte, pa nije ovo komunizam

s druge strane ženi je neophodno, od životne važnosti da radi jer nikad ne znaš šta nosi sutrašnji dan, ostavi je muž i ostade na ulici bez primanja . važno je i samopoštovanje koje ima kad zarađuje za život. meni bi više odgovarala domaćica, staromodan sam.

Асад то исто питај и Смокву и Домаћицу и Боги, само сте се на мене наврзли.

Pa nije oduvek imala posao, a i menjala je nekoliko poslova. Nije nju nijedan posao cekao na gotovo. :roll:

Domacica ne bleji...zena obradjuje bastu, bavi se poljoprivredom, pravi torte itd. Znaci radi i zaradjuje, nije nikom na grbaci. To sto nije zaposlena u nekoj firmi ne znaci da ne radi nista.

Lexo, i pozorište, a i šminka, odeća, obuća, kao i prevoz treba da se plate. Bazen takodje.

Udaš se, pretpostavimo za čoveka koga voliš i poštuješ, dobijete klince, super sve, život ide svojim tokom.
Ali ti ne radiš.
Eto, godinama ne radiš.
Brineš o klincima, dok su mali, o kući, o ručku... ali to sve rade i žene koje su zaposlene.

Za primer četvoročlane porodice, koliko bre taj čovek treba da zaradi, da bi porodica opstala i živela prosečno za ovu državu?
Koja je bre to ljubav kada ti je ispod časti da radiš u butiku, trafici, supermarketu ( imaš fakultet, pa ti je ispod časti ), a nije ti ispod časti da jedeš trud i znoj čoveka kojeg voliš, oca tvoje dece! I da pri tome to smatraš normalnim, i da ti je ok što tvoja deca gledaju kako ti sediš, a ćale se ubi od posla, i ok ti je da deca usvajaju taj model...

Ostaneš bez posla, ok. Neko vreme ste na "belom lebu", ali nadješ nešto, neki posao, pa radiš i nešto ispod časti i u medjuvremenu tražiš bolje... to je meni normalno...
eto, to je relna prica.:)

Pa nije oduvek imala posao, a i menjala je nekoliko poslova. Nije nju nijedan posao cekao na gotovo. :roll:

Domacica ne bleji...zena obradjuje bastu, bavi se poljoprivredom, pravi torte itd. Znaci radi i zaradjuje, nije nikom na grbaci. To sto nije zaposlena u nekoj firmi ne znaci da ne radi nista.

Ти знаш да ЈА не радим ништа. :roll:

Радим приватно тезге али то није редован приход тако да га ни не помињем.

Za sve se slazem s tobom, samo ne za seks.
Dopizdio je bre zeni seks sa sopstvenim covekom, zato prica da ima glavobolje i nema vremena.

Жена која је прешла тридесетпету или још горе четрдесету, може да се слика за посао ако га већ нема.

Тражила сам ја посао и када сам децу дала у вртић али увек сам добијала исте одговоре - имате малу децу, тражимо млађе итд итд...

Мислим, ви као да живите на некој другој планети...:confused:

ne znam, moje iskustvo je drugačije. 16 godina radim na određeno, trenutno sam na 9.poslu od 1999. ni na jednom nisam radila više od 3 godine. nije lako, svako malo si pod stresom pronalaska novog posla, ali ja nekako plivam. nijedan posao nisam dobila preko veze .samo prijava-CV i intervju. na milion njih nisam primljena, ali uvek se zalomi jedan koji dobijem :D
poslednjih 4,5 godina sam manje pod stresom jer mm ima stalni posao pa ne bi bilo toliko strašno da ne nađem posao kad mi isteke ugovor, ali ja sebe ne mogu zamislite da ne radim, da ustanem ujutro i nemam kuda da idem, da se angažujem i željno čekam kraj meseca i svoju platu :D

s druge strane ženi je neophodno, od životne važnosti da radi jer nikad ne znaš šta nosi sutrašnji dan, ostavi je muž i ostade na ulici bez primanja . važno je i samopoštovanje koje ima kad zarađuje za život. meni bi više odgovarala domaćica, staromodan sam.

Meni su uvek govori "ne dozvoli nikada da zavisis od muskarca, uvek imaj svoj dinar"...

Mislim da su retki slucajevi u praksi gde je potpuna zavisnost od muskaraca izasla na dobro, ma koliko on zaradjivao.

ne znam, moje iskustvo je drugačije. 16 godina radim na određeno, trenutno sam na 9.poslu od 1999. ni na jednom nisam radila više od 3 godine. nije lako, svako malo si pod stresom pronalaska novog posla, ali ja nekako plivam. nijedan posao nisam dobila preko veze .samo prijava-CV i intervju. na milion njih nisam primljena, ali uvek se zalomi jedan koji dobijem :D
poslednjih 4,5 godina sam manje pod stresom jer mm ima stalni posao pa ne bi bilo toliko strašno da ne nađem posao kad mi isteke ugovor, ali ja sebe ne mogu zamislite da ne radim, da ustanem ujutro i nemam kuda da idem, da se angažujem i željno čekam kraj meseca i svoju platu :D

