Izdržavalac

U pravu je, da nisam očekivao od ljudi lojalnost, normalnost, pamet, ne bi ni imao ovakve stavove. Da sam ih od početka smatrao kretenima i štakorima bolje bi mi bilo. :)

E, ti sad ides u drugu krajnost i opet bivas rob vlastitih misli i ubedjenja. Prekini taj krugotuk, tako sto ces se prvo suociti sa ocekivanjima prema sebi.

da ali ako od ljudi ne očekuješ lojalnost normalnost itd onda rizikuješ da se zakopaš s nekom budalom koja će da te klati ko jelte list na vetru

Ili... Da se ne zakopavaš ni sa kim... Što je opet jedna od opcija.

- - - - - - - - - -

E, ti sad ides u drugu krajnost i opet bivas rob vlastitih misli i ubedjenja. Prekini taj krugotuk, tako sto ces se prvo suociti sa ocekivanjima prema sebi.

Očekivanjima prema sebi?

Ako je žena u potpunosti izdržavano lice
znači posao 0, prihodi 0, domaćica i majka, ono prosek
Muškarac dakle donosi sve prihode
Koje je moralno pravo takve žene
da očekuje ravnopravan tretman i potpunu slobodu?
:confused:

Mogla bih samo da primenim komunisticku doktrinu zvanu teoretisanje bez osnova jer takve raritetne pripadnike muske sorte ne poznajem, ukoliko izuzmem lokalne lopove i mafijase a verujem da su se njihove zene nekada zvale oficirke a danas je naziv promenjen u sponzoruse.

ne gospojce kandudler... jel mogu da vas zovem samo kandudler? hvala. elem, kandudler, ne znam koja tačno filozofija je u pitanju (verovatno neki od ofspringa budizma ili tako što) ali znam da takav pristup životu nosi sa sobom hazarde praktične prirode i vrlo je opasan po buda ovaj osobu koja ga se pridržava. jeste najlakše klatiti se ko vita jela kako vetar duva ali šta si onda kandudler? list na vetru? jel želiš da budeš list na vetru kandudler? stvarno? ozbiljno?

Ne mozes mi tepati. Za tebe sam Canoodler, hvala.
Filozofija zivota je u pitanju. Znas, mnogo je lakse i lepse ziveti sa sobom kad prestanes robovati nametnutim ubedjenjima i posledicno dolazis do ciljeva spontano, bez prisile i napora. Zivis slobodnije, zadovoljan si covek. Kakvo klacenje na vetru? Niko nema moc nad tobom ako mu ti to ne dozvolis (uzmi u obzir da pricamo o radu na sebi, samorealizaciji...- cisto da ne prosirimo temu na svemir).

Ne mozes mi tepati. Za tebe sam Canoodler, hvala.
Filozofija zivota je u pitanju. Znas, mnogo je lakse i lepse ziveti sa sobom kad prestanes robovati nametnutim ubedjenjima i posledicno dolazis do ciljeva spontano, bez prisile i napora. Zivis slobodnije, zadovoljan si covek. Kakvo klacenje na vetru? Niko nema moc nad tobom ako mu ti to ne dozvolis (uzmi u obzir da pricamo o radu na sebi, samorealizaciji...- cisto da ne prosirimo temu na svemir).

Onda i jesi lupila. Što se tiče rada na sebi, samorealizaciji, ja tu nemam nikakvih problema ni zamerki.

Imam problem sa idiotlukom drugih, sa kojima se, na veliku žalost, srećem svakodnevno i sa kojima funkcionišeš, ne sa sobom.

Nisi razumela, ta moja strašna strana, čaura, to može da potraje. A generalno ja to samo ovde komentarišem, u privatnom životu ja bih samo zaključio, kao i obično što bude, da su ljudi stoka i kontradiktorni idioti, koji retko kad imaju svrhu življenja, tako da me uopšte ne bi zanimalo. Verovala ili ne...

ih
pa tako je lakse :lol:

Onda i jesi lupila. Što se tiče rada na sebi, samorealizaciji, ja tu nemam nikakvih problema ni zamerki.

Imam problem sa idiotlukom drugih, sa kojima se, na veliku žalost, srećem svakodnevno i sa kojima funkcionišeš, ne sa sobom.

