Izdržavalac

Dakle uveženo. Je l i tu normalno onda da dobije otkaz ako zatrudni u te dve godine što je, uzgred, savršeno očekivano? Ili postoji neki zakon koji štiti konkretno od otkaza zbog trudnoće :think:
Ako znaš, naravno.

kakve veze ima, ti imas odredjen ugovor, a ako zatrudnis posle pola godine, on ti placa bolovanje 6 nedelje a onda socijalno, godinu i nesto si kuci ionako ti onda istice ugovor...a trudnicko ti placa drzava

Verovatno najveći problem ove (pa i drugih) zemlje su dečaci i devojčice koji, umesto da vide pravi razlog a on je uvek novac, upiru prstom u devojčice i dečake jer tako deluju intelektualnije.
Tako umesto: dobile ste pravo na rad i teško je raditi i imati decu istovremeno
Dobijemo: dobile ste pravo glasa pa vam je zbog toga porođaj postao težak.

:tick:

kakve veze ima, ti imas odredjen ugovor, a ako zatrudnis posle pola godine, on ti placa bolovanje 6 nedelje a onda socijalno, godinu i nesto si kuci ionako ti onda istice ugovor...a trudnicko ti placa drzava
Kako ti plaća bolovanje 6 nedelja kad je ugovor na mesec dana? I šta ćeš mu ti na platnom spisku sada ili posle kada može jednostavno da ti ne produži ugovor i nađe neku koja... nije trudna? :eek:

Verovatno najveći problem ove (pa i drugih) zemlje su dečaci i devojčice koji, umesto da vide pravi razlog a on je uvek novac, upiru prstom u devojčice i dečake jer tako deluju intelektualnije.

Ja ne pricam o pravu glasa na izborima, vec o pravu odlucivanja o sopstvenom telu.

Cinjenica je da gde god zene imaju izbor natalitet opada.

Zasto je to tako zahteva dublju analizu, prost zakljucak je da nijedno razumno bice nece olako rizikovati svoj zivot, a trudnoca je rizikovanje svog zivota kako god okrenes.

Ovo su samo priče za forume i društvene mreže.

U reali te ljudi znaju, i ne možeš da furaš priče da si genije, ako si kreten, ne možeš da furaš priče da si švaler, ako si paćenik... a ovde se sve može, pa si sam u svojim očima veliki, i pametan, i neprehebiv :lol:

Ja ne pricam o pravu glasa na izborima, vec o pravu odlucivanja o sopstvenom telu.

Zasto je to tako zahteva dublju analizu, prost zakljucak je da nijedno razumno bice nece olako rizikovati svoj zivot, a trudnoca je rizikovanje svog zivota kako god okrenes.

Нема се ни простора а ни пара за више од двоје деце, како год да окренеш.

- - - - - - - - - -

hahahahahaha, ne.

Насмејао си се, то је напредак.

nema potrebe za dublju analizu, vrlo je jednostavno - uz pravo izbora kao nešto pozitivno servirana je i propaganda da su žene koje gaje decu seljanke zaostale itd a one koje ganjaju karijeru kul i mnogo pametne. kolko nisu nasele na propagandu govori natalitet

To ti je malo blesavo, žene su oduvek imale autonomiju nad sopstvenim telom i pre se rešavalo alternativnim načinima. Možda ne zvanično pravo, ali apsolutno.
Ako ćemo realno i svodi se na više racionalisanja i kontracepciju. Mislim da se samo potrefilo dobijanje određenih prava u isto vreme.
Al' ne mogu da tvrdim, zahteva dublju analizu.

Kako ti plaća bolovanje 6 nedelja kad je ugovor na mesec dana? I šta ćeš mu ti na platnom spisku sada ili posle kada može jednostavno da ti ne produži ugovor i nađe neku koja... nije trudna? :eek:

mislis otkazni rok je mesec dana, da al si zasticena pa mora 6, valjda pod trudnocom ne moze vise da ti da otkaz...mada nisam siguran sa tim neodredejnim ugovorom.

nema potrebe za dublju analizu, vrlo je jednostavno - uz pravo izbora kao nešto pozitivno servirana je i propaganda da su žene koje gaje decu seljanke zaostale itd a one koje ganjaju karijeru kul i mnogo pametne. kolko nisu nasele na propagandu govori natalitet

Definitivno ima i ovoga...
Iako to nije sve, ima tu još razloga

Nalupao si se ti ovde za sve pare, a ja sam se samo našalila

I to ne sa tobom ;)

Pričaj ti da sam se ja nalupao, ja sam izneo činjenice i pitanja na koja nisam dobio odgovor, apsolutno nikakav.

A sa kim se šališ, to mene apsolutno ne zanima, veruj mi. Zato mi je i smešno. Htele bi ribe i karijere, visoke pozicije, plate, buljuk dece, luksuz, da stignu hiljadu stvari... Pa ne može, prosto ne može... Eno, imaju one poznate žene, imaju mnogo love, karijere, ali im je dete odraslo uz dadilje, viđaju ga jednom u par meseci skoro. A ako vi već pucate na to "porodica je bitna, deca, aaaaaaaaa", onda me zanima kako uopšte očekujete da vas čeka tu neka karijera velika, neki posao, velike plate i primanja?

To ti je malo blesavo, žene su oduvek imale autonomiju nad sopstvenim telom i pre se rešavalo alternativnim načinima. Možda ne zvanično pravo, ali apsolutno.
Ako ćemo realno i svodi se na više racionalisanja i kontracepciju. Mislim da se samo potrefilo dobijanje određenih prava u isto vreme.
Al' ne mogu da tvrdim, zahteva dublju analizu.

Ako je tako otkud onda u patrijarhalnim drustvima vise dece?

Back