:ok:

Bravo, Kvinsi.

a meni nikad, bas nikad. ali se nekako podrazumevalo..
moja keva je bila prosvetni radnik, i njena plata je uvek bila sprdacina u odnosu na caletovu, i on je ceo zivot zezao da ona ide da radi, a on ide da zaradi pare..ali nikad, nikad nije rekao e ja sam zaradio, ja odlucujem.
njegova je bila poslednja, ali je on i resavao probleme..sve.
ja radim evo 20 godina, i bilo je svega..stresa, nemanja para, nemanja posla, usavrsavanja, veza, preorjentacije. svega. ali na kraju se svede na jednu jednostavnu istinu.
ko hoce, nadje nacin, ko nece, nadje izgovor. za sve u zivotu.

Za sve se slazem s tobom, samo ne za seks.
Dopizdio je bre zeni seks sa sopstvenim covekom, zato prica da ima glavobolje i nema vremena.

mislio sam na oboje. nije ni njemu do sexa kad dođe umoran a onda ajmo po kući obavit kućanske poslove jer to se naravno u takvom odnosu dili, ja suđe ona robu, ma koji sex posli toga svega, u ponoć. tad već misle na sutrašnje obaveze.rad ubija porodicu.doduše i održava je na životu al jeben je to život

Ali ti ne radiš.
Eto, godinama ne radiš.

Savet za pozorište je najpametnija stvar koju neko može da uradi kada mu se trlja nos time što trenutno ili trajno ne radi. Bila sam u takvim situacijama dosta puta i uopšte nije bitno kakva je moja želja za radom, postoji li, postoji li razlog ili ne, bitno je samo da mi se natrlja nos, jer je nečiji "trud i rad i znoj" tu da drugima visi nad glavom kada su nezadovoljni platom ili tretmanom koji imaju od šefa. Tako sam dobijala zajedljive komentare još dok sam bila na redovnim studijama, zato što traju 5 godina pa im se to učinilo kao večito studiranje.

Vidi, ako radi u trafici pa joj za neponuđene žvake oduzmu trećinu plate i umesto 21 hiljade (današnje cifre) daju 14 a ona ne sme nikoga da tuži jer je sisa obična kao i sve koje to trpe, ali nije sisa da dođe, recimo, mlađoj sestri da sere kako ona ne radi i ne trpi sranja koja ova trpi iz ovog ili onog razloga..... žao mi je ali nisu svi koji rade za džeparac ljudi za primer. I upravo zbog nezadovoljstva sranjem koje rade (a ne sporim da se mora raditi u većini slučajeva i da je svaki posao za čoveka) nalaze za shodno da se istresaju, da očekuju nagrade i pohvale, da ih obični ljudi vide kao superheroje, kada ih već gazda i deca ne vide tako. Kao što si sama rekla, jedna osoba nije ni prva ni poslednja koja radi i ima decu, ali svaka druga za to očekuje orden. Ako pohvala izostane, ostaje zavist i zajedljivost.

Uglavnom, verujem da su deca bolje vaspitana ako je makar jedan roditelj dovoljno uz njih, pod uslovom da govorimo o normalnim ljudima. Što se mene tiče, ako imaju uslova - zapravo je super da jedno brine o deci i većini poslova oko papira (knjižice, potvrde, lične karte, pasoši), majstoriji, garancijama, kvalitetnoj ishrani i td. umesto da trči u trafiku da radi za 14 hiljada kako bi te iste pare dala nepoznatoj osobi da čuva njihovu decu dok oni grade karijeru na mrtvom radnom mestu. Znači prosta kalkulacija je u pitanju, hebeš princip ako je na papiru potpuno neodrživ.

I to važi za oba roditelja.

Meni su uvek govori "ne dozvoli nikada da zavisis od muskarca, uvek imaj svoj dinar"...

Mislim da su retki slucajevi u praksi gde je potpuna zavisnost od muskaraca izasla na dobro, ma koliko on zaradjivao.

koliko sam skužio ti si oldtajmer pa bi trebala znati da se to prije redovito događalo, kad si imala recimo 25 godina pola žena nije radilo.

a meni nikad, bas nikad. ali se nekako podrazumevalo..
moja keva je bila prosvetni radnik, i njena plata je uvek bila sprdacina u odnosu na caletovu, i on je ceo zivot zezao da ona ide da radi, a on ide da zaradi pare..ali nikad, nikad nije rekao e ja sam zaradio, ja odlucujem.
njegova je bila poslednja, ali je on i resavao probleme..sve.
ja radim evo 20 godina, i bilo je svega..stresa, nemanja para, nemanja posla, usavrsavanja, veza, preorjentacije. svega. ali na kraju se svede na jednu jednostavnu istinu.
ko hoce, nadje nacin, ko nece, nadje izgovor. za sve u zivotu.

To je sustina. :ok:

Back