Jedan od glavnih pokazatelja da zapravo imas jos mnogo raditi na sebi. Dalje ne bih komentarisala.
Htela sam odgovoriti na tvoje pitanje, ali posle ovog tvog odgovora, besmisleno je.

Poslednja izmena:
Uvek bude to "strah, strah, uplašenost, strah"... Kad vidim go*vno i svesno ga zaobiđem, to nije strah, samo znam da nije prijatno zgaziti u njega.

Život i jeste jednostavan, kretenski ljudi su ti koji ga komplikuju. Dokazao sam na milion primera kako jednostavno može da se reši situacija u roku od pet minuta. Daj mi bilo koju situaciju rešiću je u roku od deset minuta, bukvalno u roku od deset minuta, samo da mi ne sline, ne kukaju i ne traže izgovore. Dakle - život je jednostavan.

Deca mogu da mi dopune život, oni me ne ugrožavaju ili ne mrze, oni nikako nisu trošak, oni su tvoji pa su tvoji, kakvi god da su, sve ostalo...
Prilicno samouveren stav... Volela bih da ti bude tako kako zelis, ali ako nemas svoju porodicu, mogao bi da se iznenadis da ipak nije sve resivo za 5 min.

Ako ovo pises iz iskustva, ako si tako jednostvno i uspesno resio porodicni zivot, svaka cast

- - - - - - - - - -

Nisam jedini pametan, samo sam znatno pametniji od ostalih, uz to pravim mnogo pametnije poteze jer ne podležem emocijama i ostalim trivijalnim stvarima, tako da...
emocije smatras trivijalnim?

Prilicno samouveren stav... Volela bih da ti bude tako kako zelis, ali ako nemas svoju porodicu, mogao bi da se iznenadis da ipak nije sve resivo za 5 min.

Ako ovo pises iz iskustva, ako si tako jednostvno i uspesno resio porodicni zivot, svaka cast

- - - - - - - - - -

emocije smatras trivijalnim?

Sve, apsolutno sve može da se reši za pet minuta, samo ukoliko ljudi žele to da reše, ako shvate potpuno racionalno da imaju izlaz A, izlaz B, a ako imaju novca, mogućnost i izlaz C i D, tako da tu nema puno pametovanja i gluposti, ako želiš da se to reši znaš šta ti je činiti, samo je poenta koliko će se ljudi zrelo i odgovorno poneti da to i urade. To je to.

Emocije smatram kočnicom i glupim, jer svaku glupost koju vidim, svaki glup potez skoro je uslovljen time "ja je/ga volim", i tome slično.

Sve, apsolutno sve može da se reši za pet minuta, samo ukoliko ljudi žele to da reše, ako shvate potpuno racionalno da imaju izlaz A, izlaz B, a ako imaju novca, mogućnost i izlaz C i D, tako da tu nema puno pametovanja i gluposti, ako želiš da se to reši znaš šta ti je činiti, samo je poenta koliko će se ljudi zrelo i odgovorno poneti da to i urade. To je to.

Emocije smatram kočnicom i glupim, jer svaku glupost koju vidim, svaki glup potez skoro je uslovljen time "ja je/ga volim", i tome slično.
Porodicni zivot ne zavisi samo od volje jednog coveka, pa cak ni od volje samih partnera, zato sto tu ima i mnogo pratecih desavanja koje nije moguce predvideti, niti spreciti, a zivot je dug i pun izazova. Nije to staticna prica, ono sto si video kad ulazis u brak, koliko god da si racionalan i operisan od emocija

Pretpostavljam da ne planiras da se okrenes i odes svaki put kad nije po tvom...

Porodicni zivot ne zavisi samo od volje jednog coveka, pa cak ni od volje samih partnera, zato sto tu ima i mnogo pratecih desavanja koje nije moguce predvideti, niti spreciti, a zivot je dug i pun izazova. Nije to staticna prica, ono sto si video kad ulazis u brak, koliko god da si racionalan i operisan od emocija

Pretpostavljam da ne planiras da se okrenes i odes svaki put kad nije po tvom...

Ne, naravno, nego onda pustim i sačekam da se provaljaju po blatu, onda kažem kako su glupi i kako sam hiljadu puta rekao da treba da me slušaju, e onda uradim po mom. A ako bude sreće onda se od starta uradi tako i reše se sve komplikacije.

Porodični ili individualni život, to uopšte nije bitno, bitno je kako se donose odluke. Koliko ih samo znam koji greške pravdaju tim nekim emocijama, ljubavlju, zaslepljenošću. To nije validno opravdanje. Svi me pitaju kako tako živim, kako sam previše hladan, krut, strašan, kao to nije dobro, meni to nije dobro i nikada u problem nisam upao, a oni žive dobro i ne znaju šta će od života, eto, toliko o tome.

Ne, naravno, nego onda pustim i sačekam da se provaljaju po blatu, onda kažem kako su glupi i kako sam hiljadu puta rekao da treba da me slušaju, e onda uradim po mom. A ako bude sreće onda se od starta uradi tako i reše se sve komplikacije.

Porodični ili individualni život, to uopšte nije bitno, bitno je kako se donose odluke. Koliko ih samo znam koji greške pravdaju tim nekim emocijama, ljubavlju, zaslepljenošću. To nije validno opravdanje. Svi me pitaju kako tako živim, kako sam previše hladan, krut, strašan, kao to nije dobro, meni to nije dobro i nikada u problem nisam upao, a oni žive dobro i ne znaju šta će od života, eto, toliko o tome.
Nije isto individualno i porodicno. Nije isto kad se pitas samo ti i posledice snosis sam i kada se pita vise ljudi, a posledice se odnose na sve clanove. Pri tom cesto nisu isti ni stavovi ni interesi.

Pises samo o emocijama... Cak i da pretpostavimo da mozes da kontrolises emocije, jos je vaznije pitanje odgovornosti, narocito prema deci.

Mislim, drago mi je sto si zadovoljan sobom, samo nije lose da se setis, da nisu bas svi glupi, da su neki kompromisi neophodni.

Jedini nacin da bude sve po tvom je da ceo zivot budes sam.

Nije isto individualno i porodicno. Nije isto kad se pitas samo ti i posledice snosis sam i kada se pita vise ljudi, a posledice se odnose na sve clanove. Pri tom cesto nisu isti ni stavovi ni interesi.

Pises samo o emocijama... Cak i da pretpostavimo da mozes da kontrolises emocije, jos je vaznije pitanje odgovornosti, narocito prema deci.

Mislim, drago mi je sto si zadovoljan sobom, samo nije lose da se setis, da nisu bas svi glupi, da su neki kompromisi neophodni.

Jedini nacin da bude sve po tvom je da ceo zivot budes sam.

Upravo stavovi i interesi koče sve, svi gledaju svoje interese tako da svi zanemare rešenje. Ja znam da se neki moraju odreći nečega, da to mora otići u nekom pravcu, ali u svakoj situaciji nudim rešenje, samo je pitanje koliko mogu da isprate to, mislim na ljude koje znam, ljude oko mene.

Ja mislim da su ljudi glupi i imbecilni, šta da ti kažem... Kad god pustim da budem po njihovom, kad god sedim i čekam da stignu plodovi njihovih ideja, obično neko bude posut kofom go*ana.

Drugim riječima ti si najpametniji i nikada ne griješiš :hahaha: Svako ko često donosi odluke bilo kakve vrste kad tad pogriješi. I nije tačno da svi upadaju u probleme.

Eto, objasni ti meni kako sam ja to upropastio?
Jedna stvar, sama cinjenica da si kako sam kazes okruzen idiotima je losa i na duze staze ce sigurno izazivati nezadovoljstvo.
Sada, vecina se nece sloziti sa tobom da je generalno veliki deo populacije sacinjen od kretena i idiota vec ce im taj tvoj generalisticki stav delovati dosta nadmen i nipodastavajuc prema ostalim ljudima.

Jedna stvar, sama cinjenica da si kako sam kazes okruzen idiotima je losa i na duze staze ce sigurno izazivati nezadovoljstvo.
Sada, vecina se nece sloziti sa tobom da je generalno veliki deo populacije sacinjen od kretena i idiota vec ce im taj tvoj generalisticki stav delovati dosta nadmen i nipodastavajuc prema ostalim ljudima.

Pa, može biti.. Ali i rezultati njihovih delovanja, kao i potezi koje vuku dokazuju da to tako i jeste... Kad povuku neki potez ja samo gledam kako će se to meni vratiti u lošem obliku i koliko će me to koštati.

Back